آشنایی با دریاچه سد امیر کبیر (کرج)

نویسنده:

سمیرا هادی

در تاریخ:

سد امیر کبیر (سد کرج) بر روی رودخانه کرج در فاصله ۲۵ کیلومتری شمال شرقی کرج در جاده چالوس و منطقه خوزنکلا و در تنگه واریان احداث شده است. سد امیر کبیر از جاذبه های کرج،بین سال های ۱۳۳۷ تا آبان ماه ۱۳۴۲ به طول تاج ۳۹۰ متر و ارتفاع ۱۸۰ متر و دریاچه ای به وسعت ۴ کیلومتر مربع احداث شده است.

جاهای دیدنی کرج ، این همه جای دیدنی در کرج ؟

دریاچه این سد که به وسیله رودخانه پرآب کرج تغذیه می‌گردد، یکی از مهم ترین مراکز طبیعی پرورش ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان و قزل‌آلای خال‌قرمز و ماهی سفید و ماهی سیاه است و امکانات مطلوبی را جهت ورزش مفرح و پر طرفدار ماهی‌گیری فراهم آورده است. این مکان یکی از بهترین استراحتگاه‌ها و جاذبه‌های طبیعی کرج می باشد.

با آبگیری سد کرج بخش عمده ای از روستاهای واریان، رزکان و کوشک به زیر آب رفتند. همچنین به دلیل جلوگیری از آلودگی آب سد امیرکبیر کرج، هتل واریان و تأسیسات تمرینی ارتش و اردوگاه‌های نظامی که در پیرامون سد بودند، چند سال پیش تخریب شدند.

قایق‌سواری و جت اسکی نیز در قدیم در این دریاچه استفاده می‌شده‌است اما به دلیل گسترش آلودگی و خطر برای توریست‌ها شنا و قایق‌سواری در آن ممنوع شده‌است.

هوای پیرامون دریاچه، در تابستان ها خنک و مطبوع است و مسافران و گردشگران بسیاری، برای گردش و بهره گیری از چشم اندازهای زیبای آن به این منطقه مراجعه می کنند، به همین دلیل از همان سال های نخست احداث دریاچه و سد کرج، این مجموعه به عنوان یک قطب گردشگری و توریستی برای عموم، به خصوص ساکنان استان تهران شناخته شده است.

آشنایی با دریاچه سد امیر کبیر (کرج)

اهداف سد امیرکبیر

سد امیر کبیر با اهداف کنترل سیلاب های بهاره و جلوگیری از خسارت های ناشی از سیل و تأمین آب شرب شهر تهران، تنظیم آب برای مصارف آبیاری و کشاورزی اراضی حومه کرج و تولید انرژی برق – آبی جهت کمک به شبکه سراسری برق، به ویژه در ساعات اوج مصرف، به میزان سالانه ۱۵۰۰۰۰  مگاوات ساعت، تأسیس شد.

نیروگاه آبی سد امیرکبیر با یک خط انتقال نیرو به طول ۶۰ کیلومتر، با ۱۰۷ برج فولادی به مرکز انتقال نیروگاه طرشت تهران پیوست و در حال حاضر تحت نظارت سازمان آب قرار دارد. دریاچه پشت سد نیز یکی از مکان‌های توریستی است.

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید