جاذبه ی دیدنی حمام تاریخی شیخ سلماس

نویسنده:

حسین یوسفی

در تاریخ:

شهر سلماس در ۹۰ کیلومتری شمال ارومیه واقع شده و از شهرهای تاریخی و کهن استان آذربایجان غربی به شمار می رود. قدمت شهر کنونی سلماس به سال ۱۳۰۹ بر می گردد و قبل از آن در زمان قاجار به دیلمان معروف بود.

به علت قرار گرفتن این منطقه بر روی خط زلزله در سال ۱۳۰۹ زلزله شدیدی دیلمانی را که دارای بناهای ازرشمندی چون بازار سرپوشیده ، حمام و مساجد قدیمی با معماری سالامی بوده با خاک یکسان می کند.

بعد از زلزله شهر جدید در ضلع شمال غربی دیلمان به نام جدید شاهپور با طرح جدید احداث می شود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران نام شاهپور به سلماس تغییر کرد.

جاذبه ی دیدنی حمام تاریخی شیخ سلماس

حمام شیخ سلماس

حمام شیخ سلماس در زمان پهلوی اول و با بهره‌مندی از معماری سنتی ایرانی احداث شد. «محمد تسوجی» نام بانی این اثر تاریخی بود که با پیگیری و تلاش وی، فرآیند ساخت حمام از سال ۱۳۰۹ تا ۱۳۱۲، به مدت سه سال به طول انجامید.

حمام با پلانی به شکل هندسی مستطیل و مساحتی برابر با ۸۶۰ متر مربع ساخته شده که سطح آن از زمین سه متر و نیم پایین‌تر است و برای تامین آب مورد نیاز آن از دو نهر جنوبی و غربی شهر استفاده می‌کردند.

مصالح به‌کار رفته در بنا شامل سنگ، آجر، گچ، آهک و ماسه می‌شود. حمام شیخ سلماس اولین و قدیمی‌ترین حمام سلماس پس از زلزله سال ۱۳۰۹ محسوب می‌شود.

در سال ۱۳۷۹، این اثر تاریخی با شماره ۳۴۷۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و امروزه تبدیل به مجموعه فرهنگی و هنری و نمایشگاه آثار مردم شناسی شده است.

چرا بازدید از حمام شیخ سلماس پیشنهاد می شود؟

حمام شیخ سلماس جز آثار ملی به حساب می ‌آید و دیدن آن ما را با یکی از اصیل ترین جاذبه های تاریخی آشنا می‌سازد.

حمام شیخ با قرار گرفتن در بافت قدیمی شهر نظر هر بیننده ای را به سوی خود جلب می کند.

حمام شیخ علاوه بر قدمت تاریخی، به دلیل سبک معماری سنتی و ارزشمندش اهمیت و ارزش بالایی دارد.

این حمام به دلیل قرار گرفتن در مرکز شهر سلماس دسترسی مناسبی به امکانات رفاهی دارد.

جاذبه ی دیدنی حمام تاریخی شیخ سلماس

نحوه دسترسی به حمام شیخ سلماس

حمام شیخ سلماس در مرکز شهر و در خیابان سوره ای واقع شده است که می توانید با سیستم حمل و نقل عمومی، تاکسی یا خودروی شخصی به راحتی به آن دسترسی داشته باشید.

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید