شهرستان ابوموسی از شهرستانهای استان هرمزگان در جنوب ایران است و مرکز آن شهر ابوموسی است. در كتب تاريخی و جغرافيایی، از اين منطقه به نامهای بوموسی، ابوموسی، بنموسی، بوموف، باباموسی و گپسبز نام برده شده است. بررسی های انجام شده، نشانگر آن است كه از هزاره قبل از ميلاد جزيره ابوموسی، همانند ساير جزاير دريای پارس توسط ايرانيان اداره می شده و جزو قلمرو دولت ايران بوده است.این شهرستان در حقیقت شامل شش جزیره است. این جزایر عبارتاند از: ابوموسی، تنب بزرگ، تنب کوچک، سیری، فارور بزرگ و فارور کوچک.
دیدنی های ابوموسی
منطقه حفاظت شده فارور
منطقه حفاظت شده فاروردر استان هرمزگان در موقعیت جغرافیایی N261714 E543055 واقع شده است.
جزیره فاروراستان هرمزگان ، تابع شهرستان ابوموسی ودهستان تنب می باشد . این جزیره جزو نواحی گرم ومرطوب است ورطوبت هوا درآن به نسبت بالامی باشد. میانگین دمای سالانه آن ۲۷ درجه سانتیگراد بوده و تابستانهای بسیارگرم داشته ودمای آن دراین فصل به ۴۵ درجه سانتی گراد تا ۴۷ درجه سانتی گراد نیزمی رسد . ودرزمستان دمای آن همیشه بالاتر از۱۰ درجه سانتی گراد است .میزان متوسط بارندگی سالیانه دراین جزیره درحدود ۲۰۰ میلی مترمی باشد که درمدت زمان کم و به صورت رگبارنازل می شود.
تاریخ تاسیس منطقه از ابتدا تا اکنون
جزیره فارور و جزیره بنی فارور از سال ۱۳۶۶طبق مصوبه شماره ۱۱۲ سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان منطقه حفاظت شده در نظر گرفته شده است.
جزیره فارور ازیک توده ارتفاعات آتشفشانی و رسوبی تشکیل شده است وبه طورکلی جزیره ای تپه ماهوری باارتفاعات صخره ای که درمسیرهای مختلفی کشیده شده است ودرمیان این ارتفاعات دره هایی بوجودآمده اند.
مرتفع ترین قسمت جزیره ، تپه ماهورهای مرکزی جزیره می باشند که بزرگترین نقطه ارتفاعی جزیره ۱۴۵ متر می باشد دراین ناحیه قرارگرفته است .جزیره فارور به طور کلی درحاشیه کناره ها ودارای بریدگیهای فراوانی است که بیشتر متصل به دامنه کوهها است . این وضع درضلع شرقی جزیره بیشتر دیده می شود.
عمق آب درکرانه جنوبی جزیره کمتر ودرکرانه های شمالی وشرقی وغربی عمق اب به ۳۰ متر نیز می رسد که نشانگر ارتفاع زیاد صخره های ساحلی نسبت به بستردریامی باشد ضمناً درناحیه غربی جزیره چند تخته سنگ نیزدرنزدیکی سواحل جزیره سرازآب بیرون آورده اند که درواقع امتداد ارتفاع جزیره درداخل دریا محسوب می شود.
پوشش گياهی: آكاسيا , كهور و كنار .
پستانداران: جبير.
پرندگان : بلبل خرما, زرد پره سرزيتونی , چك چك و دليجه.
وضعیت آب و هوای جزیره ابوموسی
این جزیره به دلیل نزدیکی به خط استوا دارای آب و هوای گرم و مرطوب است و نسبت به دیگر جزیره ها که کمی بالاتر از آن قرار دارند، هوای گرمتری دارد. بارش در این جزیره به صورت رگباری است و اغلب پایان زمستان و آغاز بهار بازندگی های بیشتری را در این جزیره می بینیم. بادهایی که در این جزیره می وزد، شمال، قوس، سهیلی و نعشی است. چندین مسیل خشک در قسمت شمالی جزیره وجود دارد اما هیچ رودخانه ای در آن نیست. آب لوله کشی از چاه، باران و یا لنج و کشتی هایی که از بندر عباس و بندر لنگه می آیند، تامین می شود و آب شیرین است. در میانه بهار و همچنین اواخر پاییز آب های سواحل این جزیره بسیار آرام است. کوه حلوا با 110 متر ارتفاع در قسمت شمالی این جزیره قرار دارد و بلندترین نقطه ابوموسی به حساب می آید. به طور کلی می توان گفت هر چه به سمت جنوب این جزیره می رویم، ارتفاعات نیز کاهش پیدا می کند. جزیره ابوموسی دارای تپه ماهور و دشت های بسیاری است که منظره زیبایی را در بین دیدنی های جزیره ابوموسی به وجود آورده اند.
گیاهان و جانوران جزیره
با توجه به آب و هوای جزیره ابوموسی گیاهان به صورت خاردار و پوشش گیاهی استپی است. در این جزیره تنها برخی از گیاهان گرمسیری رشد می کنند و آن ها نیز توسط دام ها خورده می شوند. می توان گفت این جزیره از نظر پوشش گیاهی بسیار ضعیف است. زمانی که باراش باران بیشتر است، بوته ها و علف های بسیاری در سطح جزیره رشد می کنند و سرسبزی به بار می آورند. این جزیره از نظر تنوع جانوران آبزی بسیار غنی است و می توان در آب های شفاف و زلال آن لاک پشت سبز دریایی، شاه میگو، ماهی های مختلف و رنگی و دیگر جانوران آبی را مشاهده کرد. بهترین مروارید ها در آب های این جزیره دیده می شوند و در اوایل قرن 14 خورشیدی 50 کشتی برای صید صدف در آب های کنار این جزیره فعال بودند که این خود از دیدنی های جزیره ابوموسی در تاریخچه جزیره ابوموسی می باشد.
سینما کودک ابوموسی
نام سینما: سینما کودک ابوموسی
آدرس سینما: استان هرمزگان، جزیره ابوموسی، رو به روی بازار چه مرکزی
تعداد سالن نمایش: تک سالنه
ظرفیت کل سالنها: ۲۱۰ نفر
رتبه یا درجه سینما: درجه یک سال تأسیس سینما: ۱۳۹۵
نام مدیر سینما: بخش فرهنگی و هنری ابوموسی
نام مالک سینما: فرمانداری ابوموسی
توضیحات سیستم نمایش و سیستم صوتی:صدای دالبی دیجیتال