امامزاده داوود با یازده پشت به دومین امام شیعیان میرسد. گفته میشود که وی و برخی دیگر از بستگانش در همراهی امام هشتم شیعیان به ایران آمده و کشته شدند. بقعه این امام زاده در دوران صفویه ساخته شد و در دوران فتحعلی شاه توسعه یافتهاست.
در درههای مجاور امامزاده داوود در سمت مغرب و جنوب غربی در آبادیهای رندان و سنگان بقعههایی به نام امامزاده عمادالدین پدر امامزاده داوود و امامزاده علاءالدین و امامزاده قاسم و امامزاده عقیل برادران امامزاده داوود وجود دارد.
آرامگاه امامزاده داوود واقع در شمال غرب تهران و در انتهای جاده امام زاده داوود در بخش کَن و در ارتفاع ۲۶۰۰ متری از سطح دریا میباشد.
جاده امامزاده داوود در بخش کن از آبشار هریاس آغاز شده و پس از گذشتن از روستای سولقان وسپری کردن مسافتی به طول ۲۵ کیلومتر به امام زاده داوود میرسد.
اما مسیر دیگری که برای رسیدن به امامزاده داوود وجود دارد، مسیری است که از کنار دره فرحزاد گذشته و بعد از طی مسافتی به طول ۱۵ کیلومتر به امامزاده داوود میرسد. البته این مسیر، مسیر کوهپیمایی بوده و فاقد جاده آسفالته میباشد.
امامزاده داوود تهران کجاست؟
شهرت بقعه امامزاده داوود به مسیر صعب العبور آن برمیگردد. در گذشته تنها راه رسیدن به این مکان به کمک قاطر امکان پذیر بود و مردم برای گذراندن یک روز خاطره انگیز در دل طبیعت به همراه انجام زیارت باید مسیر سختی را پشت سر می گذاشتند. البته باید در نظر داشت این سختی در رفت و آمد مسیر امامزاده داوود، باعث دوچندان شدن شهرت آن شده بود به طوری که در گذشته یکی از نذرهای مردم، بازدید از این بقعه بوده است. امروزه جاده امامزاده داوود آسفالت شده است اما باز هم برای رسیدن به این آرامگاه که در کوهستان واقع شده، باید چیزی حدود 15 دقیقه پیاده روی کرد. امروزه این امامزاده در بخش “کن” در استان تهران واقع شده است. در ادامه این مقاله با نشاط آوران همراه باشید تا شما را بیشتر با این آرامگاه آشنا کنیم.
عکس امامزاده داوود تهران
نسبت امامزاده داوود به نسل یازدهم امام حسن مجتبی برمیگردد و این احتمال می رود که ایشان متولد سال 440 هجری قمری باشند. ایشان در طول سفری که به همراه امام رضا (ع) به مشهد داشتند توسط خلفای عباسی به شهادت رسیدند.
پلان امامزاده داوود تهران
ابتدا بقعه امامزاده داوود در تهران و در دوره صفویه ساخته شد ولی پس از مدتی توسط سیل تخریب شد و از بین رفت. به همین جهت عملیات بازسازی آن در دوره قاجار و در زمان سلطنت فتحعلی شاه آغاز گردید. در درب ورودی این آرامگاه 8 بیت شعر به چشم میخورد که در آنها نام فتحعلی شاه قاجار، تکمیل کننده این آرامگاه ذکر شده است. پس ورود با ضریح این آرامگاه که به ضریح جعفری شهرت دارد مواجه می شویم. این ضریح به دلیل 2.5 متر طول و 1.3 متر عرض دارد و به علت دخیل های فراوانی که بر روی میله های آنها بسته شده است، جای خالی در آن دیده نمی شود. علاوه بر این در شمال شرقی این بقعه یک دریچه وجود دارد که پیکر امامزاده داوود در آنجا به خاک سپرده شده است.
امامزاده داوود کن یکی از جاذبه های مذهبی و تاریخی استان تهران می باشد که در تاریخ 30 اردیبهشت 1315 و با شماره ثبت 259 در فهرست آثار ملی ایران ثبت گردید.
آدرس امامزاده داوود تهران : استان تهران، بزرگراه آبشناسان، فلکه دوم شهران، امتداد مسیر سولقان