دیگه با زیبایی های استانبول همه آشنا هستند پس نیازی به توضیح و تفصیل مقاصد گردشگری آن نیست. اگر شما هم استانبول را برای گشت و گذار تابستانه خود انتخاب کردید تا آخر این مطلب با ما باشید.
شاخ طلایی استانبول یا منطقه خلیج شاخ طلایی استانبول یک آبراه بسیار زیبا در استانبول است که مسافران زیادی برای دیدن آن میآیند. مردم محلی به شاخ طلایی هالیچ نیز میگویند که این آبراه در بخش اروپایی آن قرار گرفته است. اسم شاخ طلایی به علت شکل آن به این نام گذاشته شده است و دو رود به آن وارد میشود و به همین دلیل در بیشتر مواقع سال پر آب است.
منطقه شاخ طلایی در زمان عثمانی و امپراطوری بیزانس به عنوان بندرگاه برای لنگر انداختن کشتیها استفاده میشد و در طول زمان در اطراف این آبراه مکانهای گردشگری و تفریحی زیادی ایجاد شد. در اوایل قرن 16 میلادی در شاخ طلایی طرح ساخت یک پل به دست لئوناردو داوینچی آغاز شد اما به پایان نرسید. این پل طول 240 متری و عرض 8 متری و 24 متر ارتفاع از سطح آب میتوانست داشته باشد اما به پایان نرسید.
زمان طلایی بازدید از شاخ طلایی
در زمان غروب آفتاب منظره اطراف آبدره بسیار دیدنی است. وجود چندین باغ لاله در اطراف شاخ طلایی استانبول باعث زیبایی بیشتر آن شده است و بسیاری از افراد ثروتمند برای تفریح کردن با کشتی های خود به این دریاچه میآیند.
در اواخر قرن 18 ساخته شدن یک کارخانه تولید سیگار در اطراف این آبراه باعث شد که این منطقه تبدیل به یک منطقه صنعتی شود و ریخته شدن پسماندها و فاضلابهای کارخانهها به آب تمیز این رودخانه باعث خراب شدن این منطقه شد. در اواخر قرن 20 بدلیل خراب شدن این منطقه تصمیم به پاکسازی شاخ طلایی استانبول گرفته شد و به تدریج تفرجگاههایی در اطراف این آبدره ساخته شد.
علت نام گذاری شاخ طلایی استانبول چیست؟
شاخ طلایی استانبول یک آبراه شکل شاخ است که بخش اروپایی شهر را نصف می کند. این آبراه از تنگه بسفر شروع شده و به دریای مرمره ختم می شود. نام این آبراه به خاطر رنگ طلایی آن در هنگام غروب خورشید و شکل شاخ مانند آن انتخاب شده است. درباره علت نام گذاری این آبراه دو افسانه وجود دارد. یکی از افسانه ها می گوید که در زمان فتح قسطنطنیه توسط عثمانی ها، مردم بیزانس تمام ثروت خود را به داخل این خلیج پرتاب کردند و باعث شد که آب به رنگ طلایی درآید. افسانه دیگر می گوید که بازتاب نور خورشید بر روی سطح آب، رنگ طلایی به آن می داد و به همین دلیل نام شاخ طلایی را برای آن برگزیدند.
پل های احداث شده برروی شاخ طلایی
شاخ طلایی 4 پل به نامهای پل گالاتا، پل اونکاپانی، پل هالیچ، مترو پل دارد. اولین پل این منطقه که همان پل گالاتا است، کاراکوی را به امین اونو متصل میکند، و در سال 1836 برای اولین بار تاسیس شد. دومین پل یعنی همان پل اونکاپانی (Unkapani)، با نام پل آتاتورک نیز شناخته میشود، کمی بالاتر از شاخ طلایی قرار دارد. سومین پل یا همان پل هالیچ یکی دیگر از پلهای روی شاخ طلایی است. چهارمین و آخرین پل شاخ طلایی متروپل است که مخصوص عبور عابر پیاده ساخته شده که در سال 2014 کامل شده است.
مکانهای دیدنی نزدیک به خلیج شاخ طلایی
مسجد ایاصوفیه، مسجد سلطان احمد، کاخ توپکاپی، کاپالی چارشی، مسجد سلیمانیه و رستم پاشا در یک سمت خلیج شاخ طلایی قرار گرفتهاند و میدان تکسیم، برج گالاتا، خیابان استقلال و کاخ دلمه باغچه در سمت دیگر خلیج شاخ طلایی هستند. در اطراف خلیج شاخ طلایی خانههای چوبی قدیمی و چندین کلیسای قدیمی که مربوط به دوره بیزانس هستند وجود دارد. برای دیدن منظرههای زیبای خلیج شاخ طلایی باید به بالای تپه عشاق بروید و به همراه نوشیدن چای یا قهوه ترک از مناظر روبرویتان لذت ببرید.
محله های اطراف شاخ طلایی استانبول
محله امینونو
محله اونکاپانی
محله زیرک
محله چیبالی
محله فنر استانبول
محله بالات
محله ایوان سرای
محله هاسکوی
محله ایوپ استانبول
بسیاری از گردشگران و مسافران زمانی که به استانبول سفر می کنند برنامه سفر خود را به نحوی می چینند که حتما سری به این جاذبه گردشگری بزنند. با گشت و گذار در محله های اطراف شاخ طلایی در استانبول می توانید لحظات بسیار خوبی را تجربه نمایید.