کاروانسرای قانلی بولاغ ، روستای قانلی بولاغ در نوار صفر درجه مرزی

نویسنده:

حسین یوسفی

در تاریخ:

شاید کمتر کسی در همه جای ایران از وجود همچین اماکن تاریخی و جاهای دیدنی کوچک باخبر باشند اما با کمی دقت متوجه ریز جاذبه های گردشگری در کشور می شویم که با سفر به این مناطق بیشتر به هدف مسافرت خود خواهیم رسید .جاهای دیدنی مشگین شهر در استان اردبیل با اکثریت جاذبه های تاریخی و دیدنی در این استان مواجه است .

کاروانسراهای شاه عباسی در داخل روستای قانلی بولاغ در نوار صفر درجه مرزی ایران و آذربایجان و ۷۳ کیلومتری شرق مشگین شهر واقع گردیده و مربوط به دوران صفویه می باشد که در راه جاده ابریشم قرار داشته و از اهمیت بالایی برخوردار بوده است.

کاروانسرای قانلی بولاغ ، روستای قانلی بولاغ در نوار صفر درجه مرزی

این بنا در دوره آرامش سیاسی عهد صفوی و به احتمال زیاد در زمان شاه عباس، به سبک چهار ایوانی ساخته شده و به کاروانسرای شاه عباسی معروف است. کاروانسرای قانلی بولاغ در ابتدا به عنوان پناهگاهی برای استراحت کاروانیان بوده و تا حدود ۸۰ سال پیش عشایران منطقه از این مکان به صورت دسته جمعی به عنوان خانه مسکونی قشلاقی استفاده می کرده اند. مساحت کل بنا ۲۰۲۴۷ متر مربع و مساحت حیاط مرکزی آن ۶۴۰ متر مربع است و درب ورودی آن از ایوان جنوبی باز می شود. دور تا دور حیاط ۲۴ اتاق رو به حیاط جهت تبادل کالا و استراحت مسافرین طراحی شده و ۸ شترخان و بارانداز برای نگهداری شتر ها و کالاها و ۴ فضا برای خدمت رسانی و ۳ حجره در بین هر دو شتر خان جهت استقرار همراهان و نگهبانان طراحی شده است. ساختمان کاروانسرا به شکل تالار مستطیل شکل است که دارای حیاطی بزرگ بوده و با طاق های رومی به صورت گهواره پوشیده شده است.

کاروانسرای قانلی بولاغ ، روستای قانلی بولاغ در نوار صفر درجه مرزی

دارای اتاق های کوچکی است که به سادگی گرم می شوند و در زمستان پناهگاه خوبی برای مسافران به شمار می رود. در یک طرف دیوار هر اتاق طاقچه هایی قرار دارد تا مسافران وسایل خود را روی آن بگذارند. در حال حاضر این کاروانسرا از جاده‌های اتومبیل‌رو دورافتاده و برای یک مسافر طی چند کیلومتر از کوره راه صعب‌العبور برای دیدن این کاروانسرای تاریخی به اندازه‌ای خستگی‌آور است که گویی مسافت طولانی را طی کرده است. این کاروانسرا یکی از بناهای تاریخی و جاهای دیدنی مهم استان اردبیل است که نقش بسیار اساسی در جذب گردشگران داخلی و خارجی دارد.

موقعیت مکانی کاروانسرای قانلی بولاغ :

کاروانسرای قانلی بولاغ در روستای مرزی قانلی بولاغ (سرباز وطن) و در بخش ارشق شهرستان مشکین شهر واقع شده است. این کاروانسرا از شمال و شرق به جمهوری آذربایجان از غرب به جاده آسفالته اردبیل، بخش رضی- گرمی و روستای آغ بولاغ، از جنوب به روستای آلیشان‌سویی و آقابیگلو محدود می‌شود.

کاروانسرای قانلی بولاغ ، روستای قانلی بولاغ در نوار صفر درجه مرزی

مشخصات کلی

نام :‌ کاروانسرای قانلی بولاغ

قدمت :‌دوره صفوی

ویژگی خاص :‌ از اماکن تاریخی مهم استان اردبیل

پیشنهادات :‌

بهترین زمان بازدید : بهار

مدت زمان بازدید : یک ساعت

مسیر دسترسی

آدرس کاروانسرای قانلی بولاغ : اردبیل، ۷۳ کیلومتری مشکین شهر، بخش ارشق، روستای مرزی قانلی بولاغ (سرباز وطن)

امکانات : اقامتگاه

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید