جاذبه های گردشگری و دیدنی آب بر

نویسنده:

سمیرا هادی

در تاریخ:

آبْ‌بَر یکی از شهرهای ایران در استان زنجان است. این شهر مرکز شهرستان طارم است.

مشخصات جغرافیایی: این شهر در شمال شرقی استان زنجان قراردارد و فاصله آن تا زنجان ۹۹ کیلومتر معادل یک ساعت و ۴۹ دقیقه است.

آب‌وهوا: کوهستانی، معتدل سردسیر.

زبان: ترکی آذربایجانی با لهجه زنجانی و عده‌ای هم به زبان تاتی صحبت می‌کنند.

دیدنی‌ها: امامزادگان هاشم و عوف (ع)، امامزاده جعفر (ع)_ منطقه توریستی خانسر و جورکان واقع در ضلع شمال شرقی آب بر_ آتشکده پیرچم _ قلعه سمیران.

صنایع‌دستی: جاجیم‌بافی نواری، ملیله‌دوزی، حکاکی روی مس.

غذا: برنج طارم از مرغوب‌ترین انواع برنج است؛ غذاهای محلی زنجان مانند قرابیه، کله جوش و آش ترش از غذاهای محلی مردم این شهرستان است.

دیدنی‌های آب بر

آتشکده پیرچم

بنای معروف به آتشکده در حدود صد متری روستای پیرچم، روی تپه ای بزرگ؛ مشرف بر رود خانه قزل اوزن قرار دارد. بخشهای زیادی از تپه ای که بنا در آن واقع است، گورستانی احتمالا از دوران متاخر اسلامی است. تپه از جنوب به رودخانه قزل اوزن منتهی می گردد. از شمال و شرق با خانه های روستا همجوار است و از غرب به رود خانه و کشتزار های حاشیه آن محدود می شود. بنا دقیقا در منتهی الیه جنوب تپه قرار گرفته است.

بنای پیرچم از دو بخش ساختمان مربع شکل گنبد دار و سازه ای چلیپایی شکل در شمال آن تشکیل شده است. بنای اصلی، ساختمان کوچک مربع شکلی است که با مصالح لاشه و قلوه سنگ و ملاط آهک ساخته شده است. ورودی بنا از شمال و از طریق درگاه کوچکی با طاق قوسی می باشد. دروسط دیوار جنوبی داخل بنا، محرابی با طاق قوسی تعبیه شده است. بالای بنای چهارگوش، گنبدی وجود دارد که قسمت فوقانی آن تقریبا مسطح است. احتمالا گنبد بصورت نیم دایره ای بوده که در جریان مرمت به این شکل باز سازی شده است. گنبد با استفاده از چهار فیلپوش بر روی فضای چهار گوش قرار گرفته است. حد فاصل فیلپوش ها در هر ضلع طاق نماهای مثلثی کوچکی تعبیه شده است. یک پنجره کوچک مستطیلی نیز در بخش جنوبی گنبد دیده می شود که نور داخل بنا را تامین می کند. بخش الحاقی شمال بنا شامل یک فضای چلیپایی و دو فضای الحاقی کوچک دیگر است. این قسمت نیز با لاشه سنگ و آهک ساخته شده و در سالهای اخیر مرمت شده است. احتمالا این بخش نیز در گذشته مسقف بوده است. در مرکز این فضا بر اثر کاوش غیر مجاز و در عمق بیست سانتی متر ی از سطح، بقایای یک کف گچی آشکار شده است. با توجه به وجود قطعات آجر دراطراف بنا احتمالا بخش هایی از بنا از آجر ساخته شده بود که در جریان مرمت کاملا از بین رفته است. هرچند مردم محلی بنا را آتشکده ای از دوران پیش از اسلام می دانند، اما با توجه به شواهد و مدارک موجود احتمالا بنا آرامگاهی از دوران میانی اسلام است.

آب بر

سد طبیعی کرد آباد

سد طبیعی کرد آباد (چینی لر) شهرستان طارم در قسمت شرق شهر آب بر در فاصله ۵کیلومتری این شهر قرار دارد و محیطی جذاب ودیدنی برای علاقمندان به طبیعت می‌باشد. این دریاچه در ارتفاع ۷۴۰ متری از سطح دریا واقع است و طول آن در حدود ۱ کیلومتر و عرض آن ۲۰۰ متر است.

این منطقه دو دریاچه ی بزرگ و کوچک دارد که در ادامه ی باغ های کردآباد در مسیر دره واقع هستند و فاصله ی آن ها تا روستای کردآباد در حدود ۱۰ کیلومتره که ۷ کیلومتر آن مسیر قابل تردد وسایل نقلیه و ۳ کیلومتر پیاده روی است. در مسیر دریاچه ها آبشار های زیبای زیادی وجود داره که طروات خاصی به منطقه بخشیده است.

آب بر

سد طبیعی کردآباد درپی زلزله هولناک ۳۱ خردادماه سال ۱۳۶۹ شمال و شمالغرب کشور و در اثر رانش زمین و ریزش کوه و بسته شدن مسیر رود درشهرآب بر مرکز شهرستان طارم بوجود آمده است.

این سد طبیعی و زیبا به لحاظ موقعیت استثنایی و سکوت حاکم بر محدوده آن، به محلی نادر و شگفت انگیز برای تفریح و گشت و گذار گردشگران تبدیل شده است.

کمی بالاتر از این منطقه هم یک سد طبیعی دیگری قرار دارد که مسیر زیبایی دارد, درختان ارس بین راه در اثر زلزله بر روی هم خم شده و منظره قشنگی را بوجود آورده اند.

کوهپایه‌های طارم پرجاذبه، ناشناخته طببیعت زیبا و متفاوت، وجود آبشارها، چشمه ها، ییلاقات، یخچال‌های طبیعی دایمی و غار شگفت انگیز، از جمله جاذبه‌های طبیعی کوهپایه‌های سرسبز، سر به فلک کشیده و با طراوت شهرستان طارم است که چندان شناخته شده نیست.

مسیر دسترسی
۳ کیلومتری شهر آب بر به دهستان گیلوان، جاده ی انحرافی کنار روستای کردآباد تا نزدیک رودخانه ادامه دارد. برای رسیدن به سد طبیعی کردآباد باید از انتهای جاده تا دریاچه در حدود ۳۰ دقیقه پیاده روی کنید.

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید

بلیط هواپیما