با شنیدن نام کشور امارات شاید اولین چیزی در ذهنتان به تصویر کشیده شود، برجها و آسمان خراشهای شهر دبی باشد که با معماری متفاوت، منحصر به فرد و فوق العاده در سالهای اخیر گردشگران زیادی را به خود جذب کردهاند. اما به جز دبی در شهر ابوظبی هم تعدادی دیدنی شگفت انگیز مانند مسجد شیخ زاید وجود دارد که در سال 2018 یکی از پربازدیدترین جاذبههای دنیا شناخته شد.
یک تاریخچه کوتاه
مسجد بزرگ شیخ زاید به افتخار اولین حاکم امارات متحده عربی، شیخ زاید بن سلطان آل نهیان نامگذاری شده است. او بنای مسجد را به عنوان بزرگترین آرزو و رویایش آغاز کرد. آرامگاه شیخ زاید درست کنار مسجد واقع شده و از اهمیت ویژهای برای ساکنان امارات متحده عربی برخوردار است. مسجد بزرگ شیخ زاید به عنوان نماد تحمل و احترام ساخته شده و به فرهنگهای مختلف اجازه میدهد تا یکدیگر را درک کنند و اسلام را بیشتر بشناسند. پیام اصلی مسجد به زیبایی خود آن است: صلح، عشق و تحمل.
این مسجد در شهر ابوظبی قرار دارد و معماری چشمگیر آن و همچنین استفاده از المان های جذاب مختلف در آن باعث شده تا نامش در دنیا پر آوازه شود. لوستر این مسجد یکی از بزرگ ترین لوسترهای دنیاست و همچنین فرشی که در آن قرار دارد هم از نفیس ترین و بزرگ ترین ها با وسعت بیشتر از ۷ هزار متر مربع است. همه ی این ها در کنار ساختار چشم نوار و معماری پر شکوه این مسجد آن را به اصلی ترین جاذبه گردشگری ابوظبی تبدیل کرده است.
دیوارهای مسجد بزرگ شیخ زاید به طور کامل از سنگ مرمر مقدونیه ساخته شده است. رنگ سفید یکدست به مسجد جلوه خیرهکنندهای داده است. شیخ زاید سفید را به عنوان نماد خلوص و پاکی انتخاب کرد. دیوارهای سنگ مرمر با سنگهای رنگارنگ به شکل گل در سراسر مسجد تزئین شدهاند. از ستونها تا دیوارهای ورودی و نمازخانه اصلی، بازدیدکنندگان همه جا میتوانند جزئیات دقیق گلها را تحسین کنند که به دیوار مرمری سفید پسزمینه خود رنگی ملیح بخشیدهاند.
تالار نمازخانه اصلی به خودی خود یک اثر هنری تمام عیار است. سانتیمتر به سانتیمتر فضا، از کف تا سقف، چنان با جزئیات دقیق نقش شده که بازدیدکنندگان را متحیر میکند.
دیوارهای سالن اصلی نیز از سنگ مرمر ساخته شده و همراه با سقف از طرحهای زیبا و ظریف پوشیده شدهاند. محراب اصلی به نشانه بندگی و احترام مومنان با تلفیق 99 نام خداوند به زبان عربی تزئین شده است.
مسجد بزرگ شیخ زاید در مجموع 82 گنبد در اندازههای متفاوت دارد که همانند باقی مسجد از سنگ مرمر سفید ساخته و روی آنها با شیشه و طلا به ظرافت تزئین شده است. در زیر گنبدها، پنجرههایی تعبیه شدهاند که اجازه میدهند نور طبیعی به تالارهای نمازخانه مسجد بتابد. بزرگترین گنبد بالای سالن نمازخانه اصلی قرار دارد.
22 برج نورافشانی صحن مسجد را نورباران میکنند. این نورافشانی نیز همانند دیگر بخشهای مسجد شیخ زاید طرحی ویژه دارد و تصویر نمادینی از مراحل ماه میسازد. برجها با تصویر کردن ابرهای تاریک به نشانه آغاز ماه، شب بیمهتاب را نشان میدهند. سپس هلال نازک ماه ظاهر میشود و به تدریج رشد میکند تا به قرص کامل ماه بدل شود.
برای ورود به مسجد شیخ زاید چه لباسی بپوشیم؟
مانند هر مسجد دیگری در دنیا این مسجد هم مقدس و مورد احترام است و باید موقع ورود به آن لباس پاک و مناسب داشته باشید. حتی در خود مسجد هم به افرادی که پوشش مناسب این مکان را نداشته باشند، به طور رایگان لباس هایی به نام عبا داده می شود، این لباس هزینه ای ندارد و رایگان است.
امکان ندارد که کسی وارد این مسجد با شکوه شود و دوست نداشته باشد تا چند سلفی عکس برای یادگاری از خودش در آن جا بگیرد. اما باید به یاد داشت که این جا مکانی مورد احترام و مقدس است.
شما حق بردن هیچ گونه خوراکی ای به داخل مسجد ندارید اما یک مرکز در داخل این مجموعه قرار دارد که می توان بعد از بازدید از آن جا خوراکی خرید.
قوانین عکاسی در مسجد شیخ زاید
اگر بخواهید برای استفاده های شخصی عکاسی کنید و یا فیلمبرداری انجام دهید، اجازه ی آن را دارید و حتی می توانید در محوطه هایی که اجازه دارید تریپاد را هم با خودتان ببرید. پیشنهاد می کنیم برای این که بتوانید یک نمای کلی از این مسجد بزرگ را داشته باشید و هم مناره ها و هم گنبد در عکس به طور کامل بیفتد، از عریض ترین و پهن ترین لنزی که در بساط دارید استفاده کنید.
بهترین زمان بازدید از مسجد شیخ زاید
مسجد شیخ زاید دو چشم انداز حیرت آور دارد که یکی از آن ها در روز و دیگری در شب است هم روز و هم شب های این مسجد فوق العاده است و البته غروب ها را هم نباید فراموش کرد. پیشنهاد می کنیم یک الی دو ساعت قبل از غروب خورشید خودتان را به آن جا برسانید و غروب زیبای خورشید را در پس این مسجد با ابهت ببینید.
زمان های بازگشایی مسجد شیخ زاید
گردشگران می توانند همه روزه از این مسجد دیدن کنند اما آخرین ساعت ورود آن ۹:۳۰ شب است و یادتان باشد که برای گشت و گذار کاملی در این شهر باید بین ۱ الی ۳ ساعت زمان بگذارید تا بتوانید همه جای آن را با خیال راحت بگردید.
روزهای شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ صبح تا ۱۰ شب
روزهای جمعه از ۴:۳۰ بعدازظهر تا ۱۰ شب ( روزهای جمعه صبح فقط برای افرادی که می خواهند عبادت کنند باز است.)
اگر که خواستید در طول ایام ماه رمضان به ابوظبی سفر کرده از مسجد شیخ زاید دیدن کنید، ساعت ها به این شکل است: روزهای شنبه تا پنجشنبه ۹ صبح تا ۲ بعدازظهر و روزهای جمعه، مسجد بسته است.