آب انبارهای سید جعفر از آب انبار های قدیمی لارستان استان فارس هستند که در مسیر غربی شهر قدیم لارستان و در محله ی کورچون قرار دارند.در قديم، آب انبارها را با اجازه ی حاكمان باز می كردند و از آن استفاده می كردند چون در زمان قديم وقتی باران می باريد و آب انبارها پر می شد در آب انبارها را مهر و موم می كردند و با اجازه (دستور) حاكم باز می كردند و مورد استفاده قرار می گرفت.
در منطقه جنوب مثل لارستان بخاطر كم آبی هر جاكه آب انبار بوده اطراف آن خانه درست می شد و اين خانه ها بزرگ و بزرگتر می شد و تشكيل محلات می داد، آب انبارها تشكيل مرزها می دادند و هر آب انبار را طبق آن محله می شناختند.آب انبار در قديم جنس مذكر داشت مثل مرد، بخاطراينكه اگر آب انبار بود تشكيل خانواده و تشكيل خانه ها می دادند و از آن خانه ها تشكيل محلات و شهرها می دادند.چون ازدياد نسل توسط آب انبار صورت می گرفت كه به آن می گفتند: نَر و نرگی آب انبار مشخص است كه بالای هر گنبد قرار گرفته است. گنبدی شكل شدن خود آب انبارها بدين خاطر است كه نور خورشيد كمتری بتواند به داخل آب نفود پيدا كند (چون اگر نور داخل آن باشد آنها جلبك می زنند و موجب بوجود آمدن تك يافته داخل آب می شود) و باعث خنكی آب می شود و از تبخير جلوگيری می كند و هم در آب، گياهان آبی (جلبک) بوجود نمی آيند و در كنار آب انبارها رودخانه ها درست می كردند برای فاضلاب شهری از آن استفاده می كردند و قسمتی را محلی برای عبور آب بنام (مَمَر)، كه از آن می گرفتند.خود ممر از كف رودخانه ها تشكيل می شد و آبی كه داخل آن حركت می كرد مستقيماً به آب انبار ريخته می شد و موجب انباشته شدن آب در قسمت گودال می شد. آب را بعد از آبگيری مستقيماً استفاده نمی كردند بلكه می گذاشتند كه لا (ته نشين) بيندازد كه آن خاک رس و خاک كه همراه آن بود ته نشين كند، پس از اينكه آب شفاف و زلال شد آن را مورد آشاميدن قرار می دادند.
تاریخ ساخت این دو آب انبار که به فاصله کمی از یکدیگر قرار دارند، مربوط به دوره صفویه است.آب انبار اول دایره ای شکل است با حوضی عمیق و سقفی گنبدی شکل که با یکدیگر آب انبار های لار تفاوت دارد.
آب انبار دوم نیز که در نزدیکی آب انبار اول قرار دارد، بزرگترین آب انبار شهر قدیمی لار می باشد. دارای ساختمانی هست دایره ای شکل به قطر 14 متر و ارتفاع 10 متر.
عمق مخزن آب این آب انبار نیز 20متر می باشد که در گذشته آب آن از طریق شبکه آب رسانی تامین می شده است. سقف آب انبار دوم که بر اثر گذشت زمان فرو ریخته بود، هم اینک مرمت شده و گنبد جدید آن نیز به سبک گنبد قبلی تجدید بنا شده است.
آب انبار سید جعفر از جاذبه های تاریخی لار ، در تاریخ 6/10/1355 با شماره 1326 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.