جزایر دورافتاده همواره الهام بخش رمانها و فیلمهای فراوانی همچون دورافتاده و گمشدگان بودهاند. كیست كه رمان رابینسون كروزوئه اثر دانیل دوفئو را كه بر اساس سرگذشت واقعی ملوانی كه كشتی آن طوفانزده و شكست خورده به ساحل جزیرهای دورافتاده رسید و او 4 سال در آن زیست را نخوانده باشد؟ این مقصدهای دستنخوردهی گردشگری را میتوان آخرین بهشتهای برجامانده بر روی زمین دانست كه گویا كاملا از جهان پیرامون خود منقطع هستند. ولی چه چیزی باعث شده كه این جزایر به دروازههای زندگی اشرافی بدل شوند؟ سفر به این جزایر برای كسانی كه نخستین بار است به این جزایر سفر میكنند ممكن است تجربهای بس دشوار و حتی خطرناك را رقم بزند. تنها عده ی محدودی از آژانسهای مسافرتی خبره هستند كه چنین تورهایی را برگزار میكنند و همین باعث شده كه دست آنها برای قیمتگذاری بر این تورها باز باشد. این نوع از جزایر دورافتاده اماكن تفریحی ایدهآلی برای آن دسته از گردشگران بوده كه دارای روحیهی ماجراجویی هستند و یا عاشقان شكست خوردهای كه تصمیم گرفتهاند جیب كیف خود را نیز همچون قلبشان تهی كنند. در این مطلب می خواهیم جزیره های دوردست دنیا را به شما معرفی کنیم.
جزیرهی تاندو
جزیرهی تاندو در اندونزی به دلیل برخورداری از طولانیترین سواحل بكر و دستنخورده دنیا هنوز هم فقط قبیلهای از بومیان در آن زندگی میكنند و همین موضوع باعث شده مسافرت به آنجا تجربهای هیجانانگیزتر شود. افراد این قبیله كه در سرتاسر جزیره پراكنده شدهاند، هنوز هم به شیوهای زندگی میكنند كه قرنها پیش می زیستهاند. این بدان معناست كه شما این فرصت منحصر به فرد را خواهید داشت تا در مدت زمانی كه در جزیره هستید در یكی از كلبههای سنتی قبیله به سر برید. این جزیرهی رویایی شما را آنچنان به تجربهی رابینسون كروزوئه نزدیك میكند كه گویا همچون او پس از مدتی در مییابید كه شما در جزیرهای كه در آن به سر میبرید تنها نیستید.
جزیره فارو
اگر از جزایر استوایی معمولی خسته شده اید و دنبال یک جای خیلی خاص می گردید باید مسیرتان را به سمت جزایر فارو برای تجربه ی فراموش نشدنی ترین روزهای زندگیتان کج کنید. این جزیره در شمال اروپا قرار دارد و از ۱۸ جزیره ی کوچکتر تشکیل شده است و مملو از شهرهایی است که درست انگار از کارت پستال به بیرون آمده اند. خانه هایی کلبه مانند که در پشت آن ها صخره های محکم قرار دارد و در جلویشان آبی پهناور… واقعا بودن در چنین جایی رویایی است. شاید به خاطر این که فارو از جزیره های دور دست دنیا است تا این اندازه بکر مانده باشد.
جزایر اوكلند
جزایر اوكلند بر سواحل جنوبی نیوزیلند خفتهاند و جزایری شبه قطبی محسوب می شوند. به دلیل طول جغرافیایی بسیار جنوبی این جزایر و همچنین عدم وجود هرگونه خشكی دیگر در نزدیكی آنان این جزایر همواره در معرض وزش بادهای شدیدی قرار دارند كه همواره با سرعت بالا در حال غرشاند. هرچند وزش این بادها خوشآمدگویی جالبی در برخورد اول برای مهمانان به نظر نمیرسد ولی دورافتادگی آنها، كوههای دندانهوار رویشان و شرایط خاص آب و هوایی آنان باعث شده تا گونههایی از پرندگان این سرزمینها را به عنوان وطن خود برگزینند. جزیرهی اوكلند بزرگترین جزیرهی این مجمعالجزایر پنجگانه محسوب میشود كه توسط آتشفشانهای منطقه كه در حال حاضر خاموش هستند بوجود آمدهاند. این جزایر در سال 1806 توسط گروهی از شكارچیان نهنگ كشف شد. در قرن نوزدهم تلاشهایی از سوی كشورهای استعمارگر برای تسخیر این جزایر به عمل آمد كه بیش از چند سال به طول نیانجامید.
جزیره هایمایی
هایمایی (Heimaey Island) جزیره ای کوچک در ایسلند که نام آن با پافین گره خورده است. پافین ها را که می شناسید همان پرنده های بامزه ای که مانند آن ها فقط در چند جای دنیا هست و جزیره ی هایمایی هم یکی از ان هاست. در واقع در این جزیره بزرگ ترین جمعیت پافین ها در جهان زندگی می کند. در فصل تابستان، تعداد پافین ها از تعداد انسان های این جزیره بیشتر می شود! چیزی حدود ۱۷۷۷ به ۱!
جزایر مامانوكو
مجمعالجزایر 20 گانهی آتشفشانی مامانوكو بهشت عریانی است كه هر بینندهای را تحت تاثیر قرار میدهد. هنگامی كه مد بالاست تنها 13 جزیره از آب بیرون قرار میگیرد از همین روست كه بسیاری از این جزایر غیر مسكونی هستند. جزایر مامانوكو یكی از پرطرفدارترین پناهگاههای تفریحی است كه با سواحل شنی سفیدرنگ خود در فیجی و استراحتگاههای مجللاش همچون ساحل شانهای بیچ كامبر بهشت غواصی و شیرجه از روی صخرهی دنیاست. آبهای روشن و شفاف منطقه شرایط مهیایی برای تجربهی بینظیری از شنا و ورزشهای آبی برایتان فراهم میآورد. همزمان سواحل شنی بینظیر با پوشش درختان نخل و نارگیل فرصت عالی دوش آفتاب را به شما دادهاند. بسیاری از جزایر این مجموعه به دلیل فقدان آب آشامیدنی غیر مسكونی اند. جزیرهی مونوریكی كه زیباترین چشمانداز این مجموعه را داراست نیز از این مساله مستثنی نیست.
جزیره ایستر
این جزیره در فاصله ی ۲۳۰۰ مایلی از ساحل کشور شیلی قرار دارد . احتمالا بهترین جزیره ی شناخته شده ای است که به خاطر آثار باستانی و مجسمه های سنگی که در آن قرار دارند شناخته شده است. بیشتر از ۹۰۰ مجسمه در جزیره ایستر زندگی می کنند که گفته می شود تاریخ آن ها به قرن سیزدهم بر می گردد. ظاهر تعداد این مجسمه ها در گذشته بیشتر بوده است با این حال امروزه تعداد آن ها به ۹۰۰ تا رسیده است. جزیره ایستر هم یکی دیگر از جزیره های دوردست دنیا است که هنوز هم راز مجسمه های بی بدن آن مانند یک راز سر به مهر باقی مانده است.
جزیره آلدابرا
آلدابرا كه دومین جزیرهی مرجانی بزرگ جهان است یكی از اجزاء مجمعالجزایر سیشل در جنوب اقیانوس هند است كه میتوان آن را یكی از آخرین بهشتهای باقی مانده بر زمین محسوب نمود. قرنهاست كه این جزیره شناخته شده ولی به دلیل موقعیت دورافتاده و دسترسی دشوار به آن زیستگاههای جزیره عملا دست نخورده باقی مانده و از آن به یكی از شگفتیهای جهان تعبیر میشود. آلدابرا از شهر ماهه پایتخت كشور تابعهی خود سیشل قریب به 950 كیلومتر و از سواحل ماداگاسكار حدود 350 كیلومتر فاصله دارد. اینجا مكانی است كه گونهای از عظیمالجثهترین لاكپشتهای دنیا زندگی و تولید نسل میكند. برآورد میشود كه بیش از 150.000 راس از لاك پشت غول پیكر آلدابرا در این منطقهی اقیانوس به سر میبرند.
جزیره سنت هلنا
سنت هلنا جزیره ای بسیار کوچک در فاصله ی ۲۵۰۰ مایلی از شرق ریو دوژانیرو در برزیل است که به سختی ۴۵۰۰ نفر جمعیت دارد. در سال ۲۰۱۶، برای اولین بار فرودگاهی در سنت هلنا ساخته شد و باعث شد تا سفر به این جزیره ی رویایی راحت تر شود.
جزیره تتپاره
تتپاره كه یكی از اعضای مجمعالجزایر سلیمان است، بزرگترین جزیرهی غیر مسكونی در اقیانوس آرام جنوبی محسوب میشود. این جزیره دارای سواحل صخرهای و سطحی ناهموار است كه پوشیده از جنگلهای منحصر به فردی از درختان كوتاه قد استوایی است. بومیان ساكن جزیره در روستاهایی كه در سطح جزیره پراكنده بودند زندگی میكردند. این بومیان 200 سال قبل به دلایلی نامعلوم تصمیم گرفتند كه جزیره را ترك كنند و از آن پس تا كنون كسی در جزیره سكنی نگزیده است. از سویی این یك خبر فوقالعاده برای گردشگران ماجراجویی است كه در جستجوی سواحل و زیستگاههایی هستند كه دست نخورده مانده باشد. از سوی دیگر جای شگفتی است كه چه جیز باعث شد بومیان چنین بهشتی را ترك كنند. تتپاره كه به عنوان آخرین جزیرهی وحشی شناخته میشود، توسط بومیان جزایر سلیمان محافظت شده و در سواحل مرجانی رنگارنگ آن فرصت غواصی آبهای كم عمق فراهم و شرایط زندگی در یك آكواریوم طبیعی مهیاست.
جزیره Niue
کلمه ی Niue به معنای دیدن نارگیل است. این جزیره بیشتر به خاطر موقعیت های فوق العاده غواصی ای که برای ماجراجویان فراهم می کند شناخته شده است. علاوه بر این صخره های بی نظیر مرجانی و وال های کوهان دار نایابی که در آب های این جزیره هستند را هم نباید جا انداخت. این وال های نایاب هرساله در ماه های جولای تا سپتامبر به این منطقه می آیند.
جزیرهی كوكوس
جزیرهی كوكوس كه سراسر توسط جنگلهای استوایی پوشیده شده، به دلیل این كه مقصد گردشگران علاقهمند به شیرجه از صخره در اقیانوس است و همچنین به خاطر افسانههایی كه آن را مدفن گنجهای بزرگی كه راهزنان دریایی در آن دفن كردهاند میدانند، مشهور است. غنی ترین این گنجها كه گفته میشود در گوشهای از این جزیره دفن است، طلاهای اینكاهاست كه بنا به روایتی در قرن 19 از شهر لیما پایتخت پرو در حین جابهجایی بر روی دریا توسط راهزنان دریایی بونیتو بونیتو به سرقت رفته و در این جزیره دفن شده است. بیشتر این جزایر همچنان غیرمسكونی اند و گردشگران هم حداكثر در سواحل این جزایر تردد می نمایند.
جزیره کریسمس
اسم جالبی دارد، کریسمس. در واقع اسم آن از روی اولین روزی که توسط کاشفانش کشف شد گذاشته شده است و یک جزیره ی استوایی در میان جنگل های بارانی است که از مایل ها ساحل گسترده تشکیل شده است.