جاهای دیدنی فریدونکنار

نویسنده:

حسین یوسفی

در تاریخ:

لغت فریدونکنار کلمه ای مرکب از فریدون و کنار است . قدمت این شهر به فریدون جم از نبیره جمشید جم بر می گردد . زمانی که کاوه آهنگر بر ضحاک چیره می شود و فریدون ضحاک را می کشد سپاهی عظیم گرد می آورد و قسمت جنوب خزر را تسخیر کرده، در منطقه ای در کنار ساحل جنوبی خزر محلی را برای اطراق خود انتخاب می کند (حدود نهصد سال پیش از میلاد مسیح ) . اینگونه است که شهر فریدونکنار که از اسم فریدون و پسوند کنار به معنی کنار گرفتن یا اطراق کردن فریدون نامگذاری شده است ، بنا نهاده می شود.در برخی از کتب تاریخی مازندران و طبرستان این شهر را فریکنار هم نامیده اند . این شهر در گذشته به نام مشهدسر دویم هم نامیده شده است .

جاهای دیدنی فریدونکنار

شهر بابلسر به مشهدسر معروف بوده و محمدحسن خان اعتمادالسلطنه درباره مشهدسر می نویسد : ” این مکان را مشهدی سر می نامیدند و به علت آنکه بابلسر مشهدی سر نامیده می شد ، فریدونکنار نیز مشهدسر دویم نامیده شده است. فریدون کنار در گذشته بندری مهم در ساحل دریای خزر به شمار می رفت و از آن به عنوان لنگرگاه کشتی های بسیار بزرگ یاد شده است که در گذشته های دورتر در نزدیکی غرب آن ( بین فریدون کنار و محمودآباد امروز ) ، بندری آباد به نام دریابار وجود داشته است . این شهر گذرگاه مهم ارتباطی شرق و غرب و جنوب مازندران با یکدیگر بوده است و از ویژگیهای آن بیشه زار و جنگلی بودن را می توان برشمرد. توسعه تدریجی فریدونکنار بیشتر مرهون فعالیتهای زراعی ، صیادی و شکار بوده است.

جاهای دیدنی فریدونکنار

به طور کلی شهر فریدونکنار به واسطه قرارگیری در مسیر شاهراه شرق به غرب استان مازندران و پتانسیل های طبیعی و جاذبه های گردشگری حائز اهمیت است. بارندگیهای فراوان و زمین حاصلخیز و جلگه ای از قدیم فریدون کنار را به کشتگاه مستعد برنج و حبوبات تبدیل نموده است و وجود آبگیرها و آب بندانهای متعدد ، بافت ویژه ی جنگلی و آب و هوای معتدل خزری آن را به صورت یکی از زیستگاه های منحصر به فرد زمستانی پرندگان زیبای مهاجر به ویژه درنای سیبری درآورده است . در فریدون کنار ماهی کپور و سفید ممتاز به وفور صید می شود و بازار ماهی آن بزرگترین و مشهورترین بازار خرید و فروش ماهی در مازندران به شمار می رود.

جاهای دیدنی فریدونکنار

شهر فریدون کنار در کناره ی جنوبی در یای خزر بین شهرهای آمل ، بابل ، بابلسر ، محمودآباد قرار دارد . ارتفاع متوسط این شهر جلگه ای از سطح آبهای آزاد جهان حدود 12 – متر می باشد و در عرض جغرافیایی 36 درجه و 42 دقیقه شمالی و طول جغرافیایی 52 درجه و 30 دقیقه شرقی (منطبق بر ساعت رسمی کشور ) واقع شده است رودهای فری کنار و ملاکلا زمین های این شهر را مشروب می کنند.متوسط حداکثر دما در فریدون کنار 5/21 ، متوسط حداقل 7/13 و متوسط روزانه 6/17 درجه سانتیگراد است . در این شهر سالیانه حدود 870 میلیمتر باران می بارد.

جاهای دیدنی فریدونکنار

جاذبه‌های گردشگری

ساحل ماسه‌ای با امتداد بیش از ۱۰ کیلومتری

زیستگاه بین‌المللی درنای سیبری، درایران تنها زیستگاه و در جهان جزو چهار زیستگاه درنای سیبری می‌باشد.دامگاه پرندگان ازباران و سوتهپل تاریخی شهرستان فریدون‌کنار که زمان ساخت آن به سالهای حکومت رضا شاه و توسط مهندسین آلمانی می‌باشد که شهر راه به دو بخش شرقی و غربی تقسیم می‌کند.

زمین‌های شالیزاری فریدونکنار

بازار بزرگ ماهی فروشان فریدونکنار

بازار فصلی پرندگان وحشی فریدونکنار

باغ پرندگان واقع در پارک لاله فریدونکنار

پارک جنگلی زاهدکلا و سوته فریدونکنار

پارک ساحلی لاله فریدونکنار

پل میلاد فریدونکنار

سقاخانه تاریخی کریمکلا اوکسر فریدونکنار

بازار هفتگی شنبه بازار فریدونکنار

ساختمان قدیمی شهرداری و ساختمان فعلی شورای شهر فریدونکنار

امامزاده سید محمد فریدونکنار

امامزاده قاسم کارگر محله فریدونکنار

پارک جزیره فریدونکنار

تالاب فریدونکنار

تالاب در جنوب شرقی شهر فریدونکنار قرار دارد با مجموعه متنوعی از گیاهان و جانوران آبزی، به یکی از غنی‌ترین اکوسیستم‌های تالابی شمال کشور تبدیل شده‌است. این تالاب ۵۴۰۰ هکتارمی باشد، درنای سیبری زمستان‌ها را در این تالاب می‌گذراند و اول بهار به خانه ییلاقی‌اش در شمال روسیه پر می‌کشد.

جاهای دیدنی فریدونکنار
سقانفار (سقاخانه) اوکسر ، سقانفار و امامزاده قاسم کاردگرمحله (مربوط به اوایل دوره قاجاریه ) ، تپه تاریخی طلا کتی (روستای جزین ) ، امامزاده فخرعلی حیدرکلا ، امامزاده ادریس سوته مهمترین جاذبه های تاریخی ، فرهنگی فریدون کنار را تشکیل می دهند. پل فلزی مرکز شهر نیز قدمتی در حدود 80 سال را دارد. از سایر آثار تاریخی فریدون کنار می توان موارد ذیل را برشمرد : بقعه امامزاده سید محمد ( نام قدیمی آسوته سر ) که در کنار آن گورستانی قدیمی نیز وجود داشته است . در اثر زلزله سال 1272ه.ق آسیب دید و گنبد مخروطی شکل آن ویران گردید .

جاهای دیدنی فریدونکنار

بنای امامزاده سپس توسط اهالی بازسازی گردید. حمام قدیمی که در سال 1240ه.ق ساخته شد ودر سال 1350ه.ش ویران گردید ودارای ارزشهای معماری فراوانی بوده است . مسجد جامع قدیمی شهر که بنای آنرا به قرن سیزدهم هجری نسبت می دهند و مسجد جامع جدید شهر به جای آن احداث شده است . در سالهای دور همه ساله چهل روز پس از عید نوروز افراد از ولایات مختلف کالاهای خود را به مدت پنج روز در فریدون کنار به خرید و فروش می گذاشتند که به آن خمسه بازار می گفتند.

جاهای دیدنی فریدونکنار

سوغات فریدونکنار

برنج محلی (بخصوص طارم{سنگه طارم:محصول خاص وسنتی این شهر} که عطر منحصربه‌فردی را داشته که هر دوستدار غذایی را به اشتها می‌آورد) ماهی (کفال، کولی، کپور، سفید، اوزون برون و…)- خاویار ماهی اوزون برون یکی ازمحصولات این منطقه بوده که از مرقوبترین خاویارهای دنیاست که شهرت جهانی داشته و در این منطقه از دریای مازندران نیز صید می‌شود- میوه‌های مختلف فصلی (پرتقال، انار، نارنگی، ازگل، سیب، لیمو، انجیر و…) آری فریدونکنار را به خاطر خاویار دریایش، شهر مروارید سیاه و به خاطر برنج خوش طعم اش، شهر طلای زنده و به خاطر مهمان نوازی مردمانش با درنای سیبری، شهر درنای سفید می‌نامند.

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید