مسافرت رفتن بسیار جذاب است، در مورد مکانها و فرهنگها اطلاعات جدیدی کسب میکنید و تجربیات جدیدی بهدست میآورید. همچنین با توجه به دوربینهای قدرتمند گوشیهای هوشمند، عکاسی در سفرهای شخصی بسیار آسانتر شده است. هدف فقط عکاسی نیست، بلکه هدف، گرفتن عکسهایی عالی است.
اگر شما هم به عکاسی در سفر علاقه مندید، با جاذبه ها همراه باشید و این نکات عکاسی در سفر را برای برنامه های آتی خود به خاطر بسپارید.
قبل از شروع سفر الهام بگیرید
پیش از این که به مقصدتان برسید، در مورد این که دنبال گرفتن چه نوع عکس هایی هستید فکر کنید. این نکته باعث می شود که شما عکس های بهتری بگیرید.
پیش از سفر، به سایت هایی مانند پینترست (Pinterest) یا اینستاگرام (Instagram) نگاهی گذرا بیندازید تا بدانید درروایت سفرتان چه نوع عکس هایی را می پسندید. این کار علاوه بر اینکه باعث ایده عکاسی می شود، بلکه شما را با مقصد نیز آشنا می کند.
گوشی هوشمند با دوربین باکیفیت بخرید
وقتی از کیفیت عکاسی با دوربین گوشیهای هوشمند صحبت میکنیم، یعنی همان مقدار که پول بپردازید، کیفیت دریافت میکنید. البته درست است که چند مگاپیکسلی بودن دوربین مهم است اما در ادامه در خصوص موارد مفیدی در رابطه با نور و کادربندی هم صحبت خواهیم کرد.
در مورد عکس هایی که می خواهید بگیرید برنامه ریزی کنیدقبل از رسیدن به مقصد در مورد عکس هایی که می خواهید بگیرید فکر کنید. برای مثال اگر به پاریس می روید، احتمالا بخواهید در مقابل برج ایفل یک عکس سلفی بگیرید، پس کمی تحقیق کنید و در مورد بهترین مکان برای گرفتن سلفی، زاویه دوربین و ژست مورد نظرتان فکر کنید.
در ساعات طلایی مشغول عکس گرفتن باشید
ساعت طلایی دقیقا بعد از طلوع آفتاب و درست قبل از غروب آن است. در واقع این ساعت طلایی زمانی است که نور طبیعی طلایی رنگ است و زیر آن همه چیز شگفت انگیز و زرق و برق دار به نظر می رسد.
عکس هایی که در میان روز گرفته می شوند نورهای قوی، ناخوشایند و سایه های تاریکی دارند و به همین دلیل به ندرت خوب از آب در می آیند.
زودتر بیدار شوید و هنگام طلوع آفتاب بیرون بروید چون این زمان فرصتی عالی برای عکس گرفتن است، نه فقط بخاطر این که نور خورشید زیباست بلکه بخاطر اینکه این لحظات آرام و ساکت هستند.
از یک سه پایه و حالت عکس برداری پیوسته استفاده کنید
اگر می خواهید عکس هایی طبیعی و ساده از افراد بگیرید، پیشنهاد می کنیم دوربین را روی سه پایه و حالت عکس برداری پیوسته قرار دهید.
از این نوع سه پایه واقعا ارزان و سبک وزن استفاده کنید و دوربین مجهز به عملکرد تصویر برداری گاه گذر را تهیه کنید. به مدت چند دقیقه، هر دو ثانیه یکبار برای عکس گرفتن دوربین را تنظیم کنید و صدها عکس بگیرید. در حقیقت، اکثریت عکس ها بد در می آیند ولی همیشه تعدادی عکس خوب هم بین آن ها است.
اگر عکس عالی از آب در نمی آید، نگران نباشید
کمی تمرین نیاز است تا متوجه شوید عکس برداری خوب چگونه انجام می شود و چه کاری باعث بد از آب در آمدن عکس می شود.
اگر بدانید عکسی که قرار است بگیرید خوب از آب در نخواهد آمد، پس عکس نگیرید، مانند چنین مواردی: عکس برداری از غذا در رستوران های کم نور که برفکی و کسل کننده از آب در می آید، عکس از افراد با پس زمینه های شلوغ و درهم و برهم، عکس های گرفته شده از پنجره اتومبیل و عکس حیواناتی که از روبرو شدن با شما ممانعت می کنند.
بپذیرید که اولین عکس اغلب بهترین عکس است
این کار به خصوص در مورد عکس برداری از افراد و بالاخص کودکانی که هنوز نشستن بلد نیستند، بیشتر اعمال می شود. زمانی که ۲ تا ۳ عکس می گیرید متوجه کم شدن میزان لبخند افراد می شوید و در عکس های بعدی، افراد رسمی تر به نظر می رسند. .اولین عکس شاید خیلی عالی نباشد ولی معمولا بهترین عکس است .
در خانه تمرین کنید
درست است که تمرین انسان را تقویت می کند، پس بیرون بروید و تا جائی که می توانید با دوربین تمرین کنید اما این کار را زمانی انجام دهید که در خانه اید چون در این صورت به تکنیک های خاص عکس برداری تسلط پیدا می کنید و در تعطیلات و سفر از آن ها استفاده می کنید.
می دانیم که این کار( عکس گرفتن در داخل خانه ) به اندازه عکس گرفتن از محیط بیرون و چمن های خانه هیجان انگیز نیست اما اگر این کار را در خانه انجام دهید، می توانید به سرعت و در حالی که راه می روید عکس بگیرید و از لحظات خاص بدون اینکه از عکس های بد نا امید شوید، لذت ببرید.
دوربین بدون آیینه (Mirrorless) و دوربین DSLR
دوربینهای بدون آینه، کیفیت تصویری بهمراتب بهتر از دوربین گوشیهای هوشمند را حتی در نور کم و یا هنگام حرکت سوژه ارائه میدهند، از طرفی این دوربینها در رابطه با مواردی مثل دیافراگم، ایزو (ISO، حساسیت حسگر دوربین به میزان نور موجود در محیط)، سرعت شاتر و … تنظیمات بسیار دقیق و خوبی را ارایه میدهند.
البته عوامل انتخاب دوربین شما میتواند متفاوت باشد. عواملی مانند میزان وزن دوربین، خرید لوازم جانبی قبلی، مثل خرید لنزهای خاص دوربین DSLR و … در خرید دخیل است. از بین دوربینهای DSLR نیز دوربینهای تمام قاب (full frame) گزینههایی بهتری هستند.
از نرم افزار ویرایش عکس استفاده کنید
پیشنهاد میکنیم فیلترهای غیر معمول را زیاد استفاده نکنید. شاید در لحظهی استفاده حس خوبی داشته باشند، ولی بعد از مدتی احتمالا عکسها عجیب و غریب به نظر میرسند. در عوض از فیلترهایی استفاده کنید که به تصحیح خطاهای عکاسی کمک کرده و عکسهای ماندگارتری ثبت میکند.
استفاده از HDR به جای فلش در موقعیت های کم نور
فلش دوربین های تلفن همراه می تواند باعث محو شدن سوژه، ممانعت از زوم کردن و ایجاد قرمزی چشم سوژه ها شود. پس سعی کنید از قابلیت اچ دی آر به جای فلش استفاده کنید.
این قابلیت چندین شات را در نماها و لایه های مختلف گرفته و آن را به یک عکس با نور و جزئیات متعادل تر تبدیل می کند.
نورپردازی
اول تنها با چشم خود نور را مشاهده کنید و برای بار دوم از طریق نمایشگر تلفن همراه خود این کار را انجام دهید. به این نکات توجه داشته باشید که دوربین تلفن شما چگونه بر سایه ها تأثیر می گذارد، چگونه توجه را مستقیم کرده و به خصوص چگونه رنگ ها را تغییر می دهد(رنگ هایی که ما با چشم غیرمسلح می بینیم به ندرت با آنچه در نمایشگر می بینیم، یکی هستند).
نور تعیین کننده کیفیت، حس و غنای رنگ است. در هنگام ظهر و همزمان که خورشید به نقطه اوج خود می رسد، نور تند اما خنثی با سایه های تندتر را شاهد هستیم.
ساعت های پس از طلوع و تا پیش از غروب آفتاب، ساعت های طلایی نامیده می شوند. چرا که رنگ ها گرم، غنی و لطیف شده و حتی زمینی ترین صحنه ها را هم به چیزی روحانی تبدیل می کنند.
از نمایشگر گوشی برای پیدا کردن نما استفاده کنید
دیدن ظرفیت در یک صحنه یا سوژه برای عکاسی تازه شروع کار است. اما تبدیل کردن این ظرفیت به یک ترکیب جالب با وجود تمام محدودیت های نمایشگر تلفن همراهتان، نکته مهمیست.
قانون سه گانه نخستین چیزیست که یک عکاس در مرحله ترکیب بندی عکس به آن نیاز دارد. خطوطی افقی و عمودی را تصور کنید که فریم را به سه بخش مساوی تقسیم کرده و گریدی از نه بخش را به وجود آورده اند. حالا نقطه کانونی عکس را در جایی که خط ها یکدیگر را قطع می کنند و دور از مرکز فریم قرار دهید تا ترکیب بندی متعادل تری حاصل شود.