اصغرآباد شهری از توابع بخش مرکزی شهرستان خمینیشهر در استان اصفهان ایران است.شهر اصغرآباد توسط صارم الدوله بنیان نهاده شد و به خاطر پسرش اصغر میرزا که تازه متولد شده بوده نام اصغرآباد را بر آن نهاد. اصغرآباد در سال ۱۳۹۰ از روستا به شهر ارتقاء یافته و در سال ۱۳۹۱ شهرداری آن افتتاح شد. اصغرآباد در ۲۰ کیلومتری غرب شهر اصفهان واقع شده و با جمعیتی در حدود ۷۰۰۰ نفر و مساحتی حدود ۱۰۰۰ هکتار با شهرهای خمینی شهر، گلدشت، کوشک و کهریزسنگ همسایه است
این شهر دارای دو مسجد (جامع و حجت)، هفت مدرسه ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان دخترانه و پسرانه، یک مرکز بهداشت، دو حمام عمومی زنانه و مردانه، حسینیه، مهدیه، زمین فوتبال، پارک جنگلی و مهدکودک میباشد
پیش از ارتقا به شهر، روستای اصغرآباد در دهستان ماربین علیا قرار داشت و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵٬۶۸۲ نفر (۱٬۵۴۶خانوار) بود.
وقتی که روستای اصغرآباد شهر شد
با تصویب وزیران عضو کمیسیون سیاسی و دفاعی و بنا به پیشنهاد وزارت کشور، روستای اصغر آباد از توابع دهستان ماربین علیا بخش مرکزی شهرستان خمینی شهر در استان اصفهان به شهر تبدیل و به عنوان شهر اصغرآباد شناخته می شود.
بر این اساس ، روستای مهاجران از توابع دهستان مهاجران بخش لالجین شهرستان بهار و روستای آجین مرکز بخش پیرسلمان شهرستان اسدآباد در استان همدان به شهر تبدیل و به ترتیب به عنوان شهرهای مهاجران و آجین شناخته می شوند.
همچنین با تصویب وزیران عضو کمیسیون سیاسی و دفاعی و بنا به پیشنهاد وزارت کشور، روستای بانوره مرکز دهستان شیوه سر از توابع بخش باینگان شهرستان پاوه به شهر تبدیل و به عنوان شهر بانوره شناخته می شود.
بر این اساس، روستای گنج تپه از دهستان سفالگران بخش لالجین شهرستان بهار منتزع و به دهستان سیمینه رود بخش مرکزی همان شهرستان الحاق می شود.
بر اساس این مصوبه، روستاهای بابا کوسه علیا و بابا کوسه سفلی دهستان قلخانی بخش گهواره شهرستان دالاهو منتزع و به دهستان سنجابی بخش کوزران شهرستان کرمانشاه الحاق و همچنین روستاها و نقاط جغرافیایی خوری آباد، چشمه میران، عایشه دول و بیله ای از دهستان قوری قلعه بخش شاهو شهرستان روانسر منتزع و به دهستان پلنگانه بخش مرکزی شهرستان جوانرود الحاق می شوند.
همچنین ، روستاها، مزارع و مکانهای ورگچ، نعل شکن، شرف آباد، خواخلگه، دار ماهی، پاسگاه هفت دهنه، پاسگاه کانی شیخ، پاسگاه تلخاب، پاسگاه میان تنگ، پاسگاه کیسله و پاسگاه بازرگان از دهستان سومار بخش سومار شهرستان قصر شیرین منتزع و به دهستان ویژنان بخش مرکزی شهرستان گیلانغرب الحاق می شوند.
بر این اساس ، دهستان ترک شرقی از بخش جوکار شهرستان ملایر منتزع و به بخش مرکزی همان شهرستانالحاق می شود.
بر اساس این مصوبه، ، روستاهای بابا کمال علیا و باباکمال سفلی از توابع دهستان دینور بخش دینور شهرستان صحنه با یکدیگر ادغام و به عنوان روستای کرج نامیده می شود.با تصویب وزیران عضو کمیسیون سیاسی و دفاعی دولت، مرکز دهستان گاورود از توابع بخش مرکزی شهرستان سنقر از روستای قمام به روستای ده رضوان تغییر می یابد.
این چند مصوبه پس از تایید رئیس جمهور، از سوی معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.
تاریخچه اصغرآباد
اصغرآباد توسط ثارم الدوله در حدود سال 1300 خورشیدی بنیان گذاری شده و نام این شهر از اصغرمیرزا فرزند ثارم الدوله و از نوادگان ظل السلطان حاکم وقت اصفهان گرفته شده است.
شهر اصغرآباد ( شهر شهیدان ) شهری است زیبا با طراحی شطرنجی شکل معابر و گذرها ، در فاصله 10 کیلومتری غرب شهر اصفهان و از توابع شهرستان خمینی شهر ، در بخش مرکزی دهستان ماربین علیا و در غرب شهرستان واقع شده که از سمت شمال به ارتفاعات غربی خمینی شهر ، از شرق به شهر کوشک ، از سمت جنوب به شهر کهریزسنگ و از سمت غرب به شهر گلدشت محدود شده است و مرز دو شهرستان خمینی شهر و نجف آباد از غرب این شهر می گذرد و با داشتن 75 شهید سرافراز با توجه به نفوس 2500 نفری در زمان دفاع مقدس ، در زمینه نسبت تعداد شهید به ساکنانش در شهرهای استان و حتی کشور رکورددار است .
روستای اصغرآباد از سال 1390 به شهر ارتقاء پیدا کرد و از ابتدای خرداد 1391 شهرداری در آن تأسیس شد . جمعیت این شهر بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال 1395 بالغ بر 6876 نفر و 2066 خانوار و وسعت آن نیز (867) هشتصد و شصت و هفت هکتار است که شامل 716 هکتار آن در حریم شهر به صورت باغات بسیار زیبا و 151 هکتار آن در محدوده خدماتی شهر قرار دارد .
دارای باغات میوه شامل گلابی ، زردآلو ، گیلاس ، سیب و …که خشکسالیهای چند سال اخیر صدمات زیادی بر پیکره سرسبزی و طراوت آن وارد نموده است با آب و هوایی معتدل و دل انگیز و دارای پارکی کوهستانی با قابلیت تبدیل شدن به قطب گردشگری شهرستان و استان اصفهان همراه با چشم اندازی طبیعی و روح انگیز ، واقع در طول جغرافیایی 27/51درجه و عرض جغرافیایی 39/23درجه، ارتفاع 1607متری از سطح دریا ، تولیدکننده بیش از 80% شیر شهرستان و صاحب کارگاههای چوب و زهوار و منبت و … با مردمانی مؤمن ، ولایی ، سخت کوش و فداکار ، و جوانانی مستعد رشد و ترقی .
تمام معابر سطح شهر با نام شهیدان مزین شده و اکثر خانواده ها از وابستگان شهدا ، جانبازان ، و آزادگان و در یک کلام مستحق عنوان ” شهر شهیدان” و مستحق توجه بیشتر مسئولین محترم اعم از کشوری و استانی و شهرستانی در زمینه تخصیص اعتبارات و توجهات فرهنگی و اقتصادی و علمی می باشد.