جاهای دیدنی شول آباد ـ طبیعت زیبای شول آباد

نویسنده:

سمیرا هادی

در تاریخ:

شول‌آباد، دومین نقطه شهری در شهرستان الیگودرز و مرکز بخش زز و ماهرو شهرستان الیگودرز در استان لرستان است. نام شول آباد منتسب است به قبیله‌ای باستانی از قوم پارس به نام شول که گستره حکومتی آن ها به شولستان معروف بوده است این قبیله قرن ها در سرزمین زاگرس حکومت می‌کردند.
با تصویب دولت در بهار ۱۳۹۰ روستای شول‌آباد سفلی مرکز بخش ززوماهرو از توابع شهرستان الیگودرز در استان لرستان پس از تجمیع با روستاها و نقاط جمعیتی شول‌آباد علیا، دلسوران، درخت چمن، آثار، سرلک، خدادادکش علیا و سفلی از توابع همین بخش به شهر تبدیل و به عنوان شهر شول‌آباد نام‌گذاری شد.

مردم این منطقه آریائی‌نژادند و به زبان بختیاری سخن می‌گویند.آب کشاورزی شول آباد از چشمه و رود و آب آشامیدنی منطقه از چشمه فراهم میشود,گندم، جو، لوبیا فرآورده‌های این منطقه هستند.صادرات منطقه شامل دام زنده، پشم، کشک و روغن حیوانی، عسل ، گیاهان دارویی میباشد.

راهها

– جاده ی الیگودرز به شول آباد

– جاده ی خرم آباد- سپیدشت – شول آباد

– راه آهن دورود به سپیددشت و جاده آسفالته سپید دشت به شول آباد

جاهای دیدنی شول آباد- جاذبه های طبیعت زیبای شول آباد

جاذبه های شول آباد

آبشار برنجه شول آباد

آبشار برنجه شول آباد در استان لرستان در فاصله ۹۷ کیلومتری شهرستان الیگودرز در منطقه ززوماهرو، روستایی با قدمت چند هزار ساله بنام پیرامام قراردارد. روستای پیرامام تشکیل شده از دو کلمه پیر و امام است، کلمه پیر در لهجه بختیاری اصطلاحی است که برای زیارتگاه بکار می رود و کلمه امام شاید به این دلیل بکار رفته که این زیارتگاه به امامان معصوم (ع) منتسب است. منطقه شول آباد یکی از مناطق محروم و تقریبا بکر استان لرستان است که مملو از زیبایی های طبیعی و رازهای تاریخی است. شول، یکی از طوایف بسیار قدیمی لرستان بوده و نام این ناحیه برگرفته از آن قوم است.

جاهای دیدنی شول آباد- جاذبه های طبیعت زیبای شول آباد

کوه برنجه ارتفاعی بیش از۳۵۰۰ متر از سطح دریا دارد. همچنین وجود پوشش جنگلی و جانوری گوناگون و آبشار زیبای برنجه (تاف) در سه پلکان با بلندای تاج بسیار در ارتفاعات این کوه، زیبایی چشم نوازی به طبیعت این منطقه بخشیده است. آبشار برنجه در ۲ کیلومتری غرب روستای پیرامام و همجوار روستای سرتنگ برزه در بخش زز و ماهرو از توابع شهرستان الیگودرز استان لرستان قرار دارد. به علت دور بودن این آبشار چندان که باید شناخته شده نیست برای دسترسی به این آبشار می ‌توان از طریق محور الیگودرز شول آباد فرعی پیرامام استفاده کرد.

محیط اطراف آبشار

رودخانه پرآب زز که در تمام طول سال آب دارد از این منطقه می گذرد. رودخانه زز یکی از سرشاخه های عمده سد دز به حساب می آید. این رود باعث شده بسیاری از مردم منطقه به پرورش ماهی قزل آلا مشغول شوند و علاوه بر آن محل مناسبی را برای تفریح و استراحت و برگزاری پیکنیک به همراه اعضای خانواده در فصل گرما شکل داده است. آبشار برنجه بیشتر مواقع، در طول سال آب دارد ولی،مقدار آب آن در تابستان و پاییز چنان کم است که می توان در لیست آبشارهای فصلی لرستان قرار داد، اطراف آبشار تاف، انحراف مسیر سرچشمه های دائمی وجود داره و مقدار حجم خروجی آب این آبشار افزایش، می یابد.

در کنار رودخانه پوشش گیاهی متنوعی شکل گرفته است و می توان انواع درختان گردو، انجیر وحشی، انگور وحشی، گلابی کوهی، زال زالک و تمشک را در آن منطقه یافت. در این منطقه گیاهان دارویی زیادی نیز یافت می شوند که از آن ها استفاده می شود. این منطقه همچنین تبدیل به مکان مناسبی برای زندگی حیواناتی از جمله خرس، گراز، گرگ، خرگوش، کبک و کلاغ شده است.

بهترین زمان سفر

رودهای این آبشار در اواخر فصل زمستان و فصل بهار بسیار پر آب می شوند و زیبایی آبشار را دو چندان می سازند. در این فصل درختان سرسبز می شوند و سبزی خیره کننده ای به طبیعت می بخشند. در فصل بهار لاله های واژگون بر روی ارتفاعات کوه برنجه می رویند و بهشتی تماشایی را پدید می آورند. در فصل تابستان آب آبشار کاسته می شود اما هوای مطبوع و محیط مناسب باز هم مکان مناسبی برای گشت و گذار را فراهم می کند.

فصل پاییز و رنگ های خیره کننده اش جلوه ای منحصر به فرد به آبشار برنجه شول آباد می بخشند و می توانند فرصتی باشد برای غرق شدن در زیبایی های طبیعت. فصل زمستان اما با سرما سخت و طاقت فرسا از راه می رسد ولی تماشای آبشاری که علی رغم جوش و خروش فراوان یخ زده خالی از لطف نخواهد بود.

موقعیت مکانی
آبشار برنجه (تاف) در ۲ کیلومتری غرب روستای پیر امام و در بخش زز و ماهرو از توابع شهرستان الیگودرز استان لرستان قرار دارد.
به این آبشار می ‌توان از طریق محور الیگودرز–شول آباد، فرعی پیر امام دسترسی پیدا کرد. اهالی روستای پیر امام میتوانند شما را برای دسترسی به آبشار راهنمایی کنند.

محصولات سفر

3 دیدگاه دربارهٔ «جاهای دیدنی شول آباد ـ طبیعت زیبای شول آباد»

  1. چراعکس ابشار اب سفید رو‌گذاشتید برای ابشار وارک؟؟؟؟این کار باعث‌کاهش اعتماد گردشگران ب منطقه میشه

    پاسخ
    • سلام ممنون از نکته نظرتون اما من آبشار وارک نمیبینم توی مطلب همچنین آبشار آب سفید

      پاسخ
  2. سلام بنده متولد ۱۳۶۲در روستای شول آباد هستم بعد از تولدم به خوزستان وپس از پایان تحصیلات دانشگاهی۱۴سال مقیم تهران هستم واقعا لذت بردم تصاویر دیدم امیداورم بتونم به زادگاهم پس از۳۸سال برگردم واونجا را از نزدیک ببینم

    پاسخ

دیدگاه خود را بنویسید