آشنایی با امامزاده قاسم تهران

نویسنده:

فاطمه

در تاریخ:

شمیران از مناطق خوش‌آب‌و‌هوای شمال تهران است و به‌دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود، یکی از مقاصد گردشگری مهم برای آخر هفته و فرار از هوای آلوده شهری محسوب می‌شود.

حتما تاکنون نام محله امام زاده قاسم به گوشتان خورده است، افرادی که در محله قدیمی شمیران سکونت دارند با این محل آشنا هستند. محله‌ای که قدمتش به هزار سال پیش می‌رسد و در روستای قدیمی به نام “دژ علیا” قرار دارد. این مکان مذهبی با معماری ساده و زیبایی که دارد، توانسته به عنوان یکی از دیدنی های گردشگری تهران، مورد توجه گردشگران قرار بگیرد.

آشنایی با امامزاده قاسم تهران

طبق معتبرترین نظرات، این امامزاده، قاسم بن حسن بن زید بن حسن مجتبی می‌باشد که دختر او به نام خدیجه به همسری عبدالعظیم حسنی در می‌آید. این امامزاده که مانند بسیاری دیگر از سادات و علویان تحت تعقیب مأموران بنی امیه و بنی عباس قرار داشته‌است، به سمت کوه‌های البرز که مکان امن مناسبی بود عزیمت می‌کند و پس از درگذشت، در منطقه بالادژ (که بعدها به نام وی، امامزاده قاسم نامیده شد) دفن می‌شود.

آشنایی با امامزاده قاسم تهران

اصل بنای این بقعه را به قرن هفتم هجری دانسته‌اند که نشان از قدمت طولانی سرزمینمان در طول تاریخ دارد. از جذابیت‌های امامزاده قاسم تهران می‌توان به محوطه آن اشاره کرد که هنوز هم باصفاست، طوری که چشم‌اندازی تماشایی رو به محله شمیران و تهران دارد. طی گذشت سال‌ها در محوطه این امامزاده تغییراتی صورت گرفت تا اهالی محل بتوانند راحت‌تر به آن رفت و آمد کنند. 

آشنایی با امامزاده قاسم تهران

دیگر ویژگی‌های بقعه قاسم، صندوقی با تاریخ 963 ه.ق است که در زمان سلطنت شاه طهماسب اول صفوی بر روی مرقد قرار داده‌اند. چنانچه بخواهید تزییناتی که در این امامزاده توسطِ استادکاران معمار شاه طهماسب ساخته شده است را ببینید، پیشنهاد می‌شود راهی بیرون بقعه شوید و به قسمت جنوب غربی آن بروید تا بنای قدیمی طاق نماها و رومی‌های عهد این شاه اول صفوی را به تماشا بنشینید. 

آشنایی با امامزاده قاسم تهران

در دوره فتحعلی شاه قاجار هم ساختمان اصلی امامزاده قاسم شمیران، توسط فتحعلی شاه قاجار توسعه یافت. در کنار تمامی این ویژگی‌ها، بخش‌های دیگر امامزاده قاسم تهران را نباید فراموش کرد که شامل ایوان، صحن حرم، رواق شرقی، شبستان شمالی و غیره می‌شود. برای بازدید از این بقعه که همچنان هم به عنوان زیارتگاه مورد احترام مردم است، باید خود را به دامنه کوه سرچال کوچک برسانید که دو کیلومتر تا تجریش فاصله دارد.

دسترسی به امامزاده قاسم تهران

آدرس: تهران، میدان تجریش، خیابان دربند، خیابان گلابدره، میدان امامزاده قاسم، خیابان بانی.

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید