مسجد جامع جهرم یادگاری از دوران صفویه

نویسنده:

سمیرا هادی

در تاریخ:

مسجد جامع جهرم از مساجد تاریخی این شهرستان در محله قدیمی ‌سنان واقع شده و دارای دو طبقه و از سنگ طبیعی کوهستان و گچ بنا شده است.بر سردر شمالی مسجد تعدادی کتیبه نصب شده و در طرفین ورودی پنج کتیبه که یکی از آنها گویای تعمیرات مسجد در دوره صفویه است.

یکی از ویژگی‌های بنا‌های قدیمی ‌در شهرستان جهرم آن است که سنگ قبر برخی از اشخاص معروف در بناهای قدیمی ‌نصب ‌شده‌ که برخی از این نوع کتیبه‌ها در مسجد جامع جهرم نیز مشاهده می‌شود و کتیبه دیگری تاریخ تعمیر این بنا را در دوره قاجار نشان می‌دهد.

مسجد جامع جهرم یادگاری از دوران صفویه

از دیگر قسمت‌های این اثر تاریخی می‌توان به سر در ورودی و شبستان ضلع جنوبی اشاره کرد که نسبت به سایر قسمت‌ها سالم و پا برجا باقی‌مانده و سردر ضلع جنوب غربی به همان صورت اولیه باقی‌مانده و سردر جدیدتری نیز در این محل احداث شده است.

مسجد جامع جهرم که از جاذبه های جهرم میباشد،از نظر طرح و معماری از نمونه‌های بسیار جالب مربوط به پیش از دوران صفویه محسوب می‌شود از مهم‌ترین بخش‌های مسجد شبستان جنوبی آن است که شامل یک تالار وسیع در مرکز و دو رشته رواق در شرق و غرب است.

مسجد جامع جهرم یادگاری از دوران صفویه

‌این شبستان دو طبقه و رواق‌های آن نیز دارای مرتبه فوقانی بوده و قسمت فوقانی محراب دارای قوس‌های گچی زیبایی است.سبک بنای این مسجد دارای اختصاصاتی بوده که ان را از مساجد سایر نقاط کشور متمایز ساخته است بدین معنی که کلیه طاقهای اطراف آن شبیه میدان امام اصفهان دو طبقه بوده و طبقه فوقانی تشکیل غرفه هایی داده است.
مسجد جامع جهرم در سال 1353 هجری شمسی به شماره 987 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید