آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

نویسنده:

فاطمه

در تاریخ:

مسافرت به استانبول به‌دلایل زیادی جذاب است. اما به‌غیراز تمام زیبایی‌ها و جاهای دیدنی استانبول، تفریحات این شهر هم فراوان است. در میان این تفریحات، آکواریوم استانبول، حسابی معروف شده است. اگر به استانبول سفر می‌کنید، حتما به آکواریوم سر بزنید و از زیبایی‌های آن لذت ببرید.

آکواریوم استانبول از مشهورترین جاهای دیدنی استانبول است که در حاشیه شهر و در نزدیکی فرودگاه آتاتورک استانبول واقع شده است؛ آکواریومی که بزرگ‌ترین آکواریوم موضوعی جهان به شمار می‌آید و در آن ۱۷ زیستگاه دریایی و غیردریایی نقاط مختلف دنیا بازسازی شده‌ است تا شما بتوانید انواع موجودات از ماهی‌های رنگارنگ دریاها و اقیانوس‌ها گرفته تا پنگوئن‌ها را در آن تماشا کنید.

آکواریوم استانبول تا میدان تکسیم، ۲۴ کیلومتر (۳۳ دقیقه)، تا فرودگاه بین‌المللی آتاتورک، ۹ کیلومتر (۲۲ دقیقه) و تا فرودگاه بین‌المللی صبیحه گوکچن، ۶۰ کیلومتر (۶۵ دقیقه) فاصله دارد.

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

آکواریوم استانبول در سال ۲۰۱۱ افتتاح شد و با وجود طراحی جدید و امکانات پیشرفته، گردشگران بسیاری را در طول سال به‌سمت خود می‌کشاند.

آکواریوم استانبول حدود ۲۲,۰۰۰ متر مربع وسعت دارد و دو طبقه است. در این آکواریوم بیش از ۱۷,۰۰۰ گونه جانوری در بخش‌هایی شبیه به زیستگاه اصلی خود در ۱۷ بخش مختلف نگهداری می‌شوند. شما در آکواریوم استانبول می‌توانید به نواحی مختلف دنیا از دریای سیاه در میان قاره آسیا و اروپا گرفته تا اقیانوس آرام و اطلس سفر کنید. در این مجموعه علاوه بر بازدید از ماهی‌ها و جانداران دیگر، تفریحات بسیاری وجود دارند که همه رده‌های سنی به‌خصوص بچه‌ها را جذب خود می‌کنند.

گونه‌های جانوری داخل آکواریوم استانبول

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

در آکواریوم استانبول بیش از ۱۵۰۰ گونه جانوری مختلف وجود دارد. در ادامه برخی از جذاب‌ترین گونه‌های این آکواریوم را به شما معرفی خواهیم کرد.

پنگوئن‌های جنتو (Gentoo penguin): این پنگوئن‌ها با متوسط عمر ۱۵ تا ۲۰ سال، ۵۱ تا ۹۰ سانتی‌متر قد دارند و از جانوران بومی قطب جنوب به شمار می‌روند. پنگوئن‌های جنتو یکی از دوست داشتنی‌ترین و رومانتیک‌ترین موجودات کره زمین هستند؛ زیرا در زمان پیشنهاد ازدواج، به یار خود، سنگی گرد و جذاب به‌عنوان هدیه می‌دهند و تا انتهای عمر تنها با یک پنگوئن زندگی می‌کنند. این پنگوئن‌ها را می‌توان در بخش جنوبگان آکواریوم تماشا کرد.

برگچه‌خوار (Capybara): برگچه‌خوار بزرگ‌ترین جانور جونده جهان است که با متوسط عمر هشت تا ۱۰ سال، معمولا وزنی در حدود ۷۰ کیلوگرم دارد و قد آن ۱۴۰ تا ۱۴۵ سانتی‌متر است. این موجود گیاه‌خوار در جنگل‌های بارانی آمازون در جنوب آمریکا زندگی می‌کند.

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

مارماهی خالدار (Laced moray): مارماهی خالدار از جذاب‌ترین موجودات دریایی آکواریوم استانبول است. این موجودات با متوسط عمر ۳۵ تا ۴۰ سال، پوستی با ضخامت بسیار زیاد دارند و فلس‌های بسیار ریزی، تمام بدن آن‌ها را پوشانده است. این مارماهی در عمق یک تا ۵۰ متری اقیانوس (اقیانوس آرام و شمال اقیانوس هند) زندگی می‌کند و با خال‌های قهوه‌ای و حاشیه‌های سفید، قابل تشخیص است. مارماهی خالدار روزها در سوراخ‌های مرجانی استراحت می‌کند و شب‌ها به شکار می‌رود. برای بازدید از این موجودات باید به بخش دریای سرخ آکواریوم بروید.

آراپایما (Arapaima): آراپایما، یکی از بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین ماهی‌های آب شیرین است که حدود ۱۵ تا ۲۰ سال عمر می‌کند. قدمت این ماهی بومی رودخانه آمازون به ۳٫۵ میلیون سال قبل بازمیگردد. وزن ماهی غول‌پیکر آراپایما حدود ۲۰۰ کیلوگرم و طول آن، ۲۰۰ تا ۴۵۰ سانتی‌متر است. زبان دراز و ۱٫۵ متری این ماهی با اسکلت استخوانی از ویژگی‌های متمایز آراپایما به شمار می‌رود. جالب است بدانید که بومیان آمازون از سطح سخت زبان این ماهی‌ها، برای خرد کردن چوب استفاده می‌کردند.

بادکنک ماهی (Balloon Fish): بادکنک ماهی از بامزه‌ترین ماهی‌های جهان با متوسط عمر ۱۰ سال است که در زمان خطر بدن خود را با آب یا هوا بزرگ و حجیم می‌کند و شبیه به یک بادکنک می‌شود. بهتر است بدانید که این ماهی‌ها برخلاف ظاهر بانمکشان، بسیار خطرناک هستند و سمی بسیار کشنده از خود در زمان خطر ترشح می‌کنند. شرق اقیانوس آرام و اقیانوس هند-آرام، زیستگاه بادکنک ماهی با طول حدود ۵۰ سانتی‌متر است. برای تماشای این ماهی‌ها به بخش دریای سرخ آکواریوم بروید.

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

ماهی مرکب بنگگای (Banggai cardinalfish): بنگگای، نوعی ماهی مرکب از خانواده «دهان لانه ماهیان» با متوسط عمر پنج سال است. این ماهی بسیار کوچک با اندازه سه تا هفت سانتی‌متر در غرب اقیانوس اطلس زندگی می‌کند و راه‌های سیاه و سفیدی روی بدن خود دارد. زیستگاه ماهی مرکب بنگگای، غرب اقیانوس اطلس (بخش سیزدهم آکواریوم) است.

مارماهی راه راه (Spotted Garden Eel): مارماهی راه راه با متوسط عمر ۳۵ تا ۴۰ سال در بخش‌های شنی و کم عمق اقیانوس زندگی می‌کند و به شکلی از شن بیرون می‌آید که شما آن را از چمن دریایی تشخیص نخواهید داد؛ تا زمانی که نزدیک‌تر بروید. این مارماهی‌ها با طول ۴۰ سانتی‌متر در گروه‌های بزرگ هزارتایی زندگی می‌کند و زیستگاه آن، اقیانوس هند است. بیشتر مارماهی‌های راه‌راه، حفره مخصوص به خود را دارند که به‌ندرت از آن خارج و در زمان احساس خطر به سرعت در حفره و شن‌ها محو می‌شوند. این مارماهی‌ها را می‌توان در بخش دریای سرخ آکواریوم تماشا کرد.

سفره ماهی دماغ گاوی (Cownose Ray): سفره ماهی دماغ گاوی، گونه‌ای خاص از از سفره ماهی‌ها است که به‌دلیل شکل متمایز دماغش به این نام، نامگذاری شده است. این موجودات با متوسط عمر ۱۳ تا ۱۸ سال و اندازه ۱۲۰ سانتی‌متر، شناگرانی ماهر و قوی هستند و به‌صورت گروهی مسافت‌های طولانی را طی می‌کنند. سفره ماهی دماغ گاوی برخلاف وجود نیزه‌های سمی و دارا بودن جثه‌ای بزرگ، موجوداتی بسیار ترسو است. زیستگاه این ماهی، شرق و غرب اقیانوس اطلس است و شما می‌توانید آن‌ها را در مخزن‌های کانال پاناما، غرب اقیانوس اطلس و بخش دریای اژه ببینید.

