جاذبه تاریخی صومعه خور ویراپ در دشت آرارات

نویسنده:

فاطمه

در تاریخ:

ارمنستان با آن که کشور کوچکی در همسایگی ایران است، جاذبه های تاریخی، طبیعی، فرهنگی و جذاب زیادی را در خود جای داده است. به همین دلیل مسافران کنجکاو و ماجراجوی زیادی به ویژه اروپاییان در قالب تور ارمنستان و یا به صورت انفرادی و خانوادگی به این کشور سفر می‌کنند. 

صومعه خور ویراپ (به ارمنی: Խոր վիրապի վանք) (خور ویراپ به معنی گودال عمیق یا چاه عمیق) صومعه‌ای است متعلق به کلیسای حواری ارمنی؛ که در دشت آرارات، در نزدیکی مرز ترکیه واقع شده‌است. این صومعه حوزه علمیه دینی و محل اقامت جاثلیق ارمنستان می‌باشد.

جاذبه تاریخی صومعه خور ویراپ در دشت آرارات

شهرت این صومعه مربوط به زمان زندانی شدن گریگور روشنگر توسط پادشاه تیرداد سوم می‌باشد این صومعه هم‌اکنون یکی از زیارتگاه‌های اصلی ارمنی‌ها می‌باشد.

صومعه خور ویراپ در نقطه صفر مرزی بین ارمنستان و ترکیه قرار دارد. صومعه در حدود ۸ کیلومتری جنوب آرتاشات، استان آرارات واقع شده‌است. این بنا در زمان سلسله اشکانی ارمنستان در دشت آرارات در ارتفاعی معادل ۲۳۰۰ متر از سطح دریا ساخته شده‌است و ساخت آن به سده ۷ میلادی بر می‌گردد. این صومعه که در مکان پایتخت کهن ارمنستان یعنی شهر شهر باستانی آرتاشات بنا شده بود.

جاذبه تاریخی صومعه خور ویراپ در دشت آرارات

جالب است که بدانید ارمنستان اولین کشوری است که به طور رسمی دین مسیحیت را پذیرفت، در نتیجه تلاش گریگور روشنگر این آیین در ارمنستان ریشه دواند و توسط نرسس سوم کلیسای کوچکی در سال 642 میلادی در شهر سوان به نشانه ستایش گریگوری ساخته شد.

کلیسای آستواتساتسین مقدس چندین بار بازسازی و مرمت گردید و در حال حاضر به شکل کنونی خود درآمده است. صومعه خور ویراپ نام خود را از گودال و چاه عمیق گرفته است که در گذشته محل اقامت رهبر ارشد کلیسای ارامنه جالثیق و حوزه علمیه دینی مردم ارمنستان بود.

جاذبه تاریخی صومعه خور ویراپ در دشت آرارات

بهترین زمان از سال برای بازدید از صومعه خور ویراپ ، فصول بهار یا پاییز است که به طور کلی زمان های ایده آل برای سفر به ارمنستان در نظر گرفته می شود. در این فصول، هوا معتدل و مطبوع، با دمای راحت و آسمان صاف است.

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید