بنظر شما پردرآمدترین کشورهای توریستپذیر دنیا در صنعت گردشگری در کدام قاره قرار دارند؟ کدام کشور رتبه اول پردرآمدترین کشور توریست پذی جهان هستند؟ با ما همراه باشید تا این کشورها را به ترتیب بالاترین میزان درآمدشان به شما معرفی کنیم.
صنعت گردشگری روز به روز در حال گسترش و پیشرفت است. این نکتهی مهمی است که سازمان جهانی گردشگری ملل متحد در سال ۲۰۱۸ منتشر کرد.
این گزارش در نمایی کلی از گردشگری بینالمللی در سال ۲۰۱۷، افزایش ۷ درصدی ورود گردشگران خارجی نسبت به سال ۲۰۱۶ را اعلام کرد. این رقم بیشترین میزان افزایش سالانهی ورود گردشگران از زمان بحران اقتصادی در سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ بوده است.
در این گزارش علاوهبر تعداد ورود گردشگران خارجی به هر کشور، درآمد سالانهی هر کدام از این کشورها از صنعت گردشگری هم ذکر شده است. گردشگری بینالمللی ۱۳۴۰ میلیارد دلار آمریکا به اقتصاد جهانی کمک میکند.
بیشترین درآمد از صنعت گردشگری بینالمللی به جیب اروپا میرود. این قاره ۳۹ درصد از سود گردشگری را نصیب خود کرده است. البته سهم اروپا از این سود تعجبی ندارد زیرا ۵۲ درصد از تعداد گردشگران خارجی به این قاره سفر میکنند.
با این حال قارهی آسیا و اقیانوس آرام ۲۴ درصد از تعداد گردشگران خارجی را به خود اختصاص داده است و از سود گردشگری بینالمللی ۲۹ درصد نصیب این قاره شده است. در سال ۲۰۱۷ قارهی آمریکا میزبان ۱۶ درصد از تعداد گردشگران بینالمللی بوده که از سود گردشگری بینالمللی ۲۴ درصد را از آن خود کرده است.
پردرآمدترین کشورهای توریست پذیر در صنعت گردشگری
علیرغم اینکه آمریکا در فهرست کشورهایی که میزبان بیشترین تعداد گردشگران هستند رتبهی سوم را به خود اختصاص داده است، بیشترین درآمد را از این صنعت در میان کشورها بهدست میآورد. در سال ۲۰۱۷ این رقم ۲۱۱ میلیارد دلار آمریکا تخمین زده شده بود که نشان میدهد آمریکا از هر گردشگر خارجی ۲۷۳۹ دلار آمریکا درآمد کسب میکند.
در جایگاه دوم این لیست اسپانیا قرار دارد. این کشور از ورود گردشگران ۶۸ میلیارد دلار درآمد کسب میکند. این رقم نشان میدهد میزان درآمد اسپانیا از هرکدام از ۸۲ میلیون گردشگر خارجی که به این کشور سفر میکنند ۸۳۱ دلار است.
فرانسه ۵ میلیون گردشگر بیشتر از اسپانیا دریافت کرد با این حال درآمد کمتری نسبت به اسپانیا بهدست آورد. درآمد فرنسه از گردشگری بینالمللی ۶۱ میلیارد دلار آمریکا و ۸ میلیارد دلار کمتر از اسپانیا بود. این کشور از هرکدام از گردشگران ۶۹۸ دلار درآمد کسب میکند.
درآمد آمریکا بر اساس مدت زمانی که گردشگران خارجی در این کشور بهسر میبرند محاسبه میشود در حالیکه گردشگرانی که به فرانسه و اسپانیا سفر میکنند اغلب گردشگرانی از اروپای غربی هستند که برای تعطیلات آخر هفته به این دو کشور سفر میکنند.
جالب است بدانید که کانادا نسبت به ایالات متحده آمریکا درآمد بسیار کمتری از هر گردشگر بهدست میآورد. کانادا از هرکدام از ۲۰ میلیون گردشگری که به این کشور سفر میکنند ۹۷۷ دلار آمریکا بهدست میآورد.
برندگان اروپایی در فهرست پردرآمدترین کشورهای توریست پذیر
بریتانیا میزبان کمتر از نصفِ تعداد گردشگرانی است که فرانسه و اسپانیا دریافت میکنند. اما گردشگرانی که به بریتانیا سفر میکنند دوبرابر آنچه در فرانسه خرج میکنند در بریتانیا هزینه میکنند. هر گردشگر ۱۳۶۰ دلار آمریکا در بریتانیا پول خرج میکند. این مبلغ مشابه متوسط هزینهی هر گردشگری به ایسلند است.
علیرغم اینکه متوسط مدت اقامت گردشگران خارجی در ایسلند کوتاهتر از اقامت آنها در بریتانیا است، هزینهی سفر، غذا و اقامتگاه در ایسلند بسیار بالاتر است.
در سال ۲۰۱۷ درآمد لوکزامبورگ از هر گردشگر نسبت به دیگر کشورهای اروپایی بالاتر و در حدود ۴۳۲۲ دلار آمریکا بوده است. تعداد گردشگرانی که به لوکزامبورگ سفر میکنند بسیار کمتر از دیگر کشورهای اروپایی است.
هر سال تنها ۱/۵ میلیون گردشگر خارجی به این کشور کوچک سفر میکنند اما درآمد لوکزامبورگ از صنعت گردشگری یک درآمد عالی محسوب میشود؛ زیرا به ازای هر کدام از ۵۸۰,۰۰۰ نفر جمعیت این کشور ۷۸۰۰ دلار آمریکا درآمد کسب خواهد شد.
در انتهای دیگر این طیف، اگر بهدنبال یک سفر ارزان به اروپا هستید، ترکیه همان جایی است که باید بروید. این کشور که رتبهی ۸ لیست پر بازدیدترین کشورهای توریستی را به خود اختصاص داده است، به ازای هر گردشگر ۵۹۷ دلار آمریکا درآمد دارد.
طبق آمار سازمان جهانی گردشگری ملل متحد، اروپای شرقی و اروپای مرکزی جزو بخشهایی از اروپا بودهاند که گردشگران کمترین هزینه را در آنها داشتهاند. این کشورها شامل جمهوری چک، لهستان، مجارستان و فدراسیون روسیه هستند. در این مناطق، متوسط هزینههای هر گردشگر ۴۴۷ دلار آمریکا بوده است.
ببرهای آسیایی در فهرست پردرآمدترین کشورهای توریست پذیر
در جنوب شرقی آسیا، تایلند با ۳۵ میلیون گردشگر خارجی در سال ۲۰۱۷ محبوبترین کشور آسیایی برای گردشگران بینالمللی بهشمار میرود. این کشور به طور متوسط به ازای هر گردشگر درآمد بالاتری نسبت به دیگر کشورهای منطقه داشته است. تایلند به ازای هر گردشگر ۱۶۲۴ دلار آمریکا درآمد کسب کرده است.
سنگاپور که کشوری گران برای گردشگران محسوب میشود به طور متوسط به ازای هر گردشگر ۱۴۱۷ دلار آمریکا درآمد دارد. البته متوسط مدت اقامت گردشگران در سنگاپور کوتاهتر از تایلند است. لائوس نسبت به دیگر کشورهای منطقه رتبهی پائینتری دارد و به ازای هر گردشگر ۱۹۸ دلار آمریکا درآمد دارد.
ویتنام کشور همسایهی لائوس، از نظر افزایش تعداد گردشگر رتبهی خوبی در میان کشورهای همسایه بهدست آورده است. در سال ۲۰۱۷ هر گردشگر به طور متوسط ۶۸۵ دلار آمریکا در این کشور هزینه کرده است.
در بین کشورهای شمال شرقی آسیا، چین میزبان بیشترین تعداد گردشگران بوده است. در سال ۲۰۱۷ نزدیک به ۳۳ میلیون گردشگر خارجی از این کشور بازدید کردند. با این وجود هر گردشگر به طور متوسط ۵۳۶ دلار آمریکا در این کشور هزینه کرده است.
علیرغم اینکه تعداد گردشگرانی که از ژاپن بازدید کردهاند نسبت به چین بسیار کمتر است، این کشور ۲ میلیارد دلار آمریکا بیشتر از چین درآمد داشته است. هر گردشگری که به ژاپن سفر کرده است به طور متوسط ۱۱۸۶ دلار آمریکا در این کشور هزینه کرده است.
هنگکنگ ۱ میلیون گردشگر کمتر از چین دارد اما متوسط هزینههای هر گردشگر در هنگکنگ ۱۱۹۴ دلار آمریکا بوده است.
استرالیا چه جایگاهی در فهرست پردرآمدترین کشورهای توریست پذیر دارد؟
در سال ۲۰۱۷ استرالیا بیشترین درآمد را از صنعت گردشگری بهدست آورد. متوسط هزینههای هر کدام از ۸/۸ میلیون نفر گردشگری که به استرالیا سفر کرد، ۴۷۳۴ دلار آمریکا بوده است. این رقم بیشتر از درآمد لیختنشتاین، آمریکا و امارات متحدهی عربی بهشمار میرود.
علیرغم اینکه هزینهی سفر به نیوزلند مشابه هزینهی سفر به استرالیا است، نیوزلند در همان سال به ازای هر گردشگر خارجی ۲۸۹۳ دلار آمریکا درآمد داشته است. علت این امر مدت کوتاهتر اقامت گردشگران در نیوزلند است.
فهرست پردرآمدترین کشورهای جهان در صنعت گردشگری
- ایالات متحده آمریکا: ۲۹۹ میلیارد دلار
- آمریکااسپانیا: ۹۶ میلیارد دلار
- فرانسه: ۸۶ میلیارد دلار
- تایلند: ۸۱ میلیارد دلار
- انگلستان: ۷۲ میلیارد دلار
- ایتالیا: ۶۲ میلیارد دلار
- استرالیا: ۵۹ میلیارد دلار
- آلمان: ۵۷ میلیارد دلار
- ماکائو (چین): ۵۱ میلیارد دلار
- ژاپن: ۴۸ میلیارد دلار
حالا به معرفی توریست پذیرترین کشورهای جهان میپردازیم
میدانید که این دو مساله جدا از هم هستند که از میزان ورود توریست در آن کشور چه میزان درآمد وارد کشور میشود؟
شاخص های سنجش میزان توریست پذیری کشورها
گزارش انجمن جهانی اقتصاد در سال 2017 که به بخش رقابت در زمینه توریسم و سفر مربوط می شود، 136 کشور را در 14 ستون دسته بندی کرده و تصویری همه جانبه از بهترین مقاصد توریستی جهان را ارائه داده است. در یکی از این ستون ها کشورها بر مبنای زیر ساخت های خدمات توریستی رتبه بندی می شوند که نشان دهنده ظرفیت کشورها برای میزبانی تعداد زیادی توریست و نیز توانایی یک میزبانی بسیار عالی می باشد. این شاخص در بر گیرنده تعداد هتل ها به ازای هر نفر، کیفیت زیر ساخت های توریستی، وجود شرکت های کرایه ماشین و حتی تعداد دستگاه های خودپرداز به ازای هر فرد بزرگسال است.
گفتنی است که رتبه بندی کشورها برای زیر ساخت های خدمات توریستی جدای از رتبه بندی آنها برای استقبال آنها از گردشگران است. در تعریف این شاخص می توان به الزامات دریافت ویزا و نیز توافق های هوایی و تجاری دو جانبه اشاره کرد. در این گزارش همچنین به اولویت بندی کشورها از سفر و توریسم نیز اشاره شده که راهبردهای سازمان های گردشگری و میزان اهمیت دادن دولت ها به بخش توریسم را مورد رتبه بندی قرار داده است.
در مطلب زیر قاصدک 24 از 15 کشوری نام می برد که در این لیست جایگاه اول تا پانزدهم را در سال 2017 به خود اختصاص داده اند. کشورهایی که بهترین زیرساخت های خدمات توریستی را دارا بوده و آمادگی بیشتری برای پذیرش گردشگر از تمام نقاط جهان دارند.
اتریش
اتریش با دریافت امتیازات بالا در تقریبا تمام شاخص ها، توریست پذیرترین کشور دنیا در سال 2017 به شمار می رود. این کشور اروپایی علاوه بر داشتن تمام هفت شرکت مهم کرایه ماشین، از بعد کیفیت زیرساخت های توریستی در جایگاه سوم و از حیث تعداد اتاق های هتل به ازای هر نفر جایگاه پنجم را به خود اختصاص داده است. یکی از دلایل این امر نیز نقشی است که گردشگری در تولید ناخالص ملی اتریش دارد؛ چیزی در حدود 9 درصد. این را هم باید بداید که این کشور در سال 2007 بیش از 18 میلیارد دلار از طریق پذیرش گردشگر کسب درآمد کرده است.
اسپانیا
زیر ساخت های خدمات گردشگری در اسپانیا در رتبه دوم جهانی قرار می گیرد. اسپانیا از لحاظ کیفیت زیر ساخت های گردشگری جایگاه چهارم و از بعد تعداد اتاق های هتل به ازای هر فرد رتبه نهم را از آن خود کرده است. این کشور همچنین در پیمایش جهانی رقابت پذیری توریسم و سفر به جایگاه اول دست یافت. این یعنی اسپانیا بهترین کشور برای گذران تعطیلات است. گردشگری در اسپانیا نیز مانند اتریش سهم مهمی در تولید ناخالص ملی این کشور دارد. طبق آمارها بین 10 تا 11 درصد این مبلغ از طریق گردشگران به اقتصاد اسپانیا وارد می شود.
