معرفی جاذبه ی قدیمی و تارخی قلعه تاریخی کوراوغلی

نویسنده:

حسین یوسفی

در تاریخ:

قطور شهری در بخش قطور شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی ایران است. شهر قطور مرکز بخش قطور یکی از بخش‌های کردنشین شهرستان خوی است. زبان غالب مردم این منطقه کردی کرمانجی می‌باشد.

مهم‌ترین مسئله در مورد تاریخ شهر قطور این است که حتی تا سال‌ها پس از پایان جنگ میان حکومت صفوی و امپراتوری عثمانی، این شهر در تملک حکومت عثمانی باقی مانده و جزء خاک کشور کنونی ترکیه محسوب شده‌ است.

الحاق مجدد این شهر به کشور ایران به دوران رضاخان بر می گردد که طی توافقی با آتاترک، در ازای چشم پوشی ایران از اراضی استراتژیک کوه آرارات، این منطقه مجدداً جز خاک ایران به حساب آمده است.

معرفی جاذبه ی قدیمی و تارخی قلعه تاریخی کوراوغلی

شهر زیبای قطور علاوه بر پیشینه درخشان که حائز اهمیت است دارای جاذبه های گردشگری زیبایی از جمله پل زیبای قطور و قلعه ی تاریخی کوراوغلی است که زیبایی های این شهر را دوچندان کرده است. در ادامه همراه جاذبه ها باشید تا با قلعه ی تاریخی کوراوغلی بیشتر آشنا شوید.

کوراوغلو

کوراوغلو (به ترکی آذربایجانی: Koroğlu) قهرمان حماسی مشترک میان بسیاری مردمان ترک از جمله ترکان آذربایجان و ترکیه، ترکمن‌ها، ازبک‌ها و اویغورها و قشقایی ها و ایران است.

باعث این قیام مهتری سالخورده به نام علی ملقب به علی کیشی است. وی پسری موسوم به روشن (کوراوغلو) دارد و خود، مهتر خان بزرگ و حشم‌داری است به نام حسن خان. روایت کوراوغلی در جغرافیای وسیعی از قفقاز، ایران و افغانستان امروزی ، آسیای مرکزی و برخی نقاط دیگر گسترده‌است.

در این جغرافیای وسیع، روایت کوراوغلی در قالب نمونه‌های آذربایجانی، قفقازی، آناتولی ، گرجی، ازبکی، ترکمنی، خراسانی، قشقایی و حتی توبولها یا گروه‌های تاتار در سیبری سروده شده‌است.

قلعه تاریخی کوراوغلی

معرفی جاذبه ی قدیمی و تارخی قلعه تاریخی کوراوغلی

این قلعه در 35کیلومتر جاده خوی –قطور برفراز کوهی بلند  آرمیده است و می توان گفت که یکی از صعب العبورترین قلعه های تاریخی ایران میباشد .

این قلعه درست در بالای کوه مشرف به کاروانسرای شاه عباسی و آبگرم درمانی قرار دارد ومصالح بکاررفته در آن سنگ لاشه وملاط آهک و بااستفاده از شکل طبیعی قله کوه شکل گرفته است. این قلعه  به همراه کاروانسرای عباسی و آبگرم درمانی همگی از توابع روستای آلمالو هستند.

داستان کوراوغلو ریشه در تاریخ دارد وبه گواه خیلی ها به دوران صفویه وزمان جنگ های ایران وعثمانی برمی گردد این داستان به غیر آذربایجانی ها وسایر کشور های ترک از جمله ترکیه وجود دارد

اما جند دلیل برای موثق بودن این قلعه در نزدیکی خوی از زبان استاد بهروز نصیری

1-به این منطقه از قدیم قلعه کوراوغلی وچنلی بئل می گفتند

۲-در روایات وجود دارد که کوراوغلو قلعه خود را در کنار جاده ابریشم احداث میکند واین هم نشان میدهد که جاده ابریشم دقیقا از اینجا عبور میکند.

۳-کوراوغلو در شعرها خود را تکه تلمان می نامند در خوی یک منطقه به نام تکلی وجود دارد.

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید