آشنایی با مسجد صفی (سفید) رشت

نویسنده:

فاطمه

در تاریخ:

اگر اهل گشت و گذار و سفر باشید قطعا تا بحال به شهر زیبای رشت و استان گیلان سفر کرده اید. زیبایی های گیلان وصف نشدنی است.

شهر زیبای رشت جاذبه های طبیعی و تاریخی فراوانی در خود جای داده است که برای دیدن آنها حداقل چند روزی را باید میهمان این شهر باشید.در این مطلب به معرفی یک از قدیمی ترین مساجد این شهر می پردازیم.

آشنایی با مسجد صفی (سفید) رشت

مسجد صفي تاريخي ترين مسجد رشت به شمار مي رود که در محله اي به همين نام واقع شده.مسجد صفی تاریخی ترین مسجد رشت است که به نام های مسجد “سفید” و “شهیدیه” نیز شهرت دارد.

در‌خصوص تاریخ دقیق ساخت بنای مسجد سفید رشت، اطلاعات قابل استنادی وجود ندارد؛ اما روایتی در این خصوص وجود دارد که در ادامه آن را نقل کرده‌ایم:

تاریخ بنای اولیه این مسجد دقیقا روشن نیست. بر اساس یک روایت شیخ صفی الدین اردبیلی به دلیل دوستی با شیخ زاهد گیلانی در سفری به گیلان در محله فعلی چاهی می‌کند و عبادتگاهی سازد که بعدها به مسجد تبدیل می‌شود.

آشنایی با مسجد صفی (سفید) رشت

بعضی از تاریخ نویسان این مسجد قبر محمدباقر میرزا ملقب به صفی میرزا پسر بزرگ شاه عباس اول می‌دانند که با بدخواهی اطرافیان پدرش به دستور آنان کشته شده‌است و در آن محل دفن شده‌است. برخی باور دارند علت نامگذاری این مسجد به شهیدیه قتل ناحق صفی الدین میرزا است.

مسجد صفی طبق عبارتی که روی یک کاشی در داخل محراب دیده می‌شود در سال ۱۳۳۴ هجری قمری (۱۲۹۵ ه.ش) به دست حاج یوسف کاشی ساز تجدید بنا شده‌است.

آشنایی با مسجد صفی (سفید) رشت

در قسمت جنوبی محراب مسجد سه فلیپا به ارتفاع تقریبی چهار متر و به قطر یک متر وجود دارد.

چاه صاحب الزمان احتمالاً همان چاهی است که به دست شیخ صفی الدین اردبیلی حفر شده‌است این چاه در قسمت جنوب غربی مسجد قرار دارد و همکنون به عنوان محل نذورات مردم است.

مسجد صفی رشت به شماره ۱۹۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید