معبد شیمدو پایا | خدای بزرگ طلایی

نویسنده:

فاطمه

در تاریخ:

میانمار (بـِرمه پیشین) کشوری است در آسیای شرقی. بزرگ‌ترین شهر این کشور رانگون است ولی پایتخت آن شهر نایپیداو می‌باشد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با یکی از جاهای دیدنی میانمار که معروف به خدای بزرگ طلایی است آشنا شوید.

شیمدو پایا یا خدای بزرگ طلایی، نام معبدی است مربوط به بودائیان که در شهر باگو، کشور میانمار قرار گرفته‌است. ارتفاع این بنا ۱۱۴ متر بوده که بلندترین معبد در کشور میانمار محسوب می‌شود.

پیشینه معبد شیمدو پایا

معبد شیمدو پایا | خدای بزرگ طلایی

این معبد در حدود قرن دهم میلادی ساخته شده است، این مکان بارها به دلیل زمین‌لرزه آسیب جدی دیده و بخش‌هایی از آن از بین رفته است. آخرین آسیب‌هایی که این بنا دیده است، مربوط به سالهای ۱۹۱۷ و ۱۹۳۰ است که با زمین‌لرزه‌هایی شدید، بخش‌هایی از این آثار زیبای تاریخی از بین رفت. ارتفاع معبد اصلی، ۲۱ متر بوده است که پس از مرمت آن در سال ۱۹۵۴ این ارتفاع تغییر کرده و گنبد کنونی ساخته شده‌است. احتمال داده می‌شود این معبد برای نگهداری از تعدادی از تار موهای بودا ساخته شده است. در سال ۹۸۲ نیز یادبودی از دندان‌های بودا به این معبد اضافه شد. همچنین تاج سومین پادشاه میانمار به نام باینانگ (به انگلیسی: Bayinnaung)، سایه‌بان سلطنتی بوداوپایا (به انگلیسی: Bodawpaya) ششمین پادشاه میانمار و ناقوسی که توسط شانزدهمین پادشاه برمه به این مکان اهدا شده است نیز در این معبد نگهداری می‌شود. ارتفاع گنبد کنونی ۱۱۴ متر است که بلندترین گنبد میانمار محسوب می‌شود. جشنواره سالانه پاگودا یک رویداد ۱۰ روزه است که در این مکان برگزار می‌شود.

ویژگی‌های معبد شیمدو پایا

معبد شیمدو پایا | خدای بزرگ طلایی

این معبد، با تعداد زیادی مجسمه تزئین شده و در بالای آن، الماسی بزرگ کار گذاشته شده است. دو مجسمه بزرگ از شیر که در ورودی این معبد قرار گرفته‌اند، نمادی از نگهبانان این معبد می‌باشند. علاوه بر معبد، اماکن تزئینی بسیاری در فضای اطراف این زیارتگاه وجود دارند. همچنین یک موزه کوچک در فضای خارجی این معبد تهیه شده و در آن آثار باستانی کشف شده از این منطقه به نمایش گذاشته شده است. این معبد، در جاده پاگودا در نزدیکی کاخ طلایی (به انگلیسی: Kanbawzathadi) در شرق بزرگراه ملی NH1 قرار دارد.

از آنجا که این بنا، آثاری و یادگاری‌های بسیاری از بودا را در خود جای داده‌است، همواره مورد تقدس بودائیان بوده است. همین تقدس سبب می‌شود تا این مکان مورد بازدید گردشگران قرار نگیرد و بازدیدکنندگان تنها می‌توان از بیرون معبد دیدن کنند. همچنین در اطراف معبد، زیارتگاه‌های هشتگانه‌ای وجود دارند که محل زیارت بودائیان می‌باشند.

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید