دشت شیمبار از جاذبه های قلعه خواجه،در 45 کیلومتری اندیکا( قلعه خواجه ) و در همسایگی شهرهای لالی،مسجدسلیمان و 225 کیلومتری اهواز و از طرف چهارمحال در 108 کیلو متری چمن گلی مرکز بازفت و 260 کیلومتری شهرکرد قرار دارد.طول دشت حدود 9 کیلومتر و عرض آن در برخی نقاط به 200 متری و در جایی تا دو کیلومتری کشیده شده است.
دشت شیمبار در پائین ترین نقطه و دامنه کوه دلا قرار دارد و شامل تنگ سو ( تنگستان ) پل نگین (خدا آفرید) ، گذرگاه امام زاده صالح ابراهیم می باشد.زیبایی این دشت موقعی چشم و دل انسان را به خود جلب می کند که از ارتفاعات تاراز و یا از بالای کوه دلا به تماشای آن بنشیند.وقتی از ارتفاعات بالا به این دشت و شط نگاه می کنی ان را مانند یک چمن زیبا و یک دست مانند چمن زمین فوتبال مشاهده خواهی کرد در صورتیکه وقتی به دشت نزدیک می شوی شاهد ارتفاع برخی از درختان این دشت که بیش از سه متر ارتفاع دارند می شوی درختان گوناگونی از جمله بلوط ، رز ، انار ، بادام وحشی ، تمشک ، بید و … در این دشت روئیده و قد بلند کرده اند ریشه ی این درختان در برخی از جاها آنچنان در هم تنیده شده است که هر کس قادر به عبور در این شط نخواهد بود.
جاری بودن شط شیمبار دراین شط زیبایی آن را دو چندان کرده و وجود چشمه های گوناگونی در اطراف آن چشم هر رهگذری را به خود جلب می کند وجود پل خدا آفرید بر روی رود شیمبار یکی از شگفت انگیز ترین عجایب است که بطور طبیعی بر روی این رود بسته شده است و زمانی محل گذر و عبور ایل و عشایر بوده که هم اکنون پل نگین در جوار آن بر روی رود ساخته شده است رود شیمبار پس از پیوستن به رود بازفت وارد رود کارون می شود.
زیبایی و طبیعت بسیار خرم و بکر و نادر شیمبار در نوع خود کم نظیر است و داشتن مناظر طبیعی و داشتن آب و هوای مناسب باعث شده که این منطقه به یک منطقه توریستی تبدیل شود همانطوری که در دامنه ی کوه و نزدیک پل نگین مشغول ساختن جایگاه توریستی جهت استراحت مسافران و گردشگران هستند.وجود درختان و درختچه های متراکم و جاری بودن شط عبور انسان را در زمستان در این شط غیر ممکن ساخته است . اطراف شط و دشت شیمبار کوه های سر به فلک کشیده از جمله کوه تاراز ، منار ، کوه دلا ، سفیدکوه قرار گرفته است در این منطقه بخصوص در بین درختان شط جانوران زیادی زندگی می کنند .
دشت زیبای شیمبار پوشیده از درخت های بلوط، بادام، بوته های وحشی، قارچ، مرکبات، انگور کوهی، توت، انار و سیب، مهلو، اسفندان، ارزن، بنه، افرا، جاز و کلخنگ است. دشت جنگلی شیمبار درختانی مثل توت، انجیر، سیب و انگور دارد.
آبشار شيمبار با ارتفاعی بالغ بر۵۰ متر در منطقه ای صعبالعبور قرار گرفته و دسترسی به آن کار هر کسی نیست. به همين علت، مناطق اطراف آن عموما دست نخورده و بکر باقی مانده است.
در سال های نه چندان دور انواع گرگ، خرس، گله های گراز، کفتار و پرندگان شکاری مثل عقاب و کرکس در این دشت زیست داشتند و تنها افرادی خاص و حرفه ای می توانستند پا به این منطقه بگذارند. در سال های اخیر در اثر شکارهای غیرقانونی چرخه اکوسیستم این منطقه آسیب های جدید دیده است.با این همه هنوز هم گونه های مختلفی از پرندگان مثل چلچله، پليکان و کشيميان در تالاب شیمبار زیست دارند.
وجود کتیبه ها و آثار باستانی خبر از قدمت این منطقه می دهد که قدمت آن به دوره ی اشکانیان بر می گردد ازلحاظ آثار تاریخی می توان به وجود نقش برجسته های تنگ بتا ، تنگستان اشاره کرد.این سنگ نگاره ها بر سینه کوه کنده کاری شده اند از آثار این سنگ ها می توان گفت که همزمان با دوره ی اشکانیان و مربوط هستند.وجود انواع بردگوری ( استودان ) که خود داستانی از وجود این سنگ دارد و شاید قبلا ً مردگان را دراین سنگها قرار می دادند حکایت دارد و شاید هم افراد کهن سال و ناتوان ایل را در بردگوری (استودان) همراه آب و غذا می گذاشتند تا ایل از ییلاق برگردد ، باشد .
وجود شیرهای سنگی بر روی قبرهای منطقه زاووت و چلو ، زادگاه عبد محمد للری ، بغیه امام زاده صالح ابراهیم ، تپه های باستانی ، نقش های برجسته نشان از تاریخی بودن و قدمت این منطقه در دوران اشکانیان می دهد . در دشت شیمبار و اطراف آن قلعه هایی هم چون ، قلعه کله قندی ، قعله آهنگری ، قلعه دز و راز ( درمنا ) وجود دارد . تمام این آثار تاریخی ، کوه های بلند ، چشمه های جوشان و درختان گونان ، گیاهان و بوته های رنگارنگ باعث شده که افراد زیادی در تمام فصول سال به این منطقه سفر کنند و از نزدیک شاهد زیبایی این منطقه باشند . از صنایع دستی و سوغات شیمبار می توان قالی بافی ، گلیم بافی ، جاجیم بافی ، لت سیاه چادر لباس محلی ، لجک و همچنین مواد غذایی روغن ، دوغ و کره ، نان محلی نام برد.جمعیت این منطقه متغیر است و بیشتر افراد این منطقه کوچنده هستند .
راه دسترسی
مهم ترين راه دسترسی به منطقه، مسير جدید مسجد سليمانبه شهركرد است كه هم اکنون تا ابتدای منطقه آسفالته استو داخل منطقه نيز در حال زيرسازی و آسفالت كاری است.داخل منطقه، راه های شنی روستایی وجود دارد.مسير دیگریاز بخش انديكا به سمت بخش بازفت ادامه می یابد و از میانمنطقه می گذرد. بخشی از اين مسير آسفالته وبخش هایی هنوز شنی است.مسيرهای مال رو و فرعی نیز هنوز به چشم می خورندكه گردشگران معمولا در آن مسیرها پياده رویمی کنند تا مناظر اطراف را تماشا کنند.