دیدنیهای جویبار

نویسنده:

حسین یوسفی

در تاریخ:

شهرستان جویبار یکی از شهرستان‌های مرکزی استان مازندران است. با ۶/۲ درصد جمعیت مازندران تا چند سال گذشته بخشی از شهرستان قائمشهرمحسوب می‌شده‌است. مرکز این شهرستان شهر جویبار است.

 میدان کشتی جویبار
مختصات جغرافیایی آن ۴۷،۵۲ تا ۵۸،۵۹،۵۲ طول شرقی از نصف النهار مبدأ و ۳۳،۳۶ تا ۴۷،۳۶ عرض شمالی است. حدود آن از شمال به دریای مازندران از جنوب به شهرستان قائمشهر از شرق به شهرستان ساری و از طرف غرب به شهرستان بابلسر می‌رسد.

رودخانه سیاهرود از میان این شهرستان عبور کرده و به دریای خزر می‌ریزد . شهرستان جویبار در حال حاضر به عنوان پایتخت کشتی جهان شناخته می‌شود
دیدنیهای جویبار

1- مجتمع تفریحی و توریستی ساحل دریا چپکرود در زمینی به مساحت 55 هکتار شامل: استراحتگاه (آلاچیق) – طرح شنا برادران و خواهران- پارکینگ- فضای سبز-تاسیسات ساحلی وساحل ماسه­ای زیبا، بکر و دست نخورده می­باشد.

2- مجتمع تفریحی و توریستی ساحل زیبای لاریم

3- جمعه بازار پل تاریخی

4- تکیه تاریخی کردکلا مربوط با دوره قاجاریه

5- تکیه و سقاتالار و روستای بیزیکی مربوط به دوره قاجاریه

6- پل تاریخی روستای درویش محمد شاه

7- چندین تپه باستانی مربوط به هزاره اول قبل میلاد از جمله تپه دین بن لاریم، تپه دونچال

8- محوطه باستانی ادهم مربوط به دوره ایلخانی و صفویه

9- آستانه مقدس شاه رضا محله

10- آببندها و استخرهای طبیعی که محل سکونت پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی و…

11- تالاب و آب­بندان کردکلا حدود 300 هکتار دارای چشم انداز زیبا، ارزش اکولوژیکی بالا (پرندگان مهاجر آبزی، انواع مرغابی)

12- تالاب واسوکلا
دیدنیهای جویبار

13- رودخانه سیاه­رود
دیدنیهای جویبار

14- پارک شهر جوبیار(میدان امام، خیابان شهرداری)
دیدنیهای جویبار

15- پارک ولیعصر(عج) (میدان کشتی، بلوار دکتر ورداسبی)
دیدنیهای جویبار

خشت پل جویبار

این پل آجرى که به خشت پل نیز معروف است، به طول ۵۸ متر و عرض ۱۰/۲ متر، در فاصله ۵ کیلومترى شمال شرق شهرستان جویبار بر فراز رودخانه سیاهرود قرار دارد. جهت پل تقریباً شرقی-غربى و داراى پنج چشمه (طاق) جناقى است. ارتفاع پل از بلندترین نقطه تیزى طاق تا سطح آب رودخانه ۵ متر است. پایه‌هاى پل در جهت مخالف جریان آب داراى موج‌شکن‌هاى مثلثى شکل است. در قسمت فوقانى پایه‌ها -حدفاصل بین طاق‌ها- تزیینات آجرى به صورت طاق‌نما جلب توجه مى‌نماید. گذرگاه پل سنگ‌فرش و مصالح اصلى را آجر و ملات ساروج تشکیل مى‌دهد. پل خشتی جمعه بازار که به خشت پل نیز معروف است در دوران قاجار ساخته شده‌است در فاصله پنج کیلومتری جویبار و بر روی رودخانه سیاهرود قرار دارد. طول دهنه این پل ۲۰ متر و عرض آن ۷٫۵ متر می‌باشد. این پل دارای ۵ طاق جناقی است و پایه‌های آن درجهت مخالف جریان آب دارای موج شکن مثلثی شکل می‌باشد. به دلیل رفت و آمد زیاد و نگهداری نامناسب در حال تخریب است. در حال حاضر پل دیگری در کنار این پل در دست احداث می‌باشد.
دیدنیهای جویبار

پل آزان جویبار

پل آزان در روستای ازان جویبار برروی رودخانه سیاهرود قرار دارد . این پل که مربوط به دوران قاجاریه است دارای شش چشمه طاق بوده که جشمه میانی ان مرتفع ترین طاقهاست . بطور یکه ارتفاع آن از بلندترین نقطه تیزی طاق از سطح آب رودخانه 6متر می باشد مصالح بکار گرفته شده در شکل گیری پل عمدتاً آجر و ملاط ساروج است. جهت پل تقریباً شرقی و غربی است و دارای ابعادی به طول 80 متر و عرض 15/3 متر می باشد گذرگاه پل با پوشش بتنی است که طبق شواهد موجود سابقاً سنگفروش بوده است. در طرفین گذرگاه پل جان پناهی تعبیه شده که دارای پوشش بتنی می باشد. این پل روستای حیدرکلا ازان و جاجی کلا را مرتبط می سازد . گفتنی است پل ارزان با شماره 2842 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
دیدنیهای جویبار

ساحل چپکرود

ساحل چپکرود واقع در شهرستان جویبار از لحاظ شرایط طبیعی یکی از زیباترین سواحل در استان مازندران به شمار می‌رود که امکاناتی هم برای استفاده مسافرین از آب دریا و اقامت کوتاه مدت در نظر گرفته شده است.
دیدنیهای جویبار

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید