عمارت فکری ، یکی از مهم‌ترین بناهای دوره قاجاریه

نویسنده:

سمیرا هادی

در تاریخ:

بندر لنگه زمانی عروس بنادر ایران نامیده می شد، اما پس از رونق بنادری نظیر خرمشهر، بندرعباس و بندر بوشهر به تدریج موقعیت‌آن به عنوان مرکز صادرات و واردات کالا، به زوال گرایید و شیوع بیماری، قحطی و … باعث شد تا در دوره پهلوی بسیاری از ساکنان این بندر به کشورهای عرب خلیج فارس مهاجرت کنند.

خانه فکری بندر لنگه، یادگار روزهای پر رونق «عروس بنادر ایرانی» است و  بافت شهری بندرلنگه درحال حاضر دارای بیش از 15 محله مسکونی می باشد وسبک معماری آن تشکیل شده ازبادگیرها وسایرمشخصات معماری گرمسیری است.

عمارت فکری ، یکی از مهم‌ترین بناهای دوره قاجاریه

خانه فکری با بادگیرهای بلند و زیبا ، یکی از الگوهای اصیل معماری جنوب در ساحل بندرلنگه در هرمزگان است.اين اثر زيبا که از جاهای دیدنی بندر لنگه میباشد،جزء آثار ملی ايران به ثبت رسيده است .

قدمت این بنا حدود۷۵ سال می‌رسد و توسط مرحوم عبدالواحد فکری، از تجار معروف بندرلنگه ساخته شد و مساحتی بالغ بر ۲۶۰۰ متر مربع دارد.

روزگاری خانه فکری ، به عنوان سکونت گاه مرکز تجارت و بازرگانی در بندرلنگه شهرت داشت.

عمارت فکری ، یکی از مهم‌ترین بناهای دوره قاجاریه

سقف این بنا از تیرهای چوبی از جنس چندل آفریقایی ، حصیر های بافته شده از برگ درخت خرما و حصیرهایی از نی بافته شده با پوشش کاه گل است . قرار گرفتن خانه فکری در ارتقاع پنج متری از سطح زمین ، وجود راه روها ، بادگیرها با معماری ویژه از دلایل تهویه و خنکی هوای داخل این خانه است. سنگ ، ساروج و گچ مصالح بکار رفته در ساخت خانه فکریه است.

دارای دو حیاط اندرونی و بیرونی، پنج بادگیر، ۲۵ اتاق، ۱۰ سرویس بهداشتی و دو سرسرا می‌باشد. این عمارت که یکی از مهم‌ترین بناهای دوره قاجاریه در شهر بندرلنگه است از ویژگی‌های معماری چشم گیری برخوردار است، و تزئینات برجسته آن مشتمل برمنبت کاری و گچ بری‌های زیبا است. این عمارت در حال حاضر به موزه مردم شناسی شهرستان بندر لنگه تبدیل شده است.

عمارت فکری ، یکی از مهم‌ترین بناهای دوره قاجاریه

پس از بازدید از خانه فکری به ساحل بروید و غروب زیبای خورشید را در مرز آسمان و آب به نظاره بنشینید. در سفر به بندر لنگه از خرید سوغات و صنایع دستی غافل نشوید و ضمن گشت‌وگذار در بازارهای محلی، طعم غذاهای تندِ جنوب از جمله مهیاوه، هواری، قلیه ماهی و کلمبا را بچشید.

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید