معرفی شهر نوک آباد

نویسنده:

سمیرا هادی

در تاریخ:

نوک‌آباد شهری در بخش نوک‌آباد شهرستان خاش استان سیستان و بلوچستان ایران است. مردم نوک آباد فرهنگ خاص بلوچی خود را که بیانگر اصالت آنهاست دارند. دین مردم اسلام ومذهبشان سنی وحنفی می باشد. لباس مردم کاملاً محلی ونسل به نسل از گذشتگان به آنها رسیدهاست و تغییر چندانی نکرده است. مردم منطقه نوک آباد مردمی خونگرم، مهمان نواز، با محبت، قانع، سخت کوش، پایبندبه نظام مقدس جمهوری اسلامی، متدین و از همه مهمتر میارجل ( پناه دهنده)، دلیر، اصیل و… هستند.
یکی از صفات بارز قوم بلوچ در منطقه نوک آباد قناعت است که این مردم آنرا در هشت سال خشکسالی به اثبات رساندند. قناعت وقتی در کنار استقامت باشد پایدارخواهد ماند که الحق مردم این منطقه از این صفت بارز و خدادادی بهره مند هستند.
بیش از ۸۰ درصد جمعیت شهر نوک آباد را طایفه هاشمزهی تشکیل داده اند که دربین طوایف منطقه از شأن ومنزلت ویژه ای برخوردار هستند. یکی از عمده مشکلات طوایف منطقه تعصبات قومی وتنش ودرگیری مابین آنهاست که قوم هاشمزهی از این مسئله مستثنی است و سران طوایف در اکثر اختلافات طوایف دیگر با نیت خیرخواهی میانجیگری نموده تا صلح وسازش را دربین آنها برقرار سازند.

اکثریت افراد طایفه تحصیلکرده و دراداره جات دولتی مشغول به کار هستند.مرحوم مسعود هاشمزهی نماینده فقید دو دوره مجلس شورای اسلامی ونایب  رئیس کمیسیون بهداشت  از افتخارات قوم بلوچ به حساب می آیدکه با طی کردن تحصیلات علمی وآمیختن آن با روح معنوی به جایگاه بالایی دست یافت. خدمت صادقانه به خلق از او مدیری شجاع و مسئولیت پذیر ساخته بود او تنها نماینده شهرستان خاش نبود بلکه نماینده و مدافع حقوق مردم استان در مجلس شورای اسلامی بود.
مرحوم حاج مسعود مرد عمل بود که باشایستگی در مدت  تصدی پست نمایندگی آن را به اثبات رساند طوریکه عموم مردم  استان از آن بزرگوار به نیکی یاد میکنند. مسعود جانش را در راه خدمت به خلق از دست داد روحش شاد یادش گرامی باد.
حاج احمد هاشمزهی سردار وریش سفید طایفه هاشمزهی ومولوی محمد رضا هاشمزهی امام جمعه شهر نوک آباد از افراد سرشناس طایفه میباشند که دربین طوایف دیگر نیز ازجایگاه خاصی برخوردارند.

اقلیم نوک آباد گرم و خشک بوده و بیشترین درجه گرما درتابستان ها تا 42 درجه بالای صفر و کمترین درجه در زمستانها8درجه زیر صفر، باران سالانه به طور متوسط حدود 80 میلی متراست.

کوههای اصلی نوک آباد هم به این شرح هستند:
۱. کوه خارستان به ارتفاع 3051 متر در حدود 15 کیلومتری شهر نوک آباد
۲. کوههای خواجه سیلمان ومحمدسیلمان در 2 کیلومتری شهر و به ارتفاع 1744 متر
۳.کوه ،کوه شاه در 2.5کیلومنری نوک اباد با ارتفاع 1550متر عده ای از کوچ نشینان در این سامان به سر می برند از این رو تعداد جمعیتش متغییر است.
۴.کوه پنج انگشتی در 11کیلومتری نوک اباد با ارتفاع1925متر

معرفی نوک آباددر تقسیمات کشوری شهر نوک آباد به صورت زیر تقسیم می شود:
– دهستان اسکل آباد
– دهستان تفتان جنوبی
– دهستان گوهرکوه
– دهستان نازیل

رودهای فصلی نوک آباد عبارتند از تودیلنگ و گزانتور

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید