دارو برای سفر یکی از الزاماتی است که نباید از همراهداشتن آن غفلت کرد. زیرا ممکن است بدن انسان طی تغییر شرایط آبوهوایی یا هر اتفاق دیگری دچار درد، تب، آلرژی و التهاب شود.
اما سوال اینجاست که انتخاب چه داروهایی برای سفر مناسب هستند؟ معروفترین و تاثیرگذارترین داروهای مسکن و ضدالتهاب چه نام و مشخصاتی دارند؟
برای پاسخ به این سوالات در این مقاله با ما همراه باشید تا با معرفی بهترین داروهای مناسب سفر، تاثیر اندکی در پیشگیری از اتفاقات غیرمنتظره در سفرهایتان داشته باشیم.
کدام دارو برای سفر مناسب است؟
قبل از معرفی داروها ابتدا این نکته را لحاظ کنیم که مقصد سفر شما از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا اگر قصد مسافرت به شهرهای بزرگ و پیشرفته را داشته باشید، امکان دسترسی شما به داروخانهها و مراکز درمانی بسیار راحت است.
درحالیکه اگر به طبیعت سفر کنید یا قصد ماندن در شهرهای کوچک با شرایط آبوهوایی متفاوت از محل سکونت خود را داشته باشید، نیاز شما به داروهای کاربردی و مهم بیشتر خواهد شد.
به همین دلیل در ادامه چند نمونه از داروهایی که بدون نسخه پزشک نیز قابل تهیه هستند و بیشترین نقش را در بهبودی موقت شما خواهند داشت را در چند دستهبندی معرفی خواهیم کرد.
معرفی داروهای ضد التهاب برای سفر
داروهای ضد التهاب از جمله ضرورتهای سفر محسوب میشوند. علت این است که آنها تاثیر زیادی در کاهش تب، درد و التهاب دارند. از مهمترین این داروها میتوان به آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن، سلکوکسیب، دیکلوفناک، ایندومتاسین، کتوپروفن و کتورولاک اشاره کرد که در ادامه چند نمونه از آنها را معرفی کردهایم:
- آسپرین: قرص آسپرین برای درمان و کنترل غلظت خون مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو تاثیر زیادی در جلوگیری از سکته مغزی دارد.
- ایبوپروفن: برای تکمیلکردن بسته دارو برای سفر خود، حتما باید قرص، شربت یا ژل ایبوپروفن را اضافه کنید. این دارو میتواند هر دردی که در نواحی مختلف بدن بهوجود آمده را تسکین دهد.
- ناپروکسن: ناپروکسن دارویی است که با اسم “آلو” نیز شهرت دارد. این دارو برای کسانی که به کرونا مبتلا میشوند، تجویز میشود. ازاینرو برای درمان تب، درد و التهاب گزینه مناسبی است. با این حال دقت داشته باشید که اگر هنگام سفر آن را با خود میبرید، بهتر است بدون تجویز و توصیه پزشک اقدام به مصرف آن نکنید.
- دیکلوفناک: اینکه افراد در سفر دچار درد استخوان، عضله، مفاصل و دندان شوند خیلی زیاد است. به همین دلیل اگر بهدنبال دارو برای سفر خود هستید، میتوانید از دیکلوفناک نیز استفاده کنید.
- ایندومتاسین: اگر در طول سفر به عارضههایی مثل آرتروز، نقرس، بورسیت و تاندونیت دچار شدید، میتوانید با بههمراه داشتن ایندومتاسین دردهای خود را تا زمان مراجعه به پزشک تسکین دهید. توجه داشته باشید که بهتر است مصرف این دارو را با تجویز پزشک شروع کنید.
- ژلوفن: قرص ژلوفن برای از بینبردن دردهای خفیف تا متوسط کاربرد دارد و جهت کاهش تب نیز توصیه میشود. اما این نکته را در نظر بگیرید که استفاده بیرویه از این قرص باعث ناراحتی یا حتی خونریزی معده خواهد شد.
