شهر پارسآباد منطقهای است که در جلگهای هموار با آب و هوایی معتدل تا گرم قرار دارد. فاصله آن تا اردبیل ۲۲۰ کیلومتر میباشد. جلگه پارسآباد مستعدترین خاک و مطلوبترین شرایط آب و هوایی را برای زراعت دامپروری و باغداری داراست.
شرکت بزرگ کشت و صنعت و دامپروری مغان بزرگترین شرکت در نوع خود در کشور و در خاورمیانه با حجم عملیات زراعی، دامی و صنعتی در همین شهرستان دایر است همچنین وجود کارخانه قند، کمپوت سازی، مرباسازی، پنبه پاک کنی و کارگاه تولید لبنیات رونق خاصی به این شهرستان دادهاست. پوشش گیاهی منطقه بیشتر بصورت علفهای مرتع مرغوب میباشد و عشایر شاهسون که بقایای ۳۲ طایفه اصلی اند با حفظ نژاد و سنتهای خویش هنوز در دشت مغان به حیات خویش ادامه میدهند. از محصولات کشاورزی و دامی مغان میتوان به پنبه، چغندر قند، ذرت، گندم، برنج هاشمی، حبوبات، دانههای روغنی، کنجد، و میوه جات اشاره کرد.
پارس آباد یکی از شهرهای مرزی ایران واقع در استان اردبیل است که در سال 1330 از نظر تقسیمات کشوری تبدیل به شهر گردید. آب و هوای این شهر معتدل و گرم است و وجود زمینهای مناسب شرایط کشاورزی خوبی را در این منطقه مهیا کرده است. محصولاتی چون انواع میوهها پنبه، گندم، چغندر قند، ذرت، برنج، حبوبات، دانههای روغنی، کنجد و غیره در این شهر تولید می شود.
جمعیت این شهر در حدود 95 هزار نفر است و تمامی مردم آن شیعه و به زبان ترکی صحبت میکنند. همسایگان این شهر کشور آذربایجان، کلیبر، بیله سوار و گرمی هستند.این شهر کوچک دارای دو بیمارستان به نام بیمارستان ارس و بیمارستان امام خمینی است.
مسیرهای سفر به پارس آباد
تهران – کرج – زنجان – اردبیل – گرمی – پارس آباد (790 کیلومتر- 9 ساعت)رشت – خلخال – اردبیل – گرمی – پارس آباد (460 کیلومتر -8 ساعت)تبریز – اهر – مشگین شهر – پارس آباد (360 کیلومتر – 5 ساعت)
فرودگاه پارس آباد
فرودگاه مغان با کد رسمی ایکائو: OITP که ابتدا زیر نظر شرکت کشت و صنعت و دامپروری این شهر ادامه میشد در سال 1352 تأسیس شده است و عنوان قدیمیترین فرودگاه استان را به خود اختصاص داده است. این فرودگاه در فاصله 7 کیلومتری شهر قرار گرفته است و ظرفیت پذیرش 201600 مسافر در سال را دارد و فعلاً فقط به طور محدود به تهران پرواز انجام میدهد.
جاذبه های دیدنی پارس آباد مغان
قلعه اولتان
این قلعه نظامی قدیمی که در کنار رود ارس و فاصله 3 کیلومتری شهر واقع شده است بسیار بزرگ و باشکوه بوده به طوری که چیزی در حدود 320 هزار متر مربع مساحت دارد اما متأسفانه امروز بخش بسیار ناچیزی از آن باقی مانده است.
برج قارلوجا
این برج بلند که از ارتفاع آن فقط 5 متر باقی مانده است به صورت یک هشت ضلعی با طول 1.75 متر برای هر ضلع شناخته شده است و احتمال میرود که مقبره یکی از بزرگان ایلخانان مغول باشد. برج قارلوجا در روستای قشلاق قارلوجا واقع شده است.
پارس آباد – مسیر راه خمارلو – اصلاندوز
دشت مغان
اگر میخواهید از طبیعت شهر پارس آباد لذت ببرید باید به دشت مغان بروید. این دشت بزرگ که مابین کشور آذربایجان و استان اردبیل در سمت غربی دریای خزر واقع شده است. این دشت زیبا دارای زمینهای هموار مجاور رود ارس و بخشهای ناهمواری است که ارتفاع آن به 700 متر نیز میرسد و وضعیتی کاملاً مناسب را برای توسعه کشاورزی و دام پروری پدید آورده است.
رودخانه ارس
یکی از زیباترین دیدنیهای پارس آباد رودخانه مرزی و زیبای ارس است. این رودخانه بیش از 1000 کیلومتر طول دارد که از کوههای بینگول داغ ترکیه سرچشمه میگیرد و از مرز کشورهای ترکیه، ارمنستان، ایران و آذربایجان عبور میکند همچنین جنگلهای با گونههای گیاهی ویژه مناطق نیمه خشک در کنار رود ارس وجود دارد که میتوانید از دیدن آنها نیز لذت ببرید.
تپه نادری
تپه نادری محل تاج گذاری نادرشاه افشار است در بخش جنوبی شهر اصلاندوز از توابع شهرستان پارس آباد واقع شده و حدود 30 متر ارتفاع دارد و قدمت تاریخی آن به هزاره سوم و چهارم پیش از میلاد بازمیگردد و آثار خشتی و سفالی مختلفی مربوط به دوران متفاوتی از پارتیان تا مسلمانان در آن یافت شده است.
روستای گردشگری اولتان
در حاشیه جنوبی رودخانه ارس و فاصله 15 کیلومتری مرکز شهر یک روستا گردشگری به نام اولتان وجود دارد که دارای محوطههای باستانی و ساحل زیبای رودخانه ارس است.
صنایع دستی
فرش بافی مهمترین صنایع دستی پارس آباد منطقه است. عشایر و روستاییان منطقه مغان در استان اردبیل ورنیهای نفیسی تولید میکنند که نقش و نگارهای زیبای روی بدنه آنها بیش تراز طبیعت منطقه و شیوه زندگی عشیرهای آنها الهام گرفتهاست.
جمعیت پارس آباد
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۱۰۰٬۳۸۳ نفر (در ۲۶٬۵۰۵ خانوار) بودهاست.
بیشتر مردم پارس آباد را عشایر تشکیل می دهند که بزرگترین و قدیمی ترین طایفه مغان به ترتیب گيگلو و مغانلو است.
1 نظر
در بازدید دو روزه از این شهر،اصلا به سایرین پیشنهاد نمی کنم. اکثر مناطق نام برده شده رویایی و در عکس می باشند و در عمل اصلا جذابیت ندارند جاده های سنگلاخی و بدون راهنما و در بعضی موارد ممنوعیت بازدید فقط خستگی کیلومترها سفر را باقی می گذارند
در سایت آهو موجودی مشاهده نشد
تفرجگاه گردشگري ارس (پارك ساحلي ارس)فقط سنگلاخ و امکان رفتن و دیدن ارس برای ما فراهم نبود
قیرخ پیله (چهل پله) در شهرك آیت الله غفاری و درياچه شهرك شهيد آيت اله غفاري (درياچه مغان)خشک و برهوت بدون هیچگونه امکانات
ورثان یا اولتان قلعه سی امکان بازدید نبود . ضعف سیستم گردشگری شامل امکانات اقامت و غذا خوری های مناسب نیز مزید بر علت . شاید طبیعت در بهار زیبایی های داشته باشد که مختص این منطقه نیست ولی در مجموع باعث تاسف هست که از این شرایط بالقوه جاذبه توریستی بهره ای برده نمی شود