ایالات متحده آمریکا
ایالات متحده آمریکا سومین کشور آماده دنیا برای گردشگران است. سهولت دسترسی به دستگاه های خودپرداز به ازای هر نفر بسیار بالا بوده و کیفیت زیر ساخت های توریستی نیز در سطح بالا ارزیابی شده است. در واقع آمریکا در هر دو این شاخص ها در رتبه پنجم جهانی قرار گرفته است. نیویورک، شیکاگو، بوستون، فیلادلفیا، واشنگتن و سان فرانسیسکو از جله جاذبه های توریستی این کشور به شمار می روند. ضمن اینکه تا سال 2004 بیش از 7 میلیون نفر در مشاغل مربوط به گردشگری در این کشور فعالیت داشته اند.
پرتغال
کشور پرتغال در تمام شاخص های زیر مجموعه زیرساخت های خدمات توریستی و به ویژه در تعداد دستگاه های خودپرداز، شرکت های کرایه ماشین و کیفیت زیر ساخت های توریستی جایگاه بالایی دارد. این کشور در دیگر طبقه بندی ها در بخش رقابت پذیری و سفر از جمله ایمنی و امنیت و پذیرش بین المللی نیز امتیازات بالایی را کسب کرده که آن را به یک مقصد راحت برای دیدن تبدیل می کند. نگاهی به اعداد و ارقام نشان می دهد که این کشور در سال 2012 مورد توجه 21 میلیون گردشگر قرار گرفته که 12 میلیون آن گردشگران خارجی بوده اند.
کرواسی
کرواسی با تعداد بیشمار اتاق های هتل و دستگاه های خودپرداز به ازای هر نفر جایگاه پنجم را در زیر ساخت های خدمات توریستی به خود اختصاص داده است. اگرچه کیفیت این زیر ساخت ها نسبتا پایین و در جایگاه شصت و پنجم دنیا قرار دارد، این کشور نقاط مثبت زیادی برای جلب توریست دارد. از جمله آنها می توان به امتیاز بالا در منابع طبییعی و نیز پایداری محیط زیست اشاره کرد. بر اساس آمارها کرواسی در سال 2017، 17 میلیون توریست داشته که 86 میلیون اقامت شبانه داشته اند و برای بازدید از 15 مکان ثبت شده در فهرست جهانی یونسکو به این کشور سفر کرده اند.
سوئیس
رتبه ششم سوئیس در این لیست ناشی از امتیازاتی می شود که برای تمام شاخص ها گرفته و در بین 20 کشور نخست قرار گرفته است. این کشور اروپایی همچنین در سایر طبقه بندی های رقابت پذیری توریسم و سفر از جمله ایمنی و امنیت، پایداری محیط زیست و نیز فضای تجاری عملکرد خوبی را از خود به نمایش گذاشته است. بیشتر گردشگران برای اسکی سواری یا دیدن چشم اندازهای آلپ به سوئیس سفر می کنند و 2 درصد به تولید ناخالص ملی این کشور کمک می کنند.
بریتانیا
بریتانیا در این لیست در جایگاه بالایی قرار گرفته و برای تمام شاخص ها جزو 25 کشور اول دنیا قرار کرفته است. این کشور از بعد تعداد دستگاه های خودپرداز در رتبه هشتم و کیفیت زیرساخت های توریستی در جایگاه بیست و سوم دنیا قرار دارد. آن طور که از آمارها بر می آید در سال 2015، 36 میلیون نفر از این کشور بازدید کرده و 22 میلیارد دلار به اقتصاد آن کمک کرده اند. بیشتر جاذبه های توریستی بریتانیا نیز در لندن قرار گرفته اند.
استرالیا
استرالیا با کسب امتیازات بالا در تمام شاخص های موجود در رتبه هشتم دنیا قرار گرفته است. علاوه بر عملکرد خوب در زیر ساخت های خدمات توریستی، این کشور منابع طبیعی فوق العاده، منابع فرهنگی بی نظیر و نیز فرصت های عالی برای سفرهای تجاری در اختیار گردشگران قرار می دهد. استرالیا همچنین 3 درصد از درآمد خود را از توریسم به دست می آورد که نزدیک به 48 میلیارد دلار می شود.
