شهر ارسک، مرکز بخش ارسک از توابع شهرستان بشرویه است. در سال ۱۳۹۰، جمعیت این شهر ۲٬۹۵۴ نفر بودهاست. ارسک تا شهریور ۱۳۸۹، روستا بود که در این تاریخ به شهر ارتقاء یافت.
تاریخچه شهر ارسک
ارسک در لغت به معنای میانرود است و محلی است که بین دو رودخانه واقع شده است و از زمانهای قدیم نام روستا ارسک بوده و به این علت نامگذاری شده که بین دو رودخانه فصلی که معروفند به کال آخوند در شمال و کال قل آباد یا قبرستان در جنوب واقع شده است .
کتاب “فرهنگ جغرافیایی ایران” از انتشارات دایره جغرافیایی که در سال 1329 منتشر شده ارسک را چنین توصیف می کند :”ارسک مرکز دهستان ارسک بخش بشرویه شهرستان فردوس در 24 کیلومتری جنوب بشرویه
همچنین آمده است: ارسک نام یکی از دهستانهای هفتگانه بخش بشرویه شهرستان فردوس که در جنوب راه شوسه فردوس به طبس و شمال دهستان فتح آباد واقع و از 22 آبادی تشکیل شده است که مجموع نفوس آنها 720 نفر است.هوای دهستان گرمسیر و آب آن از قنوات مشروب می شود.شغل مردو زراعت و گله داری و زنان قالیچه و کرباسبافی و شال بافی.
جاذبه های دیدنی ارسک
مسجد جامع ارسک
مسجدجامع ارسک قدمت 270 ساله داردو بفرمان و با هزینه فرد خیری بنام تاج خانم بنا شده است.ارتفاع ایوان مسجد به بیش از 15 متر می رسدکه دارای نقش و نگارهای بی نظیری اس که در 1333 تعمیر و مرمت شده است.برای ساخت مسجد بدستور سازنده مساحت کل مسجد را خاک ریخته بطوری که کوچه های اطراف بصورت تونل درست شده و مردم و وسایل نقلیه از زیر آن عبور می کنند.در حال حاضر مسجد جامع بلندترین ساختمان روستا با وجود ساختمانهای چند طبقه می باشد.
قلعه های تاریخی
قلعه های تاریخی با قدمت 270 ساله که بدستور حاج میرزا ساخته شده است.
غار مهم و تاریخی تادر
هرچند مساحت آن کاملا تعیین نشده اما آنقدر وسیع است که در زمان حمله اقوام حسنی و بلوچ کل مردم ده به آن پناه می بردند.این غار در چهار کیلومتری جنوب غربی ده در دامنه کوهی می باشد.
حوض انبارها
حوض انبارهابا قدمتی بیش از 200 سال از جمله حوض تاج خانم و حوض بیبی و حوض حاج میرزامیر که هنوز هم با وجود عدم مرمت استحکام خود را حفظ کرده اند. چشمه هاوقناتهای متعدد با قدمت طولانی که واقعا دیدنی است.