یاری قاری نام منطقه کوهستانی با وسعت ۷۱۴۴۲ که در حوزه استحفاظی شهرستانهای اهر، سراب و هریس در شرق استان آذربایجان شرقی قرار دارد .
متصل شدن منطقه حفاظت شده یاری قاری به منطقه شکارممنوع انزان و کوه سبلان در شرق، رشته کوههای بزقوش در جنوب و ارتباط اکولوژیکی آن با ذخیره گاه زیست کره ارسباران و جلفا (پناهگاه حیات وحش کیامکی) در شمال در کنار تنوع منحصر بفرد اقلیم و توپوگرافی، این منطقه را بعنوان یک کردیدور مهم حیات وحش علی الخصوص مسیر گدار قوچ ومیش وحشی در مسیر سبلان – جلفا تبدیل نموده است.
موقعیت جغرافیایی شرایط توپوگرافیکی و وضعیت اقلیمی منطقه حفاظت شده یاری قاری موجب افزایش تنوع زیستگاهی و پراکنش گونههای گیاهی و جانوری در منطقه شده و البته تنوع و تعدد چشمههای موجود در کنار توپوگرافی منحصربفرد در منطقه باعث افزایش فاکتورهای ضروری زیستی یعنی آب، غذا و پناهگاه گردیده است.
گونه های شاخص جانوری
از گونه های جانوری منطقه می توان به پستاندارانی از قبیل پلنگ، قوچ و میش وحشی، سیاه گوش، خرس قهوه ای، گرگ، رودک، تشی، راسو، جوجه تیغی، سمور سنگی، گراز، گرگ، روباه، خرگوش، سنجاب زمینی، خفاش نعل اسبی مدیترانه ای و انواع مختلفی از جوندگان و پرندگان از راسته شاهین سانان و از تیره قوشیان شامل عقاب طلایی، کرکس، سارگپه، سنقرگندمزار و از تیره شاهینیان دلیجه، لیل، بحری و لاچین و از تیره ماکیان سانان می توان به کبک معمولی و چیل، تیهو و بلدرچین اشاره نمود و از سایر راسته ها، اکثر پرندگان خشکزی و همچنین خزندگان و دوزیستان در منطقه وجود دارند.
پستاندارانی از قبیل پلنگ، قوچ و میش وحشی، سیاهگوش، خرس قهوهای، گرگ و… در این منطقه زندگی میکنند و انواع مختلفی از جوندگان و پرندگان از راسته شاهینسانان و از تیره قوشیان در آن شناسایی شدهاند.