آلمان
در لیست توریست دوست ترین کشورهای جهان، جایگاه نهم از آن کشور آلمان است. آلمان تمام هفت شرکت عمده کرایه ماشین را داشته و از بعد تعداد دستگاه های خودپرداز به ازای هر بزرگسال در رتبه چهاردهم قرار گرفته است. آلمان همچنین در رتبه بندی کلی بهترین مقاصد توریستی جهان جایگاه سوم را به خود اختصاص داده است. دلیل آن نیز امتیازات بالا در منابع تجاری و فرهنگی و نیز دسترسی از طریق سفرهای هوایی است. در سال 2012 بیش از 400 میلیون نفر از این کشور بازدید کرده اند.
کانادا
مهم ترین نقطه تمایز کانادا این است که از حیث تعداد دستگاه های خودپرداز به ازای هر نفر جایگاه دوم را در جهان دارد. با این وجود کانادا تنها کشور در 15 نام اول لیست است که هفت شرکت مهم کرایه ماشین را ندارد. این تعداد برای کانادا تنها 6 شرکت است. توریست ها به طور معمول برای بازدید از تورنتو، مونترال، ونکوور، آبشار نیاگارا، جزیره ونکوور و نیز اتاوا به کانادا سفر می کنند. برای نمونه در سال 2012 بیش از 16 میلیون توریست عازم این کشور شده و 17 میلیارد دلار به اقتصاد این کشور کمک کرده اند.
ایتالیا
ایتالیا به واسطه زیر ساخت های توریستی خود در جایگاه یازدهم قرار گرفته است. امتیاز این کشور در تعداد اتاق های هتل، آن را در جایگاه دوازدهم قرار می دهد و به ارتقای رتبه این کشور نیز کمک می کند. گفته می شود که تنها در سال 2016، 52 میلیون گردشگر از این کشور بازدید کرده اند. بیشتر این گردشگران برای بازدید از فرهنگ، غذاها، تاریخ، مد و هنر به این کشور سفر می کنند.
لوگزامبورگ
جایگاه دوازدهم لوگزامبورگ در این لیست از رتبه هجدهم این کشور در تعداد اتاق های هتل و نیز دستگاه های خودپرداز به ازای هر نفر ناشی شده است. با این حال کیفیت زیرساخت های توریستی لوگزامبورگ در میان کشورهای خوب جهان قرار نمی گیرد و به رتبه سی و هفتم جهان بسنده می کند. با این حال گردشگری در این کشور یکی از بخش های مهم اقتصاد این کشور بوده و در سال 2009، 8 درصد از درآمد ناخالص ملی لوگزامبورگ را تأمین کرده است.
ایسلند
کشور ایسلند جایگاه سیزدهم را به خاطر زیر ساخت های توریستی به خود اختصاص داده است. وجود شرکت های عمده کرایه ماشین و نیز کسب رتبه دوم به واسطه تعداد اتاق های هتل به ازای هر فرد، جایگاه این کشور را در جهان ارتقا داده است. 10 درصد از درآمد ناخالص ملی این کشور در سال 2016 از راه گردشگری به دست آمده است. تعداد گردشگران خارجی در این کشور در سال 2017 از مرز 2 میلیون نفر گذشته است.
بلغارستان
جایگاه چهاردم این لیست از آن بلغارستان می باشد. بلغارستان از حیث تعداد اتاق های هتل به ازای هر نفر، در رتبه سیزدهم قرار گرفته است. این کشور همچنین از بعد تعداد دستگاه های خودپرداز در جایگاه بیست و چهارم دنیا ایستاده است. البته بلغارستان در کیفیت زیر ساخت های خدماتی وضعیت چندان خوبی ندارد و در رتبه نود و ششم قرار دارد. بلغارستان از آنجایی که زادگاه نژاد های بسیاری از جمله یونانی ها، اسلاوها، بلغاری ها و عثمانی ها بوده، جاذبه های زیادی برای عرضه به گردشگران دارد.
ایرلند
زیر ساخت های توریستی ایرلند این کشور را در جایگاه پانزدهم دنیا قرار داده است. در رتبه بندی انفرادی نیز ایرلند به واسطه کیفیت زیر ساخت های توریستی خود در مرتبه بیست و هفتم خود نمایی می کند.
این در حالی است که تعداد دستگاه های خودپرداز ایرلند رتبه این کشور را به 25 رسانده و تعداد اتاق های هتل به ازای هر فرد نیز به کسب جایگاه هفدهم برای ایرلند کمک کرده است.