آلاشت، تکه ای از بهشت در مازندران

نویسنده:

حسین یوسفی

در تاریخ:

در هر گوشه از سرزمین ما ایران ، طبیعت رنگی پاشیده که هر چه بیشتر پیش بروی تمام نمی شود و در نهایت جاذبه ای می ماند که از نگاه ما به دور مانده است. در واقع طبیعت با همه ی مهربانیش موجب آرامش و احساس خوشایندی می شود که کمتر جایی شبیه آن می توان یافت. با این اوصاف این بار مجدد دلمان هوای طبیعت کرده است تا از این هیاهو و شلوغی و روزمرگز ها فاصله بگیریم و در جستجوی مقصدی دیگر دل به جاده بسپاریم، مقصدی تازه که خستگی ها را از تنمان به در کند و خاطره ای به یادماندنی را ذهنمان به تصویر بکشد، آن جایی که طبیعت در ذهنمان جلوه گری می کند تا شاهکاری را پیش رویمان قرار دهد، به گونه ای که شاید زبان در توصیفش قاصر بماند. در ادامه این مطلب با جاذبه ها در شرح این مکان دوست داشتنی به نام آلاشت مازندران همراه باشید.

انتخاب امروز ما در همین نزدیکی است، حدود ۴ ساعت از تهران به مقصد امروزمان که دور شویم به آن میرسیم، روستای زیبا وخوش آب و هوا که در روزهای گرم تابستان، هوایی خنک و دلپذیر دارد و تا جایی که پنجره ای باز رو به بهشت را در جلوی چشمانتان قرار می دهد. جایی که سرسبزی و طراوت و ابر و مه، همه و همه با هم توام اند و در کنار مردمانی مهربان و مهمان نواز که طراوت آن نواحی بر روحشان تاثیر گزارده است، می باشند. نام آن آلاشت است، آلاشت مازندران که معرف خاص و عام است.

مسیر سفر

وقتی به سوی آلاشت مازندران پیش می روی احساس می کنی شاید این هم مانند سایر مناطق اطراف است اما رفته رفته به مقصد که نزدیک و نزدیک تر می شوی و اندکی بالاتر از سطح جاده می روی خنکای هوا و اختلاف دما با چند دقیقه قبل را به طور محسوس احساس خواهی کرد و کم کم به سوی مه و ابری پیش می روی که غلیظ و غلیظ تر می شود آنقدر که حتی تا چند قدمی خود را نمی توانی ببینی، بالاتر می روی و گویی روی ابرها ایستاده ای، همان حالتی که خیال بود، اکنون رنگ واقعیت گرفته و شاهکار طبیعت شما را شگفت زده کرده است. به مقصد مان یعنی آلاشت مازندران که رسیدی کف پایت ابر است و فقط ابر، آن طرف تر نیز چشم انداز زیبای روستا قابل مشاهده است.

در جاده فیروزکوه، بعد از فیروزکوه و شهر زیر آب و روبروی پاسگاه پلیس راه ، مسیر اصلی آلاشت آغاز می شود. برای پیدا کردن این جاده می توانید از تابلوی آلاشت ۳۵ کیلومتر کمک بگیرید و زمان تقریبی برای رسیدن به این مقصد در حدود ۳ تا ۴ ساعت از تهران است.

جاذبه ها و ویژگی های آلاشت مازندران

روستایی دوست داشتنی آلاشت مازندران به نام محله قدیمی آلاشت در فهرست آثار ملی کشور به ثبت ملی رسیده است، آلاشت زیبا در دامنه شمالی فیروزکوه و در ارتفاع ۱۹۰۰ متر از سطح دریا، دارای آب و هوای معتدل که از چند محله تشکیل شده و دارای میانگین بارندگی بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلی لیتر در سال می باشد. رودخانه چرات ( روآر ) آب این منطقه را تامین می کند که از انتهای دره این منطقه می گذرد و از کوه های خوزنک پرخیان و خوز سرچشمه می گیرد. آب مصرفی و لوله کشی شده ساکنین این منطقه نیز از چشمه ها و آب چاه های عمیق تامین می گردد. آلاشت مازندران همچنین حیات وحش حفاظت شده دارد و درختانی چون گردو، فندق و گیلاس و… را در دل خود جای داده که خانه اهالی این روستا نیز از این درختان بی نصیب نیستند.داخل حیاط خانه های روستایی و گوشه و کنار روستا خواهید دید.

نه تنها طبیعت بکر این سرزمین، بلکه آلاشت مازندران از داشتن آثار تاریخی و مذهبی نیز بی نصیب نیست، موزه مردم شناسی آلاشت مازندران که زادگاه رضا شاه پهلوی نیز بوده است در میان طبیعت آن بسیار دیدنی و تجربه ای جالب و ارزشمند را برای شما به ارمغان می آورد، این خانه متعلق به مصطفی خان، عموی رضا شاه بوده است و در میان گردشگران به خانه رضا پهلوی معروف شده است، علاوه بر این، دیدن رصد خانه و مساجد این روستا نیز خالی از لطف نیست.

رصد خانه البته در ورودی این روستا واقع شده در محله ای به نام کاربار که شامل برخی از امکانات رفاهی از جمله هتل و پمپ بنزین نیز می گردد. این رصد خانه در سال ۱۳۸۵ و با همت شهرداری آلاشت با کمک دو شرکت اصفهانی و شیرازی، اولین رصد خانه مازندران بنا گردید که رصدخانه آیت‌الله صالحی مازندرانی نام نهاده شد. از آثار مذهبی این روستا می توان به مسجدی اشاره کرد که رضا شاه برای یادبود پدرش در بالامحله در شمال غربی آلاشت بنا کرد، این مسجد اکنون به نام مسجد امام حسین(ع) شهرت دارد.

آلاشت مازندران دارای یک هتل نیز می باشد که امروز نیمه مخروبه است اما در زمان پهلوی دوم برای اقامت موقتی دربار و خانواده ساخته شده بود اما امروز قسمتی از آن در اختیار کارکنان پمپ بنزین و شرکت نفت می باشد. یک معبدی نیز در این روستا وجود دارد که تنها بانوان اجازه ورود دارند و گفته می شود مدفن بانویی پاکدامن است. این مکان قبل از اسلام معبد آناهیتا بوده است و برای بازدید از آن باید مسیری سربالایی را پیاده طی کنید.

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید