چین با نام رسمی جمهوری خلق چین (به چینی: 中华人民共和国)، پرجمعیتترین کشور دنیا با بیش از ۱.۳ میلیارد نفر سکنهاست. این کشور که در شرق قاره آسیا واقع شده توسط حزب کمونیست چین در قالب نظام تکحزبی اداره میشود. این حزب بر ۲۲ استان، ۵ منطقهٔ خودمختار، ۴ شهر با مدیریت مستقیم (پکن، تیانجین، شانگهای و چونگکینگ) و ۲ منطقهٔ اداری ویژهٔ بسیار خودمختار ِ هنگ کنگ و ماکائو حکومت میکند. پایتخت کشور پکن است.
چین چشمانداز طبیعی متنوعی دارد، از استپهای جنگلی و بیابانهایی چون گبی و تکلهمکان در ناحیهٔ خشک شمالی نزدیک به مغولستان و سیبری ِ روسیه گرفته تا جنگلهای زیرگرمسیری در سرزمینهای مرطوب جنوبی نزدیک به ویتنام، لائوس و برمه. مناطق غربی کشور ناهموار است و رشتهکوههای هیمالیا و تیان شان مرز طبیعی آن را با هند و آسیای میانه ترسیم میکنند. در مقابل، نواحی شرقی این کشور کمارتفاع است و با ساحلی به طول ۱۴.۵۰۰ کیلومترمربع در جنوب شرقی با دریای جنوب چین و در شرق با دریای شرق چین همسایهاست که در سوی دیگرش تایوان، کره و ژاپن قرار گرفتهاند.
اطلاعات لازم برای سفر به چین
آب و هوای کشور چین
چین از نظر مساحت چهارمین کشور دنیاست که هم دومین دره عمیق دنیا در آن و هم بخشی از کوه های اورست و K2 در آن واقع شده است. به دلایلی که ذکر شد تنوع آب و هوایی بالای دارد که بر اساس آب و هوا چین را به سه قسمت شمالی، مرکزی و جنوبی تقسیم می کنند. در قسمت شمالی اوایل تابستان و اواخر پاییز بهترین شرایط آب و هوایی را داراست. طی ماه های مارس و آوریل وزش باد آلودگی ها را از بین می برد اما گاهی گرد و غبار و خاک را از ارتفاعات به قسمت های شمالی پکن می آورد که این به دلیل عدم مدیریت صحیح منابع آبی است. در این شرایط آسمان تقریبا زردرنگ می شوند.
در قسمت جنوبی در ماه های نوامبر و فوریه بارش های مناسبی داریم اما در تمام ایام سال دستگاه های سرمایشی روشن هستند. در قسمت مرکزی تابستان ها و زمستان های ملایم تری داریم.
بهترین زمان سفر به چین
با توجه به اینکه چین همواره یکی از محبوب ترین مقاصد گردشگری بوده است در تمام ماه های سال گردشگران زیادی به آن سفر می کنند اما در تقویم گردشگری چین سه هفته طلایی یافت می شود که آئین ها و مناسبت های خاص این هفته ها علاوه بر جذابیت های همیشگی چین باعث جذب گردشگران بیشتری می شود که این هفته ها عبارتند از:
تعطیلات روز می
تعطیلات روز ملی چین
تعطیلات جشنواره بهاره
یکی دیگر از زمان های پرطرفدار، ایام برگزاری نمایشگاه تجارت جهانی در گوانجو است که در دو هفته آخر اکتبر برگزار شده و تعداد زیادی تجار و صاحبان کسب و کار در این بازه زمانی به گوانجو سفر می کنند.
آیا چین امن است؟
اگر بخواهیم به طور کلی بگوییم کشور چین امن است، اما به هر حال مانند هر کشور دیگری مشکلات خاص خودش را دارد. بهتر است در سفر به شهرهای این کشور حدالامکان اصول اجتماعی را رعایت فرمایید و از بلند صحبت کردن و اشاره به دیگران به شدت خودداری نمایید.
از گرفتن نقشه در دستتان به شدت پرهیز کنید چرا که با اینکار به دزدان نشانی می دهید که مسافر و غریب هستید.
از توهین به پرچم کشور، مقدسات و افراد مهم چینی اکیدا خودداری کنید.
حتما نام هتل و آدرس دقیق آن را بر روی یک کاغذ همراه داشته باشید.
آدرس سفارت و کنسولگری را حتما همراه داشته باشید.
از بودن در خیابان های خلوت به خصوص در شب پرهیز کنید.
قوانین مربوط به کشیدن سیگار
با توجه به اینکه چین دارای بزرگترین کارخانه جات تولید سیگار در دنیاست، تابلو های سیگار ممنوع تنها جایی است برای تجمع افراد سیگاری. در رستوران ها تنها سیگار کشیدن در اطراف چند میز ممنوع است. مجموعا انتظار مکانی که در آن از دود سیگار در امان باشید را نکنید.
تکنولوژی های مورد نیاز برای سفر به چین
حتما گوگل ترنسلیت را آماده در اختیار داشته باشید چرا که خیلی کم یک فرد چینی را پیدا خواهید کرد که انگلیسی بلد باشد.
نرم افزار دیگری که بسیار به شما در سفرتان به چین کمک خواهد کرد، چاینا مترو است، این برنامه نقشه تمام متروهای شانگهای، گوانجو، پکن و دیگر شهرهای چینی را دارد و به همین ترتیب از سردرگم شدن در ایستگاه مترو این کشور رها خواهید شد.
بنابر قوانین امنیتی استفاده از گوگل مپ در کشور چین ممنوع است، از همین رو شما می توانید از نرم افزار Baidu در این کشور برای مسیریابی هایتان استفاده کنید.
برای گرفتن تاکسی هم می توانید نرم افزار DiDi را نصب کنید. نحوه کار آن همانند اپلیکیشن های اسنپ و تپسی خودمان است.
هزینه ی اقامت در چین
هزینه اقامت در شهرهای مختلف چین نیز متفاوت است. به طور مثال زمانی که شهر شانگهای و پکن سفر می کنید نباید انتظار داشته باشید که هزینه ی اقامت کمی را بپردازید. اما این به آن معنا نیست که نتوانید به به این کشور سفر اقتصادی داشته باشید زیرا به اندازه ای هتل و اقامتگاه های متفاوت در این شهر وجود دارد که می توانید به راحتی و با توجه به میزان بودجه ای که دارید یکی از آنها را انتخاب کنید.
به غیر از هتل، اقامتگاه های متنوعی هم در این شهر وجود دارد که بتوانید با اقامت در آنها از لحاظ اقتصادی برایتان مقرون به صرفه باشد، اما دیگر نیازهای شما نظیر امکانات مناسب و امنیت نیز نمی تواند در این مدل اقامتگاه ها مانند هتل محیا باشد. لازم به ذکر است که آژانس مسافرتی الی گشت در اکثر نقاط دنیا دارای امکان رزرو هتل است و همچنین شما می توانید قبل از رزرو با مشاوران این مجموعه جهت انتخاب هتل مورد نظرتان مشورت نمایید.
سیستم حمل و نقل در کشور چین
در پکن و شانگهای انواع وسایل نقلیۀ عمومی وجود دارد که می توان از آنها استفاده کرد. مترو و اتوبوس قطعاً ارزان ترین گزینه ها هستند اما به دلیل شلوغی مترو و پایین بودن نرخ کرایۀ تاکسی ها، استفاده از تاکسی گزینۀ بهتری است. تاکسی های پکن در رنگ های مختلف (قرمز و زرد، آبی و زرد، سبز و زرد و…) در شهر می چرخند که نرخ تمام شان یکسان است
باید توجه داشته باشید که در شهرهایی مثل پکن و شانگهای در این کشور به دلیل ازدحامی که وجود دارد ترافیک بالایی را باید در صورت استفاده از تاکسی و اتوبوس تحمل کنید، پیشنهاد ما این است که از مترو در این شهرها بیشتر استفاده کنید.
بهترین سوغاتی های چین
در این کشور به دلیل تنوع و ارزانی اجناس سالانه افراد زیادی هستند تمایل بالایی برای رفتن به بازارهای پر زرق و برق این کشور دارند. چین به دلیل تنوع بالایی که در اجناس خود دارد و همچنین پایین بودن قیمت اجناس تمایل افراد برای خرید کردن در سفر به این کشور بسیار بالا است. بازارهای پر زرق و برق این کشور بهترین مکان برای خرید سوغاتی های رنگارنگ هستند.
راهنمای خرید در چین
قیمت اجناس در چین با آنچه در ذهن دارید تفاوت زیادی دارد. در پکن و شانگهای خبری از اجناس ارزان قیمت درجه ۳ نیست. فروشگاه ها یا فروشگاه های برند فروشی هستند، که قیمتشان بالاست و یا اجناس درجه ۱ و ۲ اروپایی و چینی را به فروش می رسانند. در خیابان های وانگ فو جینگ (در پکن) و نانجینگ (در شانگهای) فروشگاه های زیادی وجود دارند که قیمت های مناسبی دارند. یعنی جنس خوب با قیمت خوب.
مراکز خرید Silk و Yasho پکن مملو از فروشنده ها و فروشگاه هایی است که اجناس تقلبی می فروشند. در این فروشگاه ها باید تا می توانید چانه بزنید و مثلاً پالتوی ۲۵۰۰ یوآنی را دست آخر ۲۵۰ یوآن بخرید! خرید از این مراکز حوصله و وقت زیادی می خواهد.
بایدها و نبایدها در کشور چین
هنگام صدا زدن افراد حتما آنها را با نام فامیلی صدا بزنید و از الفاظی مانند خانم و آقا استفاده کنید.
دست دادن و تکان دست هنگام احوال پرسی مرسوم است.
حتما از آب معدنی برای آشامیدن در شهر پکن استفاده کنید.
در هنگام بازدید از امکان شلوغ و پر بازدید مثل دیوار چین مراقبت وسایل ارزشمندتان باشید.