نگهداری از فرشته ماهی امپراتور بسیار هزینه‌بر است

فرشته ماهی امپراتور (Emperor Angelfish): فرشته ماهی امپراتور از گران‌قیمت‌ترین و زیباترین ماهی‌های جهان با متوسط عمر ۱۴ سال و اندازه ۴۰ سانتی‌متر است که قبل از بلوغ، آبی رنگ است و روی بدن آن، خطوط دایره‌ای، سفید و هم‌مرکز دیده می‌شود؛ شکل این ماهی پس از بلوغ تغییر می‌کند و روی بدن آبی رنگ آن، خطوط موازی و زرد رنگی به وجود می‌آید. اقیانوس هند و اقیانوس آرام از زیستگاه‌های این ماهی منحصربه‌فرد هستند. از آنجا که فرشته ماهی امپراتور باید در محفظه‌ای هزار لیتری، به‌همراه صخره‌های مرجانی زنده زندگی کند؛ نگهداری از آن بسیار هزینه‌بر است. فرشته ماهی از این صخره‌ها برای تغذیه و مخفی شدن استفاده می‌کند. به‌علاوه وجود غارهای طولانی و صخره‌های پیچ‌در‌پیچ برای زندگی این ماهی خاص ضروری است؛ زیرا فرشته ماهی امپراتور در این فضاها احساس امنیت می‌کند. این ماهی در بخش اقیانوس آرام آکواریوم استانبول قابل‌‌مشاهده است.

سفره ماهی (Eagle Ray): سفره ماهی‌ها با متوسط عمر ۱۵ تا ۲۰ سال و اندازه ۱۸۳ سانتی‌متر به‌صورت گروهی زندگی می‌کنند و بیشتر اوقات در عمق یک تا ۳۰ متری اقیانوس قابل‌مشاهده هستند. زیستگاه این موجودات زیبا، شرق اقیانوس اطلس است و شما می‌توانید آن‌ها را در بخش‌های دریای اژه یا غرب اقیانوس اطلس ببینید. دوره بارداری سفره ماهی‌ها ۶ تا هشت ماه است و آن‌ها در هر زایمان، سه تا هفت بچه به دنیا می‌آورند.

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

دیرینه‌سوسمار (Musky Caiman): این نوع سوسمار کوچک با متوسط عمر ۵۰ سال، در جنوب آمریکا و جنگل‌های گرمسیری زندگی می‌کند و می‌توان آن‌ را در بخش آکواریوم استانبول تماشا کرد. دیرینه‌سوسمار با اندازه ۱۵۰ تا ۲۵۰ سانتی‌متر برای شکار روش جالب و منحصربه‌فردی دارد؛ او در ابتدا در خشکی کمین می‌کند، طعمه خود (پرندگان، ماهی ها و پستانداران ساکن دریا) را می‌گیرد؛ سپس آن را در آب می‌برد و آن‌قدر زیر آب نگه می‌دارد تا خفه شود و بمیرد.

کوسه ببری (Sand Tiger Shark): این کوسه بزرگ و عظیم‌الجثه و به‌ظاهر خطرناک با متوسط عمر ۲۵ سال بومی آب‌های ژاپن، استرالیا، جنوب آفریقا، مدیترانه و شرق سواحل آمریکای جنوبی و شمالی است و در نقاط مختلف دنیا با اسامی متفاوتی شناخته می‌شود. این کوسه‌های خاکستری رنگ آرواره‌های ترسناکی دارند و بسیار سریع شنا می‌کنند؛ با این وجود، به انسان‌ها آزاری نمی‌رسانند و بی‌خطر هستند. کوسه ببری با اندازه ۱۸۰ تا ۳۶۰ سانتی‌متر باروری و تولید مثل کندی دارند و جنس ماده آن، هر دو سال، تنها یک یا دو بچه کوسه به دنیا می‌آورد. برای تماشای کوسه ببری باید به بخش اقیانوس اطلس آکواریوم بروید.

زمردماهی کله قوزی (Humphead Wrasse): این نوع ماهی با متوسط عمر ۱۵ تا ۲۰ سال، سر برآمده و قوزی شکلی دارد و با نام‌های دیگری چون زمردماهی ناپلئون نیز شناخته می‌شود؛ زیرا قوز روی سر آن شبیه به کلاه ناپلئون است. زمردماهی کله قوزی با طول هفت تا هشت متر در اطراف صخره‌های مرجانی در مکان‌هایی چون اقیانوس هند-آرام و دریای سرخ تا سواحل شرقی آفریقا زندگی می‌کنند. زمردماهی کله قوزی را می‌توان در بخش اقیانوس آرام تماشا کرد.

عقرب ماهی شیطان (Devil’s Scorpionfish): این ماهی گوشت‌خوار با متوسط عمر پنج تا ۱۰ سال و اندازه ۳۰ سانتی‌متر بیشتر در میان صخره‌ها و کف اقیانوس به چشم می‌خورد و بومی اقیانوس هند – آرام است. برای تماشای عقرب ماهی شیطان باید به بخش دریای سیاه بروید. این ماهی برای شکار از روش جالبی استفاده می‌کند و با استفاده از رنگ و شکل خود در کف اقیانوس پنهان می‌شود؛ سپس با استفاده از ستون فقرات زهرآگین خود، در انتظار طعمه می‌ماند و آن را در هنگام عبور شکار می‌کند.

دلقک ماهی همان نمو دوست‌داشتنی در کارتون مشهور در جستجوی نمو است

دلقک ماهی (Clownfish): دلقک ماهی، همان ماهی مشهور کارتون «در جست‌وجوی نمو» با راه راه‌های قرمز و مشکی و متوسط عمر ۶ تا ۱۰ سال است که حدود سه تا ۱۰ سانتی‌متر طول دارد. این ماهی در اقیانوس آرام و اقیانوس هند و معمولا در اطراف شقایق‌های دریایی (آنمون‌ها) زندگی می‌کند؛ زیرا این دو موجود دریایی همزیستی مسالمت‌آمیزی با هم دارند؛ به این شکل که شقایق دریایی با بازوهای نیش‌دار خود از این ماهی محافظت می‌کند و دلقک ماهی نیز وظیفه تمیز کردن ضایعات شقایق دریایی و خوردن آن‌ها را بر عهده دارد. دلقک ماهی‌های داخل بخش اقیانوس آرام آکواریوم استانبول می‌توانند بدون شقایق‌های دریایی نیز زندگی کنند.

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

خروس ماهی (Red Lionfish): خروس ماهی با شکل و شمایلی متفاوت و متمایز با راه‌های سفید و قرمز، باله‌های بلند و تیغه‌های کشنده روی سر و بدن خود، یکی از عجیب‌ترین ماهی‌های بخش اقیانوس آرام آکواریوم استانبول است. این ماهی با تیغه‌هایش از خود دفاع و موجوداتی چون ماهی‌های کوچک، میگوها و خرچنگ‌ها را شکار می‌کند. خروس ماهی‌ها با متوسط عمر ۱۰ سال و اندازه ۳۸ سانتی‌متر، بیشتر در بخش‌های مرجانی و صخره‌ای اقیانوس‌ها (اقیانوس آرام، شمال شرقی اقیانوس هند-آرام) زندگی می‌کنند و شبیه به عقرب ماهی هستند.

کوسه لیمویی (Lemon Shark): کوسه لیمویی با متوسط عمر ۲۵ سال و اندازه ۲۴۰ تا ۳۴۰ سانتی‌متر در شرق اقیانوس آرام، غرب و شمال شرقی اقیانوس اطلس زندگی می‌کند و شما می‌توانید آن را در بخش غرب اقیانوس اطلس آکواریوم ببینید. این کوسه باابهت به‌دلیل نحوه آناتومی و جذب اکسیژن در طول زندگی خود هرگز نمی‌خوابد و استراحت نمی‌کند. آب تنها در زمان حرکت آب به درون بدن کوسه لیمویی راه می‌یابد و به این شکل، آب‌شش آن‌ها قادر به جذب اکسیژن است؛ بنابراین اگر این کوسه حرکت نکند، به‌دلیل عدم دریافت اکسیژن خواهد مرد.