- نوافن: قرص نوافن یکی دیگر از داروهای مناسب سفر است که برای تسکین دردهای خفیف و متوسط مورد استفاده قرار میگیرد. این قرص باید هر 6 یا 8 ساعت استفاده شود و برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا نیز توسط پزشکان تجویز خواهد شد.
جهت حمل دارو برای سفر، از قرصهای ضدحساسیت غافل نشوید
داروهای ضد حساسیت از جمله شربتها، ژلها و قرصهایی هستند که وجود آنها در سفر، میتواند راحتی و آسایش شما و اعضای خانوادهتان را تاحدودی تضمین کند. این داروها در تعداد محدود (تقریبا 10 عدد) موجود هستند که در ادامه چند نمونه از آنها را برای شما شرح دادهایم:
- شربت اکسپکتورانت: کسانی که به هر دلیلی در سفر دچار مشکلات تنفسی میشوند، میتوانند با مصرف شربت اکسپکتورانت برای درمان سرفه، گلودرد و بهبود احتقان قفسه سینه خود اقدام کنند.
- کتوتیفن: این قرص در دسته داروهای آنتی هیستامین قرار میگیرد و برای درمان آلرژی و جلوگیری از آسیبهای آسم کاربرد دارد. این دارو را میتوانید هم بهصورت قرص، هم شربت و در نهایت بهصورت قطره چشم برای کودکان و بزرگسالان مصرف کنید.
- دیمن هیدرینات: اگر قصد حمل دارو برای سفر خود دارید، به هیچعنوان از دیمن هیدرینات غافل نشوید. این قرص میتواند درمان مناسبی برای رفع سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ باشد. کسانی که به احوالات ناخوشایند در ماشین دچار میشوند، میتوانند از مزیتهای این دارو بهرهمند شوند.
- نئوتادین: این دارو بهصورت قرص و شربت در دسترس است تا آلرژیهای شما را در طول سفر درمان کند. دقت کنید که در صورت مصرف بیش از حد نئوتادین دچار خوابآلودگی خواهید شد. این دارو قادر است نشانههای آبریزش بینی، خارش چشم، عطسه یا کهیر را در بدن شما کاهش دهد.
- بتامتازون: کسانی که در سفر دچار آلرژی و بیماریهای پوستی میشوند، میتوانند داروی بتامتازون را بهصورت پماد، قرص و شربت خریداری کرده و از آن برای بهبود شرایط خود استفاده کنند. این دارو همچنین در درمان آسم نیز تاثیرگذار است.
- سیپروهپتادین: درست است که سیپروهپتادین برای افزایش وزن، درمان اختلالهای جنسی و بهبود میگردن مورد استفاده قرار میگیرد، اما توجه داشته باشید که این دارو برای درمان آلرژی و رفع نشانههای آن نیز مورد استفاده قرار میگیرد. باید اضافه کنیم که این دارو باید با مشورت پزشک مصرف شود. زیرا امکان دارد که شما را با مشکلاتی مثل تداخل دارویی مواجه کند.
آیا بردن دارو برای سفر واجب است؟
اینکه در طول سفر به مجموعه داروهای درمانی، ضدحساسیت و تسکیندهنده دسترسی داشته باشید، باعث میشود که بدن شما یا اعضای خانوادهتان تا رسیدن به مراکز درمانی، قادر به تحمل درد و شرایط نامساعد باشد.
دقت کنید که هیچکس نمیتواند اتفاقهایی که ممکن است در طول سفر با آنها مواجه شود را پیشبینی کند. ازاینرو اگر بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که آیا بردن دارو هنگام سفر واجب است، جواب ما بله خواهد بود.
جمعبندی
بردن دارو برای سفر یک اقدام هوشمندانه و محتاطانه محسوب میشود که همه افراد باید نسبت به آن دقت و توجه کافی داشته باشند. داروهایی که در سفر میتوانید با خود ببرید، عبارتاند از آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن، سلکوکسیب، دیکلوفناک، ایندومتاسین، کتوپروفن و کتورولاک یا شربت اکسپکتورانت، آنتی هیستامینها، دیمن هیدرینات و بتامتازون.