در گوشه ای از میدان نقش جهان خانه ای قرار دارد، خانه ای با طرح ومعماری زیبا و چشم نواز، این خانه ی تاریخی که شاهد گرد همایی ها و تصمیم گیری های مهم تاریخی و سیاسی بوده است، متعلق به آیت الله نورالله نجفی اصفهانی رهبر سیاسی اصفهان در عصر مشروطه است.
در دوران مشروطه آزادی خواهان، مردم، علما، روشنفکران و رجال سیاسی و فرهنگی اصفهان در این خانه گرد هم جمع می شدند تا درباره ی مشروطیت، قانون و امور مدنی مشورت و همفکری کنند.
در واقع خانه ی مشروطیت اصفهان یکی از مکان هایی است که می توان از آن به عنوان یکی از بناهای تاثیر گذار در تاریخ اصفهان یاد کرد.
این خانه با سبک معماری زیبا و اصیل ایرانی سندی زنده از دورانی است، که مشروطه خواهان تلاش می کردند، حکومتی غیر مستبدانه را که براساس قوانین مدنی باشد، حاکم بر سرنوشت خود کنند.
این خانه همسن وهم دوره ی انقلاب مشروطیت است، خانه ای است که چهره های مهم آن زمان در آن زندگی کرده اند، وریشه ی بسیاری از تحولات امروز را می توان در آن جا مشاهده کرد.
بنابراین اگر علاقمند به تاریخ و سیاست هستید، با سفر به شهر زیبا و تاریخی اصفهان و بازدید از این خانه ی ارزشمند می توانید با سیر تغییر وتحولات در این دوره بیشتر آشنا شوید. خانه ی مشروطیت موزه ای است که عکس ها، تصاویر و اسناد دوران مشروطیت در آن نگهداری می شوند.
معماری بنا
این خانه تاریخی دارای دو شاهنشین در جبهه شمالی و جنوبی، دو حیاط اندرونی و بیرونی و دوازده اتاق است. اتاق هفت دری این خانه از دو طرف دارای شیشهکاری است.
این شیشهکاریها روی هفت لنگه در که به آن اُرُسی گفته میشده قرار گرفتهاست که در زمان تابش نور آفتاب محیطی بسیار زیبا را در این اتاق به وجود میآورد. تالار به تزئینات گچ بری و نقاشیهای شیر و شکر مزین است. نقاشیها به شیوه شیر و شکر، گچبری، بخاری گچبری شده، ارسی با شیشههای رنگی از تزئینات به کار رفتهاست.
این ارسیها، شاهنشین و محل ملاقاتهای رسمی بوده که دیوارهای آن با نقاشیهایی به سبک شیر و شکر آراسته شدهاست. یکی از از ویژگیهای نقاشی شیر و شکر، برجسته به نظر رسیدن آن است.
تاریخ
خانهٔ مشروطه اصفهان مکان گردهمآیی آزادیخواهان، مردم، علما، روشنفکران و رجال سیاسی فرهنگی اصفهان وبختیاری بود تا دربارهٔ مشروطیت و حکومت قانون و امور مدنی مشورت و همفکری کنند.
نام مشروطیت در حقیقت دربرگیرنده «قانونگرایی» و حکومت «مردمسالاری» و «مشورت» را به ذهن میآورد. به همین دلیل میتوان با قدم گذاشتن در این خانه و مطالعهٔ اسناد و مدارک و تصاویر موجود در آن با فعالیت مشروطهخواهان اصفهان و مباحث و اندیشهٔ آنان آشنا شد.
علاوه بر این اتفاقات تاریخی مهمی در این محل روی دادهاست که قسمتی از فرهنگ و تاریخ شهر اصفهان و در حقیقت ریشه برخی از تحولات زندگی امروز ما را میتوان در آن دید.
علاوه بر وقایع مربوط به دوران قبل از مشروطه مشروعه، جنگ اول جهانی و اوایل سلطنت رضاشاه پهلوی، این خانه محل زندگی و متعلق به محمدتقی رازی اصفهانی، شیخ رازی یا محمدتقی ایوانکی سر سلسله خاندان نجفی اصفهانی است که از چهرههای مهم آن دوره و پدر محمدتقی نجفی اصفهانی و نورالله نجفی اصفهانی و استاد شیخ فضلالله نوری بودهاست.
سومین جاذبه تاریخی این خانه، چشمانداز معماری زیبای آن است که از دو شاهنشین در جبهه شمالی و جنوبی بنا و نیز دوازده اتاق تشکیل شدهاست، که یادآور طرز زندگی و آداب و رسوم نیاکان ما میباشد.
آدرس خانه مشروطیت: ضلع شرقی نقش جهان، خیابان نشاط، کوچه چهاردهم (مقصود بیک)
ایام بازدید: همه روزه
ساعات بازدید خانه مشروطیت : شنبه تا چهارشنبه 8 الی 18- پنج شنبه و جمعه 8 الی 14
هزینه ی ورود: رایگان