باغ منزل امین الاسلامی مربوط به دوره پهلوی دوم است و در نیشابور، خیابان امام، روبروی باغ ملی واقع شده است.این عمارت از جاهای دیدنی نیشابور، خانهٔ شخصی امین الاسلامی یکی از خانه های نیشابور در دوره پهلوی اول و دوم بودهاست و قدمت بنا و سبب نامگذاری آن به همین دلیل است.
نام این بوستان برگرفته از عمارت خوش نقشونگاری است که در آن واقع شده است. عمارت امین الاسلامی نیشابور با آن در و پنجرههای آبی و آجرهای نوستالژیک، رخ زیبایی به بوستان و شهر نیشابور بخشیده است.
معماری
این بنای دو طبقهی آجری در میان باغی بنا شده که مساحتی نزدیک به ۳۲ هزار متر مربع دارد. امروزه باغ امین الاسلامی تبدیل به بوستانی پرطرفدار در مرکز شهر شده و با ایجا پیادهروها، جایی محبوب و با صفا برای گشتزنی در نیشابور محسوب میشود. این عمارت با وجود باغ با شکوهی که اطرافش را گرفته، یکی از جذابترین بناهای قدیمی نیشابور محسوب میشود.
اولین چیزی که در ورودی این باغ نگاه را به خود جذب میکند، تندیس دو کوزهای است که در دل خود دو کوزهگر را نشان میدهد. این دو مجسمهی بزرگ، زیباترین مدخلی است که میتوان برای یک بوستان درنظر گرفت. بعد از گذر از ورودی پارک با پیادهرویی طولانی روبهرو میشویم که کنارههای آن با درختانی سر به فلک کشیده مزین شدهاند و هر کدام هویتی دلنشین به باغ و عمارت بخشیدهاند. چنار، کاج، گردو و توت از جملهی این درختها هستند.
عمارت امین الاسلامی نیشابور از زیبایی و هوش معماری، چیزی از بناهای هم دورهی خود کم ندارد و دارای سالنی بزرگ، چند اتاق، ورودی زیبا و ستونهای استوار است که همچنان جذاب هستند. این بنا با تمام زیباییاش بدون هیچ استفادهای در میان باغ روزگار میگذراند و به قدمت خود اضافه میکند.
این اثر در تاریخ ۱۹ اسفند ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۴۸۰۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.