مسجد جامع فیروزآباد مربوط به سدهٔ ۹ ه. ق. است و در شهرستان میبد، روستای فیروزآباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۷ مرداد ۱۳۶۴ با شمارهٔ ثبت ۱۶۸۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این مسجد از دیدنی های میبد است که در مرکز فیروزآباد واقع شده و گنبد آجری خوش طرحی دارد.بالای سر در بزرگ ورودی کتیبه ای چوبی به خط نسخ وجود دارد.در ستون سمت چپ همین مدخل یک لوحه کاشی به اندازه 25*30 سانتی متر موجود است که منظومه ای است در رثای حضرت قاسم (ع) .در بالای محراب ایوان تابستانی آن نیز کتیبه ای وجود دارد با کاشی معرق و منفرد از محراب که به خط نسخ است و متضمن آیه ای قرآنی است.در زیر همین کتیبه ، یک قطعه کاشی کاری معرق قرار دارد که با نقش گل و بوته از قرن نهم هجری کار شده است. دو شمسه از کاشی معرق هم در دو طرف محراب ساخته اند.
این مسجد تعداد کثیری قرآن های قدیمی و کتاب های تفسیر و مباحث دیگر دینی دارد که در انباری آن نگهداری می شود.این بنا توسط شخصی به نام شمس الدین علی بنا گردیده است.بنای مسجد مشتمل بر صحن، ایوان، گنبدخانه و شبستانی مستطیل شکل است.در ورودی مسجد از طرف بازارچه کنده کاری و قدیمی است.در ضلع جنوبی مسجد ، ایوان با طاق گهواره ای، و پشت سر آن ، گنبدخانه ای با گنبد نسبتا بلند واقع است.گنبدخانه همچنین دارای بادگیری است.در ضلع جنوبی گنبدخانه ، طاقنمای عمیقی با پوشش مقرنس، پنجره مشبک و ازاره کاشیکاری است.در زیر مقرنس های این طاقنما، کتیبه ای از کاشی معرق به خط نسخ نصب شده که متضمن آیات قرآنی و عبارات تاریخی ذیل است: ” به سعی بنده درگاه شمس الدین علی فی منتصف شهرالله المبارک رجب عمت برکاته سنة ست و ستین و ثمانمائة 866 ه-.ق الهجریة النبویة المصطفویة کتبه الحاج صدر” .
ضلع خلفی طاقنما در بخش ازاره دارای کاشیکاری معرق با نقوش گیاهی و اسلیمی از قرن نهم هجری است.کاشیکاری بخش های دیگر ازاره با کاشی های شش ضلعی آبی رنگ در حاشیه ای از کاشی معرق صورت گرفته که آن هم مربوط به قرن نهم هجری است.در مجاورت گنبدخانه، شبستان مستطیل شکل بنا قرار دارد که با طاق و تویزه پوشش یافته و در انتهای آن، محراب و نورگیرهایی تعبیه شده است.
در کنار مسجد فیروزآباد میتوانید از دیگر دیدنی های میبد همچون مسجد جامع، قلعه مهرجرد، نارین قلعه، یخچال تاریخی میبد و موزه زیلوی نیز دیدن کنید.در شهر میبد به غیر از دیدن جاذبه های گردشگری، پیشنهاد میکنیم از سوغاتیهای این شهر که شامل زیلو، کلاه حصیری، چلیپایی، نقش سرو و ریسمان میشود یادگاری ببرید و از خوراکیهای محلی و خوشمزه میبد نوشِ جان کنید.