این ایستگاه جزء قدیمی ترین باغ های کشاورزی وابسته به وزارت کشاورزی است که در لاهیجان احداث شده است . این مجموعه که از دیدنی های لاهیجان است در گذشته به نام باغ فلاحت نامیده می شد.امروزه زیر مجموعه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان است. این باغ در ضلع جنوبی موزه و آرامگاه کاشف السلطنه قرار دارد. در این باغ گونه های نادر و درختی نگهداری می شود . این گونه ها در باغ های مشابه کمتر دیده می شود ، به همین خاطر از دانشگاهها و مراکز علمی و تحقیقاتی کشور برای بازدید از این باغ به لاهیجان می آیند . وسعت ، قدمت این ایستگاه ، تنوع گونه های موجود در آن و موقعیت مکانی ایستگاه (همجواری با موزه چای ، آرامگاه کاشف السلطنه ، بام سبز ، آبشار و استخر) می تواند در طرح ریزی گردشگری طبیعت گردی شرق گیلان و شهرستان لاهیجان نقش به سزایی دارد.
نظر مسوولان و كارشناسان باغ لاهيجان بر اين است كه اين باغ بتواند به مركزی ارزشمند در زمينه حفظ گونه های متنوع درختی و درختچه ها و گياهان با ارزش گيلان تبديل شود ، باغی كه برای فعاليت های علمی و تحقيقاتی نيازمند همكاری و كمك های اعتباری از سوی مسوولان كشوری است.
خود اين باغ تا 150سال پيش كه ايرانيان با چای و چايكاری آشنا نبودند از جنگل های انبوه در منطقه ارتفاعات لاهيجان به شمار می رفت .بخشی از اين جنگل با تدبير رادمردانی چون كاشف السلطنه پدر چای ايران به عنوان باغ حفظ و حراست شد و امروز چون بهشتي در گوشه ای از شهر زيبای لاهيجان واقع شده و در خدمت حفاظت و تكثير گونه های گياهی متنوع گيلان قرار گرفته است .
اين باغ تحقيقاتی و پژوهشی با اينكه در ميان ساختمان های شهر قرار گرفته است به بركت درختان و گياهان آرامش حكمفرما است .
باغ گل و گياه لاهيجان با گونه های بومی مانند انواع خوج (گلابی محلی) ، تمشك، ازگيل محلی ، گوجه سبز(آلوچه ) ، شاه بلوط و گل سوسن چلچراغ زينت داده شده و تلاش محققان حفظ ذخيره ژنتيكی اين گونه ها و ساير گونه های گياهی و درختی برای نسل های آينده است.
به گواه كارشناسان كشاورزی ، اين باغ اولين ايستگاه تحقيقات كشاورزی شمال كشور محسوب می شود كه در سال 1306 تاسيس شد و اين افتخار را دارد كه چندسالی دفتر كار بزرگمرد توليد و پدرچای ايران كاشف السلطنه بوده است، مردی كه تامين معيشت يكصدهزار خانوار در شمال كشور در حال حاضر مرهون تلاش های اوست.
بيش از 200گونه و ژنوتيپ انواع درختان ميوه عمدتا بومی شامل گلابی محلی يا خوج ، ازگيل، و ازگيل ژاپنی ، گوجه سبز و زالزالك، 130گونه و نوع گل زينتی عمدتا غيربومی و 220گونه درختان و درختچه های زينتی و دارويی بومی و غيربومی ، 9گونه انواع بامبو در سطح چهارهكتار بومی شده ،تعداد زيادی انواع گياهان پيازی و علفی دايمی و يكساله به عنوان ذخاير ژنتيكی( ژرم پلاسم )در اين ايستگاه تحقيقاتی وجود دارند و مورد مطالعه قرار گرفته و از آنها حفاظت می شود.
این باغ به عنوان بهترین ژن پلاست درخت خوج ( گلابی وحشی ) به شمار میاید. هم اکنون محققان در این ایستگاه مشغول جمع آوری گونه هایی از درختان و گیاهان بومی از جمله ازگیل و گیاهان پراکنده گیلان و همچنین تکثیر تمشک بدون خار میباشند.
طرح هایی همچون بررسی زیست شناسی مقدماتی تاثیر سوسک بر روی گلسوسن چلچراغ در شرایط آزمایشگاهی، بررسی ویژگیهای بیواکولوژی قارچ عامل بیماری، ارزیابی چند قارچ کش روی قارچ بیماری سفیدک پودری شمشاد، بررسی قابلیتهای گونههای گلابی ایران، شناسایی ، جمع آوری و انتخاب ژنوتیپ برتر ازگیل، مقایسه عملکرد کیفیت و برخی خصوصیات مهم ژنوتیپهای بادام زمینی استان گیلان و بررسی اثر کمپوست آزولا و کاه برنج در بستر کشت گلدانی بر دو گیاه برگ زینتی در این ایستگاه در دست اجرا میباشد.
كلكسيون و قطعات پژوهشی درختان و درختچه های زينتی، كلكسيون و باغ گل های پيازی و علفی دايمی ، كلكسيون و باغ رز ، گلخانه گل های مناطق گرمسيری جهان شامل گياهان آپارتمانی ، كاكتوس ها و گياهان گوشتی ، گل های شاخه بريده مانند اركيده و آنتريوم و حتی درختچه ها و پالم های زينتی و درختان ميوه ، كلكسيون و باغ گياهان دارويی زينتی ، باغ گياهان صخره ای ، كلكسيون گياهان زينتی و آبزی و كلكسيون و باغ بامبوهای زينتی از جمله سرمايه های علمی اين ايستگاه به شمار می روند.
اين ايستگاه علاوه بر كارهای تحقیقاتی و علمی ارزشمند با وجود درختان سربه فلك كشيده و فضای زيبای جنگلی و درختان ميوه می تواند به مركزی برای گردشگری كشاورزی نيز تبديل شود كاری كه تاكنون برای آن برنامه ريزی صورت نگرفته است.