قورباغه سمی فانتازمال (Phantasmal Poison Frog): این قورباغه سمی با متوسط عمر سه تا ۱۵ سال، اندازه ۱٫۵ تا پنج سانتی‌متر و بدنی قرمز رنگ با خال‌های مشکی یکی از خاص‌ترین موجودات آکواریوم استانبول است. این قورباغه‌ها برخلاف دیگر همسانان خود، می‌توانند هم‌زمان هم در خشکی و هم در آب زندگی کنند؛ زیرا تعریق آن‌ها از طریق پوست است؛ به این ترتیب، پوست آن‌ها مرطوب می‌ماند و لازم نیست که حتما در نزدیکی آب یا داخل آب باشند. قورباغه سمی فانتازمال از فراوان‌ترین ساکنان جنگل های بارانی آمازون به شمار می‌رود و بیش از هزار گونه مختلف دارد.

گاوماهی شاخ دراز (Longhorn Cowfish): این ماهی زرد رنگ با متوسط عمر هشت سال و اندازه هشت سانتی‌متر، سری با دو شاخک دارد و بسیار کند شنا می‌کند؛ به‌طوری که می‌توان آن را با دست نیز شکار کرد. گاوماهی شاخ دراز از موجودات نرم تنی چون حلزون‌ها تغذیه می‌کند و برای تماشای آن باید به بخش اقیانوس آرام آکواریوم بروید. زیستگاه این ماهی، دریای سرخ، شرق آفریقا و جنوب ژاپن است.

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

ماهی پیکاسو (Lagoon Triggerfish): ماهی پیکاسو با متوسط عمر پنج تا ۱۰ سال و اندازه ۳۰ سانتی‌متر، بومی اقیانوس هند – آرام است و بیشتر در میان صخره‌های مرجانی زندگی می‌کند. این ماهی را می‌توان در بخش اقیانوس آرام آکواریوم از نزدیک دید. ماهی پیکاسو از هر چیزی که بتواند، برای تغذیه استفاده می‌کند و بسیار سریع و فرز است؛ در واقع، شنای خستگی‌ناپذیر نحوه حفاظت این ماهی‌ رنگارنگ از قلمروی خود است. 

شکم گونه نر ماهی پیرانا قرمز رنگ است

پیرانای شکم قرمز (Redbelly Piranha): این ماهی بومی آمریکای جنوبی است و بیشتر در رودخانه‌های جنگل آمازون به چشم می‌خورد. پیرانای قرمز با متوسط عمر هشت تا ۱۰ سال و اندازه ۳۵ سانتی‌متر همه‌چیز خوار (موجوداتی چون حشرات، کرم‌ها، سخت‌پوستان و ماهی‌ها) است. شکم گونه نر این ماهی‌ها قرمز رنگ است؛ در حالی که گونه ماده آن، قهوه‌ای رنگ است. دندان‌های پیرانای شکم قرمز با طول کلی حدود هفت سانتی‌متر و شکلی تودرتو و مثلثی، تیز و برنده است و می‌تواند یک کمربند فولادی را نصف کند.

بخش‌های مختلف اکواریوم استانبول

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

آکواریوم بزرگ استانبول از ۱۷ بخش مختلف در یک مسیر ۱٫۲ کیلومتری تشکیل شده است؛ بخش‌هایی که هر یک نقاط متفاوتی از جهان را در معرض نمایش بینندگان قرار می‌دهند. به‌علاوه بخشی از فضای این آکواریوم به گلخانه جنگل‌های بارانی آمازون اختصاص داده شده است؛ بخشی که می‌توانید در آن در کنار بازدید از ماهی‌های رودخانه این جنگل‌ها، حیواناتی نظیر قورباغه‌های سمی و مار آمازون را نیز ببینید. 

۱- بخش دریای سیاه

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

دریای سیاه (Karadeniz Alanı) اولین بخش آکواریوم استانبول است که در بدو ورود با آن روبه‌رو خواهید شد. در ابتدای این بخش ماکتی از کشتی نوح به چشم می‌خورد؛ با ورود به این کشتی نمادین و چوبی مجموعه‌ای از اطلاعات و دانستنی‌های دریای سیاه و دو بازی جذاب در انتظار شما هستند. 

