بقعه بی بی سیده خاتون یکی از مکان های زیارتی در شهرستان شهرضا میباشد. نسب این امامزاده بنا به اعتقاد مردم و اهالی شهر به حضرت امام سجاد(ع) میرسد، البته برخی بر این باورند که این امامزاده از زنان سیده و شجاع دوران آلبویه بوده و برخی دیگر وی را از زنان سیده و عالمه زمان خود، از خاندان آلمظفر و مدافع دین و مذهب میدانند که با نوعی نیرنگ به دست حکام ظالم وقت به شهادت رسیده است.
بخشی از مساحت این بنا در زمان پهلوی به تصرف اماکن دولتی در آمده و اکنون حدود ۳۵۰۰متر مربع از آن باقی مانده و در حال حاضر مساحت باقی مانده شامل ۱صحن جامع ،۲مسجد، یک سالن و تربتخانه میباشد.
این بنا از جاذبه های شهرضا،در واقع تا سال ۱۳۵۶ بنایی با مصالح خشت و گل بوده که در سال ۱۳۵۸ مراحل بازسازی آن توسط خیرین و مردم آغاز و در همان سال به اتمام رسیده است؛ از سال ۱۳۸۰با همت هیئت امنا آستانه و زیر نظر اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شهرضا طرح و نقشه جامعی تهیه و بر اساس آن احداث بنای جدید امامزاده آغاز شده است.
بقعه متبرکه بیبی سیده خاتون شهرضا ۹۰۰ سال قدمت دارد، مساحت معماری این بنا ۷۰۰۰ مترمربع و مربوط به دوران آلمظفراست.
مساحت کل صحن امامزاده بیبی سیده خاتون سلام الله علیها ۴۵۰۰ متر و مساحت زیر بنای بقعه ۲۵۰۰ میباشد.
ارتفاع گنبد کاشیکاری شده و دوپوش امامزاده از کف ۱۴ متر است و ضریحی چوبین و معرقکاری شده که قدمتی ۴۰۰ ساله دارد، در ابعاد ۴×۲ روی سنگ مزار و داخل بقعه قرار دارد. تزیینات داخل بقعه فاقد هر گونه تزیینات گچبری، کاشیکاری و آینهکاری میباشد.
این مکان تاریخی درشمال شرقی شهرضا است و با توجه به موقعیت جغرافیایی و بودن آن در مسیر اصفهان و شیراز بیشتر مورد توجه مسافرین، زایرین و مردم شهر است.
در این مکان مقدس علاوه بر بیبی سیده خاتون دو تن از صالحان و پارسایان نیز به نامهای شاهزاده «ابراهیم» و «اسماعیل» نیز در حرم این بزرگوار آرمیدهاند؛ علاوه بر این، در جوار این آستانه، بزرگان و علمای بزرگی همچون، شیخ ملا علی نوری، شیخ مهدی نوری، محمدباقر کودک و بانومجتهده ملا حبیبه به خاک سپرده شدهاند.