آشنای با موزه صلح تهران

نویسنده:

فاطمه

در تاریخ:

وقتی برای اولین بار نام موزه صلح را می‌شنوید، ممکن است متعجب شوید. تصور اینکه در یک موزه جنگ چه می‌گذرد، دشوار نیست. اما در یک موزه صلح چه چیزهایی می‌تواند وجود داشته باشد؟ 

آشنای با موزه صلح تهران

اگر قصد دارید تا گشت و گذاری به عمق تهران بزرگ داشته باشید،حتما سری به پارک شهر زده و از موزه صلح این پارک دیدن کنید. این موزه‌ی خارق‌‌العاده عضو شبکه بین المللی موزه‌های صلح است که در سال 1386 با هدف زنده نگه داشتن یاد و خاطره‌ی قربانیان ناشی از جنگ و حملات شیمیایی ساخته شده است.

موزه صلح در واقع محلی است برای برنامه‌های آموزشی و پژوهشی که مخاطب آن عموم مردم هستند. این موزه‌ها از طریق نمایشگاه‌ها و فعالیت‌های آموزشی می‌کوشند، فرهنگ صلح را عرضه کنند. هدف اصلی این موزه‌ها ترویج فرهنگ نوع‌دوستی و صلح از طریق نمایش پیامدهای ناگوار جنگ و خشونت و آثار زیان‌بار آن بر انسان‌ها و محیط زیست است.

آشنای با موزه صلح تهران

موزه صلح تهران که هم اکنون در ساختمان اهدایی شهرداری تهران در پارک شهر قرار دارد٬ دارای یک سالن اصلی برای نشان دادن پیامد های جنگ ها دردنیا و نیز عواقب کاربرد سلاح های شیمیایی و اتمی می باشد.موزه صلح تهران یکی از جاذبه های گردشگری تهران و از اعضای شبکه بین‌المللی موزه‌های صلح است.

 اعضای فعال موزه به‌خصوص راهنمایان، از قربانیان جنگ و سلاح‌های شیمیایی هستند و به‌عنوان نمادهای زنده و پیام‌آوران صلح شناخته می‌شوند. این موزه که با سایر تشکل‌های مردمی و موزه‌های صلح در سراسر دنیا در ارتباط است، می‌کوشد تا فرهنگ «صلح» را نه در معنای سیاسی، بلکه در معنای اجتماعی و فرهنگی آن ترویج کند. 

تلاش‌هایی که برای پیشبرد «صلح» صورت می‌گیرد، در حال گسترش هستند. هرچه حضور موزه‌های صلح بیشتر می‌شود، پیام صلح برای مردم قوی‌تر می‌شود تا به آن روی بیاورند، تحسین‌اش کنند و به‌عنوان بخشی از عقاید خود بپذیرند.

بخش‌های دیگر این موزه عبارتند از:

آشنای با موزه صلح تهران

کتابخانه صلح

گالری هنر برای صلح

کارگاه های آموزشی

بخش موزه مجازی

استودیوی ثبت تاریخ شفاهی

موزه صلح تهران کجاست؟

آشنای با موزه صلح تهران

موزه صلح تهران در خیابان وحدت اسلامی، خیابان شهید فیاض بخش، درب شمالی پارک شهر قرار دارد. بهترین راه دسترسی استفاده از مترو است. با استفاده از خطوط یک (کهریزک-تجریش) یا دو (فرهنگسرا-صادقیه) خود را به ایستگاه امام خمینی برسانید. پس از ۱۰ دقیقه پیاده‌روی به‌سمت غرب در خیابان امام خمینی، به خیابان خیام جنوبی وارد شوید تا به ورودی قورخانه پارک شهر برسید. با استفاده از خط دو مترو نیز به ایستگاه حسن آباد دسترسی خواهید داشت. از این ایستگاه در خیابان وحدت اسلامی خارج شوید و به‌سمت جنوب پیاده بروید تا پس از پنج دقیقه به پارک برسید.

برای استفاده از اتوبوس می‌توانید سوار اتوبوس‌هایی شوید که به مقصد پایانه فیاض‌بخش حرکت می‌کنند. همچنین اتوبوس‌هایی که به میدان امام خمینی (ره) تردد می‌کنند، گزینه‌ای مناسب هستند. اگر قصد استفاده از اتوبوس تندرو (BRT) را دارید، خط راه‌آهن-تجریش را سوار و در ایستگاه دکتر حسابی از اتوبوس پیاده شوید و در خیابان امام خمینی (ره) به‌سمت شرق بروید. با حدود ۲۰ دقیقه پیاده‌روی به پارک شهر خواهید رسید.

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید