معرفی شهر شندآباد ، قطب تولید هلو

نویسنده:

سمیرا هادی

در تاریخ:

شندآباد یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی که در بخش مرکزی شهرستان شبستر واقع شده‌است. این شهر در ۵ کیلومتری جنوب غرب شبستر، ۷۱ کیلومتری شمال غرب تبریز و ۶۹۵ کیلومتری شمال غرب تهران واقع شده‌است.

مردم این شهر اکثراً به شغل کشاورزی مشغول هستند. از مهم‌ترین محصولات آن می‌توان به میوه‌های سردرختی در انواع مختلف اشاره نمود که مهم‌ترین آن‌ها میوه هلو با بیش از صد نوع تنوع می‌باشد. مرغوبیت هلوی شندآباد به‌حدی است که شهرت کشوری یافته و به بازارهای اقصی‌نقاط کشور و کشورهای همجوار صادر می‌شود.البته در کنار محصولات باغی، محصولات جالیزی و صیفی‌جات شندآباد هم مرغوبیت و محبوبیت خاص خود را در میان مردم شهرستان شبستر داراست.

معرفی شهر شندآباد ، قطب تولید هلو

در زبان محلی قدیم به آن «شیندیوار» یا «شن دیوار» یا «شنی وار» اطلاق می‌شد، (مکانی که خاک آن و دیوارهای آن شنی می‌باشد). علت آن نیز این بود که در خاک آن شن زیادی وجود داشت که برای کشاورزی خوب بود و بر روی دیوارها بر اثر شست و شوی باران شن زیادی به چشم می‌خورد به‌طوری‌که باعث جلب توجه کسانی که از خارج به آن وارد می‌شدند، می‌گردید.

باتوجه به وجود آثاری چون قوچ سنگی کنار مسجد جامع باقی‌مانده از دوران قراقویونلوها، وجود محلهٔ سادات، آرامگاه امامزاده داود شندآباد، مسجد جامع سابق شندآباد (معماری این مسجد براساس الگوی مسجدالقصی طراحی شده بود که بر اثر سهل‌انگاری مسئولان میراث فرهنگی تخریب و نوسازی گردید) و محله‌های قدیمی شهر شندآباد، تاریخ آن را می‌توان تا قبل از دوران گورکانی و قرون هشتم و نهم هجری تخمین زد.

در سال‌های اخیر با رونق‌گرفتن کار باغداری در شندآباد، وضعیت اقتصادی و معاش ساکنان آن بهبود یافته و باعث نوسازی اماکن و منازل شهری و مسکونی گردیده‌است. البته مشکلاتی همچون خشکیدگی عمومی درختان هلو از جملهٔ عواملی است که بر روند رونق و شکوفایی شندآباد تأثیر منفی می‌گذارد. از دیگر مشکلاتی که بر توسعه شندآباد تأثیر می‌گذارد، فرار سرمایه‌ها به سمت مرکز شهرستان می‌باشد.

معرفی شهر شندآباد ، قطب تولید هلو

شنداباد سومین شهر بزرگ و پرجمعیت شهرستان شبستر بوده که در دهه فجر سال 1367 با توجه به جمعیت و استعدادهای بالقوه که داشت از روستا به شهر تبدیل گردید که مستحق آن بود. از آن تاریخ به بعد کارهای عمرانی و تغییر ساختار فیزیکی شهر سرعت یافته به طوریکه عمران شهری در محور مرکزی در سطح قابل توجهی مشهود و مورد تحسین است.این شهر از نظر موقعیت جغرافیایی در 39 درجه و 9 درجه شمالی و 45 درجه و 38 دقیقه شرقی واقع و در هفتاد کیلومتری مرکز استان و در ده کیلومتری جنوب غربی شهر شبستر می باشد و در شمال شهر شندآباد، شهر خامنه و کوههای میشو با فاصله شش کیلومتر و در غرب آن روستاهای کوشک و کافی الملک و یوسف آباد و نهایتا بندر شرفخانه و ضلع شرقی آن روستای شنگل آباد و شهر وایقان و در جنوب راه آهن و دریاچه ارومیه قرار گرفته است.

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید