کشور پادشاهی سوازیلند کشوری کوچک در جنوب آفریقا است و در عین حالی یکی از آخرین بازماندگان کشورهای پادشاهی مطلق. این کشور از همه جهات، به جز غرب که با موزامبیک هممرز است، همسایه آفریقای جنوبی است. پایتخت این کشور مبابانه است.
تاریخ سوازیلند
این کشور در دورههای مختلف تاریخی به صورت پادشاهی اداره میشد. در اواخر قرن 19 آفریقای جنوبی این کشور را تحت سلطه درآورد. البته هیچ گاه نتوانست کنترل کامل امور در این کشور را در دست گیرد. در جنگی که در سالهای 1899 تا 1902 درگرفت انگلیس سوازیلند را تحت سلطه خود درآورد. سرانجام در سال 1968 این کشور سرانجام استقلال خود را به دست آورد.
اقتصادر در سوازیلند
تولید ناخالص داخلی در این کشور 424/5 میلیارد دلار است. 300 هزار نفر نیروی کار این کشور را تشکیل میدهند. محصولات صادراتی این کشور شامل نوشیدنیهای غیرالکلی، شکر، الوار، نخ پنبه، یخچال و مرکبات و کنسروهای میوه است که به کشورهای آفریقای جنوبی (7/59 درصد)، اتحادیه اروپا (8/8 درصد) و موزامبیک (2/6 درصد) صادر میشود. محصولات وارداتی آن شامل وسایل نقلیه موتوری، ماشینآلات، تجهیزات حمل و نقل، مواد غذایی، محصولات پتروشیمی و مواد شیمیایی است که از کشورهای آفریقای جنوبی(6/95درصد)،، اتحادیه اروپا (0.9 درصد) و ژاپن (9/0 درصد) وارد میشود.
مردم سوازیلند
جمعیت این کشور حدود یک میلیون و 128 هزار نفر با میانگین سنی 19 سال است. 97 درصد از مردم از نژاد آفریقایی و 3 درصد اروپایی هستند. 20 درصد مردم مسیحی و 10 درصد مسلمان هستند. زبان رسمی آنها انگلیسی است.
مشخصات کلی سوازیلند
نام رسمی: پادشاهی سوازیلند (kingdom of swaziland)
نام محلی: اومبوسو وسواتینی (umbuso weswatini)
پایتخت: مبابانه (اداری) لومبا (سلطنتی)
نوع حکومت: سلطنت مشروطه پارلمانی
رئیس کشور: پادشاه
رئیس دولت: نخست وزیر
زبان های رسمی: سوازی و انگلیسی
مذهب رسمی: مسیحیت و افریکن زیونیست (African Zionist)
روز استقلال: ششم سپتامبر
مناطق دیدنی سوازیلند
مبابانه
این شهر، پایتخت اداری کشور بوده که در 16 کیلومتری شمال غرب لوبامبا و در ناحیه ههوهو (Hhohho)، در غرب کشور قرار دارد. مبابانه، آب و هوای معتدل و گرمی دارد و در آن بهندرت برف میبارد؛ تاآنجاکه از سال 1900، تنها 3 بار در این شهر برف باریده است. سه پردیس از دانشگاه سوازیلند (University of Swaziland) و همچنین، کالج سازمان جهانی واتیرفورد کامهلابا (Waterford KaMhlaba United World College) در این شهر قرار دارد. گالری هنری ایندینگیلیزی (Indingilizi Gallery) در سال 1982 در این شهر تأسیس شد که در آن، مجموعهای از نقاشیها و مجسمهها و موهر و جواهرات و غیره به نمایش گذاشته شده است.
پناهگاه حیات وحش Mlilwane
شما میتوانید ساعاتی از روز را به همراه خانوادهتان در پناهگاه حیات وحش Mlilwane که در شمال شهر امبابانه قرار دارد، سرگرم شوید. لذت اسب سواری، شنا و پیادهروی در این پناهگاه برای همیشه در ذهنتان میماند.
پارک ملی سلطنتی هلانی (Hlane Royal National Park)
پارک هلانی، بزرگترین منطقه حفاظت شده و بزرگترین پارک کشور است که در 67 کیلومتری شهر مانزینی (Manzini) قرار دارد. این پارک، در ابتدا زمین شکار خانواده سلطنتی بود. حیوانات بسیاری مانند: شیر، فیل، کرگدن سفید، گاو وحشی، گورخر، ایمپالا (Impala) و همچنین گونههای مختلفی از پرندگان در این پارک زندگی میکنند. در سال 1960، بزرگراهی در کنار این پارک ساخته شد که اگر چه ادعا میشد لطمهای به محیط زیست نمیزند، اما سالانه، حیوانات بسیاری در این بزرگراه کشته میشوند.
منطقه طبیعی ملاولا (Mlawula Nature Reserve)
این منطقه طبیعی با مساحت 500/16 هکتار، در شمال شرقی کشور قرار دارد و از سال 1914 به منطقه حفاظت شده تبدیل شدهاست. گیاهان این منطقه از تنوع زیستی فراوانی برخوردار است؛ همچنین 350 گونه پرنده در این منطقه به ثبت رسیده است. این در حالی است که 500 گونه پرنده در تمام سوازیلند وجود دارد. حدود 60 گونه پستاندار، 20 هزار گونه حشره و 10 هزار گونه عنکبوت در این منطقه وجود دارد.