تالاب بیشه دالان با داشتن مساحتی حدود ۹۱۳ هکتار در ۱۵ کیلومتری جنوب شرقی بروجرد و در دشت سیلاخور،در استان لرستان واقع است و از جاذبه های دیدنی بروجرد میباشد.
این تالاب که نام محلی آن تالاب بیشه دالون است، زیستگاه اصلی پرندگان و جانوران بومی و مهاجر بوده و از گذشته انواع پرندگان، دوزیستان، خزندگان و پستانداران زیادی در این منطقه زندگی میکرده اند. مهمترین گونههای حیوانی در تالاب بیشه دالان لرستان شامل مار، مرغابی، خرگوش، خرچنگ، لاک پشت، حواصیل، گرگ، شغال و سگ آبی میباشد.
مهمترین گیاهانی که در تالاب بیشه دالان در لرستان وجود دارد، شامل درختچههای گز و علفزارهایی مانند گرز و بوریا میباشد. همچنین در این تالاب خانوادههای جلبک سبز آبی مانند فیتوپلانکتونها و پلانکتونها مشاهده شده که مهمترین گونههای آنها کلادوسرا، کوپه پودا، روتیفرا، قاب بالان، دو بالان و یکروزهها هستند.
نکته قابل توجه این است که مهمترین گونههای ماهیها در این تالاب دو دسته کپور ماهیان و کپور ماهیان دندان دار زنده بوده است. در ماههای مهاجرت پرندگان نیز بیش از ۵۰ گونه پرنده شامل انواع اردکها از جمله اردکهای سر حنایی، غواص، خاکستری و سفید، عقاب طلایی و صحرایی در این تالاب، زمستان را به سر میبرند. با وجود این موارد اهمیت بالای تالاب بیشه دالان در لرستان بر همگان آشکار است.
از مزایای تالاب بیشه دالان، میتوان به ارزش اقتصادی این اکو سیستم اشاره کرد. زیرا این تالاب نقش بسیار مهمی در بقای گونههای بی شماری از گیاهان و جانوران ایفا کرده، که این امر موجب شده است که این تالاب و دیگر تالابهای ایران جزء مهمترین مولدهای ایران به حساب بیایند.
تالاب بیشه دالان از جمله تالاب هایی است که از گزند شرایط نامساعد در امان نمانده و از یک سو تصرفهای غیرقانونی اراضی اطراف بیشه دالان توسط کشاورزان و جاری شدن فاضلابهای خانگی، صنعتی و کشاورزی در محیط زیست تالاب، استفاده بیش از حد سموم رفع آفات، بهره برداری تجاری از نیزار اطراف تالاب و شکار بی رویه و غیر مجاز اهالی منطقه، و از سوی دیگر چندگانگی مدیریتی بین منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، سازمان محیط زیست موجب شده تا وسعت آن تا حد زیادی کاسته شده و نمونههای نادر گیاهی و جانوری تالاب نابود شود.