۲- بخش تنگه بسفر استانبول

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

بخش تنگه بسفر استانبول (İstanbul Boğazı Alanı)، یک زیستگاه دریایی از موجودات این تنگه مشهور همچون شاه میگو، ماهی کولی، شانک ماهی و … است. یکی از ویژگی‌های متمایز و منحصربه‌فرد بخش تنگه بسفر استانبول این است که قسمت‌هایی از زمین آن از شیشه ساخته شده است؛ این موضوع به شما اجازه می‌دهد تا ماهی‌های بخش جبل‌الطارق را نیز در زیرزمین ببینید.

۳- بخش دریای مرمره

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

در بخش دریای مرمره (Marmara Alanı)، معماری و نمادهای خاص بازار بزرگ استانبول، بزرگ‌ترین بازار سرپوشیده جهان، بیش از هر چیزی نظر شما را به خود جلب خواهد کرد. به‌علاوه، در اطراف آکواریوم این بخش، تصاویر و عکس‌های بزرگی از بناهای معروف منطقه مرمره استانبول دیده می‌شوند. 

۴- بخش تنگه داردانل

داردانل، تنگه ای باریک در شمال غربی ترکیه است که دریای اژه را به دریای مرمره متصل می‌کند. در بخش تنگه داردانل (Çanakkale Boğazı Alanı) از تکنولوژی لایت باکس استفاده شده است و دیوارهای این بخش به‌نحوی تزیین شده‌اند که بازدیدکنندگان حس می‌کنند واقعا در حال عبور از داخل تنگه داردانل هستند.

یکی از جذابیت‌های بخش تنگه داردانل آکواریوم استانبول، اسب تروجان یا تروآ است؛ اسبی که یکی از مهم‌ترین نمادهای تاریخی منطقه و ترکیه به شمار می‌رود و ارتباط مستقیمی با جنگ معروف تروآ و تنگه داردانل دارد؛ به همین دلیل آن را در این بخش قرار دادند.

۵. بخش دریای اژه 

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

دریای اژه در میان بخش‌های غربی کشور ترکیه و کشور یونان قرار دارد و خاستگاه یکی از قدیمی‌ترین تمدن‌های جهانی (با قدمتی از ۵,۰۰۰ سال قبل) است. این منطقه همچنین زادگاه افسانه‌ها، اساطیر مشهور یونان باستان و شخصیت‌هایی همچون پوزئیدون، خدای دریاها و رودها است.

۶- بخش کانال سوئز

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

کانال سوئز دو دریای سرخ و مدیترانه را به هم وصل می‌کند و جالب است بدانید که مسیر تاریخی و باستانی آن، به دستور داریوش بزرگ حفر شده بود. در ورودی بخش کانال سوئز (Süveyş Kanalı Alanı) تندیسی از «فردیناند د لیسپس»، سازنده نهایی و فرانسوی کانل سوئز، قرار دارد. 

۷- بخش دریای سرخ 

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

پس از عبور از کانال سوئز و کشورهای مصر و جیبوتی به دریای سرخ (Kızıldeniz Alanı) خواهید رسید؛ دریایی که به‌دلیل موقعیت مکانی متمایزش، محلی مناسب و ایدئال برای رشد و زندگی مرجان‌ها است. این بخش یکی از زیباترین قسمت‌های آکواریوم استانبول به شمار می‌رود و شما می‌توانید در آن انواع مختلفی از ماهی‌های رنگارنگ و کوچک و بزرگ و همچنین صخره‌های مرجانی شگفت‌انگیز را ببینید، درباره مرجان‌ها اطلاعات کسب کنید و با جزییات زندگی این موجودات دریایی منحصربه‌فرد آشنا شوید.

۸- بخش قاره جنوبگان 

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

در این بخش از آکواریوم استانبول دمای هوا به‌طرز محسوسی کاهش می‌یابد و به همین دلیل، شما با موجودات دریایی متفاوت و یک زیستگاه دریایی خاص روبه‌رو خواهید شد. بخش قاره جنوبگان دو متر ارتفاع دارد و یک کوه یخ کوچک در مخزن آن به چشم می‌خورد.

۹- بخش دریای مدیترانه

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

در اطراف دریایی مدیترانه، غارهای معروف و آهکی داملاتاش (Damlataş) و اینسویو (İnsuyu) قرار دارند؛ به همین دلیل این بخش از آکواریوم استانبول را به‌شکل غار آهکی ساخته‌اند.

۱۰- بخش تنگه جبل‌الطارق

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

تنگه جبل‌الطارق در جنوب اسپانیا قرار دارد؛ تنگه‌ای که دریای مدیترانه را به اقیانوس اطلس متصل می‌کند و در دو سمت کشورهای اسپانیا و مراکش واقع شده است. در ورودی بخش تنگه جبل الطارق (Cebelitarık Alanı) آکواریوم استانبول، تندیسی از هرکول، اسطوره افسانه‌ای، را خواهید دید. در این بخش دو آکواریوم خارق‌العاده، متفاوت و ۶ متری در انتظار شما هستند.

۱۱- بخش شرقی اقیانوس اطلس

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

بخش شرقی اقیانوس اطلس (Doğu Atlantik Alanı) زیر بخش مرمره قرار دارد و بخشی از مخزن آن در قسمت مرمره قابل‌مشاهده است. در این بخش، سوار بر کشتی تاریخی لیبرتی به تماشای کوسه ماهی‌ها و سفره ماهی‌ها بپردازید. در مخزن بخش شرقی اقیانوس اطلس، لوله‌هایی زنگ‌زده و صفحاتی اوراقی نیز به چشم می‌خورند که بیننده را به یاد کشتی لیبرتی می‌اندازند؛ البته باید بدانید که این اجسام، باقی‌مانده یک کشتی غرق شده در زمان جنگ هستند.

۱۲- شیار میانی اقیانوس اطلس

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

در بخش شیار میانی اقیانوس اطلس (Orta Atlantik Alanı) یک صفحه نمایش لمسی و ۴۰ اینچی وجود دارد که با استفاده از آن می‌توان اطلاعات قابل‌توجهی درباره موجودات این بخش از اقیانوس به دست آورد. در ادامه مسیر سه کافه وجود دارند که می‌توانید در آن‌ها به استراحت بپردازید و یک نوشیدنی یا میان‌وعده نوش جان کنید.

۱۳- بخش غربی اقیانوس اطلس

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

پس از بازدید از بخش شیار میانی اقیانوس اطلس به مسیر خود ادامه دهید تا به بخش غرب اقیانوس اطلس (Batı Atlantik) برسید. در این بخش، آکواریومی بزرگ با ضخامت ۴۵ سانتی‌متر و وزن ۲۲٫۵ تن در انتظار شما است؛ آکواریومی که بزرگ‌ترین آکواریوم مجموعه فلوریا (آکواریوم استانبول) به شمار می‌آید و موجوداتی چون کوسه ماهی و سگ ماهی در آن قابل‌مشاهده هستند. 

۱۴- بخش کانال پاناما

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

کانال پاناما (Panama Kanalı) از مهم‌ترین و سرشناس‌ترین آبراه‌های مصنوعی جهان است. این کانال که ساخت آن، پروژه‌ای بزرگ و بسیار سخت بود، اقیانوس اطلس را به اقیانوس آرام متصل می‌کند. طراحی و مهندسی پیچیده کانال پاناما از ویژگی‌های متمایز آن به شمار می‌رود؛ مشخصه‌ای که امکان انتقال و حرکت کشتی‌ها را فراهم می‌کند.

۱۵- بخش اقیانوس آرام

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

در بدو ورود به بخش اقیانوس آرام (Pasifik Okyanusu)، یک آکواریوم استوانه‌ای و بزرگ را خواهید دید که ستاره‌های دریایی جذابی در آن قابل تماشا هستند. البته دورتادور این بخش نیز با آکواریوم‌های دیگر احاطه شده است. در سمت چپ بخش اقیانوس آرام، زمردماهی‌ها شناور هستند؛ در حالی که در مخزن سمت راست ماهی‌هایی چون دلقک ماهی، جراح ماهی، ماهی لجن‌خوار و اردک ماهی به چشم می‌خورند.

۱۶- بخش ناتیلیوس

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

ناتیلیوس، نام زیردریایی مشهور کتاب ۲۰ هزار فرسنگ زیر دریا ژول ورن، نویسنده کتاب‌های علمی و تخیلی، است. در بخش ناتیلیوس (Nautilus Alanı) آکواریوم استانبول می‌توانید سوار این زیردریایی شوید، به اعماق اقیانوس آرام بروید و ماهی‌هایی نظیر اسب دریایی و صخره دریایی را تماشا کنید. جلوه های صوتی و تصویری مجموعه، سفری ملموس در یک زیردریایی را برای شما در این بخش به ارمغان خواهند آورد.

۱۷- جنگل‌های بارانی آمازون

جنگل‌های بارانی آمازون (Amazon Yağmur Ormanı) با وسعت هزار متر مربع، آخرین بخش آکواریوم استانبول است. این بخش به‌شکل گلخانه ساخته شده است و شما می‌توانید در آن پوشش گیاهی آمازون، ماهی‌ها و موجودات آبزی منطقه (نظیر پیرانا و ماهی گوشتخوار) و همچنین تعدادی از حیوانات خاص آمازون (مانند قورباغه‌های سمی و منحصربه‌فرد با رنگ‌هایی متفاوت، ایگوانا و برگچه‌خوار با قابلیت زندگی در آب و خشکی) را ببینید.

تفریحات آکواریوم استانبول

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

در آکواریوم استانبول علاوه بر بازدید از جانداران آبزی و غیر آبزی، تفریحات متعددی برای سرگرم کردن بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده است که در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.

هزارتوی آینه (MirrorMaze)

غواصی با کوسه‌ها

غذا دادن به ماهی‌ها

شبیه‌ساز هلیکوپتر سواری

امکانات رفاهی آکواریوم استانبول

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

فروشگاه سوغات آکواریوم استانبول

رستوران و کافه‌های آکواریوم استانبول

برگزاری مراسم در آکواریوم استانبول

دوره‌های غواصی آکواریوم استانبول

مسیر دسترسی آکواریوم استانبول

آشنایی با آکواریوم فلوریا استانبول

از آنجا که آکواریوم استانبول در فاصله نسبتا دوری از مرکز شهر قرار دارد، برای رفت و برگشت به آن باید از وسایل حمل‌و‌نقل عمومی مانند مترو، اتوبوس و تاکسی استفاده کنید.

مسیر اتوبوس: برای دسترسی به آکواریوم استانبول می‌توانید در میدان تکسیم و ایستگاه اتوبوس تکسیم، سوار اتوبوس‌های تکسیم – باکیرکوی شوید. پس از ۱۷ ایستگاه به ایستگاه ساحل یدیکوله (Yedikule Coast) خواهید رسید. در این ایستگاه پیاده شوید و با اتوبوس BN1 هالکالی استیشن (BN1 Halkalı İstasyon) خود را به آکواریوم استانبول برسانید. این ایستگاه اتوبوس درست روبه‌روی آکواریوم قرار گرفته است.

مسیر مترو و اتوبوس: از ایستگاه مترو تکسیم سوار خط M2 مترو و در ایستگاه ینیکاپی از مترو پیاده شوید. از ایستگاه حدود ۶ دقیقه پیاده‌روی کنید تا به خیابان کندی و ایستگاه لانگا – داووپاشا (Langa-Davutpaşa) برسید. در این ایستگاه سوار اتوبوس BN2 کوچوکچکمچه (BN2 Küçükçekmece) شوید تا پس از ۱۷ ایستگاه به ایستگاه آکواریوم استانبول برسید.

تاکسی: تاکسی یکی از راحت‌ترین و البته گران‌ترین گزینه‌های حمل‌و‌نقل در استانبول است. قیمت پایه تاکسی‌ها در سال ۲۰۲۲ در حدود ۹٫۸ لیر ترکیه است و به‌ازای هر یک کیلومتر ۶٫۳ لیر به این مبلغ اضافه می‌شود. پس اگر از میدان تکسیم به‌سمت آکواریوم استانبول تاکسی بگیرید، باید حدود ۱۶۰ لیر ترکیه هزینه کنید؛ این قیمت بدون احتساب ترافیک در مسیر است. در ترافیکی که بیش از پنج دقیقه به طول بیانجامد، باید به‌ازای هر کیلومتر، ۰٫۸ لیر بیشتر به راننده پرداخت کنید.

مسیر از فرودگاه بین‌المللی آتاتورک: از آنجا که آکواریوم فاصله کمی تا فرودگاه آتاتورک دارد، بسیاری از افراد تصمیم می‌گیرند تا در زمان رفت یا برگشت از فرودگاه از آکواریوم دیدن کنند.

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید