با به گوش رسیدن صدای پای اردیبهشت، زمزمه های سفر به شیراز، از تمام گوشه و کنار کشور به گوش می رسد. بی شک همگان، چه آنهایی که این فصل سال را در شیراز تجربه کرده اند و چه آنهایی که تا به حال در این زمان از سال به شیراز سفر نکرده اند، تمایل دارند در شیراز حضور پیدا کرده از زیبایی ها و عطر خوش این شهر در اردیبهشت بهره مند شوند.
باغ های زیبا و چشم نواز شیراز
هنگامی که در بهار و به ویژه در اردیبهشت به شیراز سفر می کنید بطور حتم عطر بهار نارنج ، گل رز و گل های محمدی عقل و هوش را از سرتان می برد و بی اختیار شما را به سمت باغ های سرسبز و بی نظیر این شهر زیبا می کشد. شهر شیراز سراسر زیبایی و شگفتی است به طوری که در سرتاسر این شهر می توانید مکان هایی را پیدا کنید تا از بودن در آن لذت ببرید. باغ های منحصر به فرد این شهر، چشم هر بیننده ای را خیره می کند و جشنواره گل های رنگارنگ، این زیبایی را تکامل می بخشد. باید سر فرصت به این باغ های زیبا که زبانزد همه است سری زد و جانی دوباره از این باغ های زیبا گرفت.
باغ ارم شیراز
باغ ارم تکه ای از بهشت در شیراز است. سروهای سر به فلک کشیده ، کاج ها و افراهای کهنسال، نمای زیبای درختان سیب، گردو، خرمالو، انار، زردآلو، بادام و نارنج و مجموعه بی نظیری از گل های رز و انواع درختچه های زینتی و راه آب ها و دریاچه مصنوعی، همه و همه از این باغ، بهشتی بر روی زمین ساخته است.
در وسط این باغ زیبا و تاریخی، عمارتی با شکوه قرار دارد که مربوط به دوره ایلخانی است. گچبری و تزئینات این عمارت، چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند. نهر آب مستقیم از تالار اصلی این عمارت گذشته و کاشی های رنگین، دیوارها و کف تالار را پوشانده اند. مجموعه باغ ارم شیراز در شمال غربی این شهر و در انتهای بلوار ارم واقع شده است.
باغ عفیف آباد شیراز
این باغ زیبا در زمان صفویه جزو تفرجگاهها و گردشگاههای پادشاهان محسوب میشد که در یکی از محلههای اعیان نشین شیراز قرار دارد و به نام باغ گلشن نیز خوانده می شود. دلیل این نامگذاری به دلیل گل کاری های بی نظیری است که در ساخت این باغ استفاده شده است.
در این باغ نیز مانند بسیاری دیگر از باغ های شیراز، عمارتی بی نظیر قرار دارد که در آن بزرگترین موزه سلاح خاورمیانه برپاست. این باغ نونه بارزی از باغ سازی ایرانی است و زیبایی های آن چشم نواز و دل انگیز است.
باغ دلگشا شیراز
بدون شک هنگامی که به آرامگاه سعدی سر بزنید متوجه بوی نارنجی که اطراف را پر کرده است خواهید شد. این بوی نارنج به خاطر وجود باغی ۶ هکتاری در نزدیکی این آرامگاه بوده که به باغ دلگشا معروف است. آب چشمه قنات آرامگاه سعدی، به این باغ می رسد و درختان آن را آبیاری می کند. عمارتی که در دل باغ نیز وجود دارد، یادگار دوران قاجاریه است. این عمارت، ۳ طبقه و با یک ایوان بوده که جلوه ای خاص به این باغ بخشیده است.
باغ جهان نما شیراز
باغ زیبای جهان نما از آثار دوران کریم خان زند بوده که در خیابان حافظ واقع شده است. ساختمان کلاه فرنگی این باغ به شکل هشت ضلعی و همانند ساختمان کلاه فرنگی باغ نظر ساخته شده به طوری که سروهایی کهن آن را آراسته است.
باغ موزه نارنجستان قوام
به جرات می توان گفت این باغ یکی از شاهکارهای دوره قاجاریه بوده، زیرا مملو از آینه کاری، نقاشی، کاشیکاری، گچبری و منبت کاری است. عمارت اصلی این مکان بسیار زیباست و نیز در حیاط بزرگ این عمارت، تعداد بسیاری درخت نارنج بوده که لطافت خاصی به فضا می دهد.
بر روی سنگ های قرینه پایین دیوار عمارت می شود شکل های شیر، گور و سربازان هخامنشی و مبارزه با موجودات افسانه ای را دید. ابراهیم خان قوام الملک این بنا را در سال ۱۳۴۵ خورشیدی به دانشگاه شیراز هدیه داد و اکنون به دانشکده هنر معماری تبدیل شده است.