معرفی روستای اسطرخی بهمراه تصاویر آن

نویسنده:

سمیرا هادی

در تاریخ:

این روستای زیبا از جاذبه های شیروان،در ۲۸ کیلومتری جنوب شهر شیروان و در دهستان گلیان قرار دارد،مکانی که در دره‌ای نسبتا ژرف قرار گرفته و رودخانه‌ای از وسط آن می‌گذرد.این رودخانه روح نواز که از چندین چشمه کوچک و بزرگ تشکیل شده و پس از طی مسافتی کوتاه به آبشاری زیبا و بلند تبدیل شده و آب آن از ارتفاع ۲۰ متری به ته دره سرازیر می‌شود؛ هر بیننده‌ای را مجذوب خود می‌کند.

معرفی روستای اسطرخی بهمراه تصاویر آن

این آبشار که در بین اهالی به آبشار شارشار معروف است، بلندترین آبشار منطقه محسوب می‌شود و اطراف آن یکی از مناطق ییلاقی و بسیار سرد در تابستان به شمار می‌رود.این آبشار به علت برخورد با صخره و سنگ های بزرگ ته دره به صورت ابر سفيدی ديده می شود که منظره ای بسيار جالب و ديدنی به وجود می آورد.در سـرمای زمستان نيز که اين آبشـار يخ می زند منظــره چشم نواز بی مانندی را پديد می آورد که نمونه ای از نشانه های قدرت لایزال الهی است.دبی متوسط شارشار حدود 15 مترمکعب در ثانيه است.بر بالای آبشار آسیای آبی قدیم و مخروبه ای قرار دارد و دو دامنه شرقی و غربی دره اسطرخی را درختان انبوهی فرا گرفته است که بیشتر حالت جنگل را دارد.

معرفی روستای اسطرخی بهمراه تصاویر آندامنه های کوهستان روستای اسطرخی در بهار پر از مراتع سبز و گیاهان خودرویی می شود که تابلوهای طبیعی و شگفت انگیزی را پیش چشمان گردشگران به نمایش می گذارد.
دامنه شرقی و غربی روستای اسطرخی را درختانی انبوه فرا گرفته که بیشتر حالت جنگلی دارد و علاوه بر این در حد فاصل سرچشمه و آبشار تک درختی کهن و تنومند از گونه سرو کوهی وجود دارد که محيط ساقه آن حدود پنج متر است و طول عمر آن به بیش از 600 سال می رسد.علاوه بر دامنه های سرسبز و زیبا، چشمه های بسیار زلال و گوارایی در اطراف روستا وجود دارد که هم آب آشامیدنی و کشاورزی مردم روستا را تأمین نموده و هم زیبایی منطقه را دوچندان می کند.

مجموعه این زیبایی‌های طبیعی، این روستای دارای هزار نفر سکنه مهربان و صمیمی را به یکی از جذاب‌ترین مناطق گردشگری خراسان شمالی بدل کرده و با وجود اینکه کمتر از سایر مناطق گردشگری این استان معرفی شده اما همه ساله هزاران گردشگر را به خود جذب می‌کند.

در وسط روستا مقبره امامزاده ای قرار دارد که به روایت اهالی نام مبارکش شاهزاده عبدالرحمان(ع) فرزند امام سجاد(ع) می باشد که مورد احترام و اعتقاد اهالی است و دارای ضریح چوبی می باشد.

معرفی روستای اسطرخی بهمراه تصاویر آن

مردم اسطرخی از ترك های قارشی قزی ماورالنهر هستندكه در زمان نادرشاه در نقل و انتقالات اقوام به این نواحی كوچانده شدند و قدمت روستا نیز با توجه به قبرستان قدیمی آن موضوع فوق را تایید می كند.

در كوه های اسطرخی انواع گیاهان طبی نظیر ساری گل، كماف گون، كاسنی، زیره، شقایق، درمنه تركی و سیب كوهی دیده می شود كه محصولات عمده آن شامل: گردو، كشمش، سیب زمینی، گندم و جو و مقداری میوه درختی است.
لباس روستاییان معمولی و مردها معمولا محاسن دارند و زن های پیر چارقد سر می كنند و پیراهنی می پوشند كه قسمتی از شلیته نسبتا كوتاه و پرچین را می پوشاندو شلوار سیاه رنگی نیز به پا دارند و زینت آلات خود را به جلیقه خود می آویزند.

معرفی روستای اسطرخی بهمراه تصاویر آنمردم این روستا بسیار پركار و زحمت كش و شیرین زبان اند و هم اكنون دارای امكانات راه، دبستان، مسجد، حمام، لوله كشی آب، خانه بهداشت، شركت تعاونی و صنایع دستی آن قالیبافی است.
باریك ترین كوچه به نام كوچه آشتی كنان به عرض 80 سانتی متر در این روستا قرار دارد كه سابقا محل آشتی كنان اهالی بود.

محصولات سفر

1 دیدگاه دربارهٔ «معرفی روستای اسطرخی بهمراه تصاویر آن»

  1. با سلام خدمت طبیعت دوستان روستای اسطرخی همینطور که در این وبسایت معرفی شده بود یک منطقه بکر و عالی و مناسب برای تمام اعضای خانواده و دارای مکان اقامتی ،،،حدالامکان وسایل مورد نیاز همراه بیارید

    پاسخ

دیدگاه خود را بنویسید