شریفآباد یکی از شهرهای استان تهران در ایران است.
شهرشریف آباد، با وسعت حدود5271 هکتاردرفاصله 35 کیلومتری پایتخت به عنوان دروازه ورودی شرق استان تهران در ارتفاع1596 متری از سطح دریا در محل اتصال شهرستان ورامین وشهرهای پیشوا و جوادآباد و شهرستانهای پاکدشت به استان سمنان در زمین های آبرفتی جنوب رشته کوه های البرز و دماوند واقع شده است.
از نظر جغرافیایی از شمال به دامنع وسیع منابع طبیعی و منطقه خوش آب و هوا سرخه حصار و منطقه پارچین ،از شرق به شهر ایوانکی، از غرب به شهرستان پاکدشت وا ز جنوب به روستاهای واقع در بخش شهرستان ورامین منتهی می شود.
این شهر با حومه آن بیش از 25 هزار نفرجمعیت دارد که در قالب 6250 خانواربه صورت پراکنده در شهر و شهرک های همجوار و روستاهای حریم وتابعه ساکن هستند.
این شهربه دلیل دارا بودن اراضی مستعداز لحاظ کشاورزی بسیارغنی و در زمینه های مختلف تولیدی از قبیل کشت گندم وجودر درجه اول قراردارد وهمچنین از لحاظ تولید گل بخش مهمی را به خود اختصاص داده است.
شهر شریف آباد، به لحاظ صنعتی رشد خوبی داشته و با وجود شهرک صنعتی عباس آباد، علی آباد و خوارزمی ، زمینه اشتغال فراوانی را برای جوانان شهرستان فراهم آورده است . از نظر شهرسازی نیز به لحاظ نوپا بودن و تاسیس شهرداری در سال 1380، اصول فنی و اصلاح هندسی شهر، روزبه روز بهتر و فنی تر می شود.
این شهر به دلیل قرار گرفتن در حریم جاده امام رضا(ع) و نزدیک بودن به شهر تهران به عنوان یک منطقه بسیار جذاب و مطمئن از دیرباز برای سکونت و سرمایهگذاری بخشهای مختلف انتخاب گردید که با استقرار شهرک صنعتی بزرگ عباسآباد در همجواری این شهر، رفته رفته سیل جمعیت از شرق و غرب به این منطقه سرازیر گردیده است. اراضی بسیار وسیع، خاک مستعد، آب و هوای متعدل و قرار گرفتن در مسیر رودخانه مهم جاجرود، موجب افزایش تولید محصولات متنوع زراعی و صیفیجات و مهمتر از همه گل و گیاه دراین منطقه شده است.
احداث گلخانه معروف زعیم و حاج بابایی و صادر نمودن گلهای زینتی باغچهای و …. به نقاط مختلف کشور و کشورهای حاشیه خلیج فارس این شهر را زبانزد عام و خاص نموده است.
افزیش روز افزون جمعیت و مهاجرت از شهرهای مختلف به این شهر موجب گردید طرح هادی شهر، جای خود را به طرح جامع بسپارد تا شهرداری بتواند مجوزهای لازم جهت ساخت و سازهای قانونی را برای بخش های مختلف صنعتی ، تجاری، مسکونی و اداری صادر نماید. امروزه به وضوح میتوان دید که وجود کارخانجات صنعتی فراوان و سیکل ترکیبی دماوند(نیروگاه شهدای پاکدشت) در فاصله 3 کیلومتری این شهر و وجود کارخانههای تولید و قطعات ایران خودرو توانسته است در بخش رونق اقتصادی کشور و اشتغالزایی، نقش بسزایی را ایفا نماید.
جاهای دیدنی شریف آباد
مقبره شهدای گمنام
مقبره شهدای گمنام شهر شریف آباد در35 کیلومتری محور امام رضا(ع) ودر شهرشریف آباد قراردارد. این مقبره مدفن پنج شهید گمنام میباشد.عملیات ساخت این مقبره درسال 1384 توسط شهرداری شریف آبادوبا نظارت امام جمعه محترم شهرستان پاکدشت شروع گردید . نوع مصالح بکار رفته دراین مقبره از نوع بسیار مرغوباست و هم اکنون یکی از اماکن مهم زیارتی دراین شهر به شمار میرود.
امامزاده طالب (ع)
امامزاده طالب (ع) ،در27 کیلومتری محور امام رضا(ع)،بعداز شهرپاکدشت در بخش شریف آباد ودرشمال جاده ،روبروی روستای خسرو واقع شده است.این بقعه متبرکه ، که تاریخ ساخت آن به دوره صفویه می رسد در سال 1340 به قصدباز سازی تخریب گشت لیکن آن نیت برآورده نگشت ودرسال1357 به دست مردم بازسازی شد. ودر سال 1368 تحویل اداره اوقاف شهرستان پاکدشت گردید. این بقعه تا قبل از نوسازی دارای 200 متر مربع مساحت بوده و تجدید بنای آن در سال 1377 صورت پذیرفته است. داخل حرم با استفاده ازسنگ مرمرین سبز وآینه کاری آزین گشته وضریح آن نقره فام وطلایی است.
شجره:
نسب امامزاده طالب (ع) به نسب شریف حضرت سیدالسا جدین امام زین العابدین (ع) می رسدکه درراه باز گشت از شهر سبزواردر ولایت یا حاکمیت ری درآن زمان(سده سوم) به شهادت می رسند.