غارهای لرستان از معدود مکانهای ایرانند که شهرت نقاشیهای دیواری آن جهانی است. غارهایی چون میرملاس، همیان، گنجی، دوشه و غیره از آن جملهاند.
انسانها طبق باورهای اعتقادی خود در دوران گذشته تصاویری را بر روی دیواره غارها و یا سنگها نقاشی میکردند. نقاشیهایی که در حال حاضر جزء آثار هنری محسوب میشوند، زمانی باورهایی اعتقادی بودند. آنها با ترسیم کردن نقوش حیوانات حین شکار و غلبه بر آن، حس قدرت و اطمینان بیشتری در شکار واقعی به خود میدادند.
غار دُوشِه Dousheh غاری با قدمت بیش از ۸ هزار سال است که ۱۱۰ نقش و نقاشی به وسیله انسانهای اولیه بر روی آن کشیده شدهاست. این غار در اطراف روستای کورشوراب علیا شهرستان چگنی در غرب استان لرستان واقع شدهاست. وجود این غار نشان میدهد که سابقه دیوارنگاری در ایران به دوران نوسنگی و حدود ۴۵۰۰ سال پیش از میلاد بازمیگردد.
این غار در شهرستان کرشوراب در غرب استان واقع شده است. وجود این غار نشان میدهد که سابقه دیوارنگاری در ایران به دوران نوسنگی و حدود ۴۵۰۰ سال پیش از میلاد بازمیگردد. غار دوشه یک اثر تاریخى و طبیعى است و جزء میراث ملى ایران در استان لرستان به شمار مىآید.
این نقاشیها شامل صحنههای شکار دسته جمعی، حیواناتی چون اسب و بز، جنگ گروهی و یا فردی انسانها میباشد که با موادی چون چربی حیوانات و شاخههای سوخته درختان ترسیم شدهاند. دو کتیبه نیز در غار دوشه از دوران کهن بهجا مانده است. کتیبههایی که به علت دوری از عوامل مخربی چون آب، باد و نور سالم باقیماندهاند.