کشور ارمنستان از جمله کشورهای جذاب است که به دلیل برگزاری جشنهای بسیاری در طول سال میزبان گردشگران بسیاری از سراسر جهان است. یکی از جشنهایی که سالانه در این کشور برگزار میشود و دارای قدمت دیرینهای است، جشن آب ارمنستان یا وارداوار است.
جشنواره آب وارداوار با قدمتی از دوران باستان، یکی از جشنهای ملی و مذهبی کشور امنستان به شمار میرود که شامل بخشهای چون آببازی، آوازهخوانی و پایکوبی است.
این جشن که با پاشیدن سطلهای آب به روی یکدیگر در نقاط مختلف ارمنستان برگزار میشود به دلیل شور و نشاط و هیجان زیادی که دارد بسیار مورد توجه گردشگران قرار گرفته است.
تاریخچه جشن وارداوار
قدمت جشن وارداوار به ماقبل مسیحیت و زمان پرستش بتها باز میگردد. این جشن بزرگ با «آستقیک»، الهه آب، زیبایی، باروری و عشق در ارتباط بوده است. همچنین گل سرخ که نماد الهه آستقیک است، در زبان ارمنی «وَرد» نامیده میشود که ردپای آن را میتوان در نام این جشن جست.
پس از روی کار آمدن مسیحیت، جشن وارداوار به نمادی از تجلی مسیح مبدل شد و اکنون سنت قدیمی ریختن آب بر یکدیگر، نشانی از تطهیر و شفابخشی را تداعی میکند.
جشن وارداوار چگونه برگزار میشود؟
ماهیت برگزاری مراسم وارداوار در تمام مناطق ارمنستان یکسان است. مردم این کشور در تمام سنین و اقشار قادر به آببازی و تفریح در این روز هستند و کودکان، مالکان حقیقی این روز محسوب میشوند. هیچ بعید نیست که هنگام عبور از پیادهرو یا بازدید از بناهای تاریخی، سطلی از آب بر سر عابران ریخته شود.
صبح این روز، مراسم تجلی مسیح در کلیساهای مختلف برگزار میشود. همچنین برگزاری برنامههای تقدیس آب و برکتبخشی به میوهها، بهویژه سیب که از نمادهای این روز است، از دیگر بخشهای این روز به حساب میآید.
آزادسازی کبوترها و نیایش برای پیشگیری از وقوع سیل در جهان، از دیگر برنامههای جشن آب وارداوار است. علاوه بر این، رقصهای آیینی، بازیهای سنتی، نمایشهای بومی و آوازهای محلی از بخشهای جدانشدنی جشن ملی ارمنستان محسوب میشوند که آن را به میراث فرهنگی غنی این کشور بدل میکنند.
جشنواره آب وارداوار معمولا در روز چهاردهم ژوئیه، پس از عید پاک برگزار میشود.