معرفی شهرک سینمایی نور (پیامبر اعظم) قم

نویسنده:

فاطمه

در تاریخ:

ایجاد شهرک های سینمایی برای ساخت سریال هایی که به موضوعات تاریخی می پردازند ایده خوبی است چون فیلمبرداری آنها در اماکن تاریخی، آسیبی جدی به این بناها می زند. اولین بار شهرک سینمایی غزالی توسط مرحوم علی حاتمی ساخته شد.

شهرک های سینمایی دیگری نیز در کشور ساخته شدند که یا مانند شهرک دفاع مقدس برای فیلم هایی خاص در نظر گرفته می شود یا مانند شهرک سینمایی نور برای ساخت فیلم و سریال های مذهبی ساخته شدند.

معرفی شهرک سینمایی نور (پیامبر اعظم) قم

معمولاً پس از اینکه تصاویری از سریال ها و فیلم های در این شهرک ها تهیه و تولید شده و قرارگیری در چنین لوکیشن هایی حس خوبی را به مخاطب داد، به عنوان یک جاذبه توریستی نیز شناخته می شوند مانند شهرک غزالی یا دفاع مقدس که در صورت عدم حضور گروه های فیلمبرداری، درهایش به روی بازدیدکنندگان باز است.

اما در این میان هنوز شهرک سینمایی نور قابل بازدید برای گردشگران نیست. این شهرک سینمایی که از آن با عنوان شهرک پیامبر، شهرک سینمایی محمد رسول الله و شهرک نور یاد می شود، در حاشیه روستای اللهیار و 35 کیلومتری قم واقع شده است. در این شهرک که با چشم انداز 30 ساله ساخته شد، بخش هایی از شهرهای مکه، مدینه، شعب ابیطالب و کلیسای بحیرا در شهر بصرای شام به سبک دوران پیامبر (ص) بازسازی شده اند.

معرفی شهرک سینمایی نور (پیامبر اعظم) قم

این شهرک برای اولین بار در ایران و به دست کارگردان مشهور، مجید مجیدی بنا نهاده شده است و با پایان ساخت فیلم محمد (ص) در سال 1393 شهرک سینمایی نور نیز به صورت باشکوهی افتتاح گردید تا برای همیشه میزبان علاقه‌مندان خود باشد.

معماری شهرک سینمایی نور

معرفی شهرک سینمایی نور (پیامبر اعظم) قم

معمار شهرک سینمایی پیامبر اعظم قم، شخصی اهل کروات به نام میلژن کرکا کالژاکویچ نام دارد که تمام این مجموعه را طراحی کرد و باعث ماندگار شدن آن شد. شاید تصور آن هم جالب باشد که با واردشدن به شهر سینمایی نور اولین چیزی که نظر شما را جلب می‌کند، دروازه بزرگ شهر مکه با خانه‌های کاه گلی است که بعد از کمی گذشتن از کنار آن‌ها روبه روی کعبه ظاهر می‌شوید و خود را در برابر آن می‌بینید.

معرفی شهرک سینمایی نور (پیامبر اعظم) قم

همچنین با گشت و گذار در شهرک سینمایی نور بخش‌هایی از شعب ابی طالب، مکه، مدینه و کلیسای بحیرا در شهر شام (جایی که حضرت محمد در کودکی از آنجا عبور کرد و نوید پیامبری توسط یک راهب مهربان به او داده شد) را می‌بینید که به قدری واقعی ساخته شده‌اند که گویی واقعا پا به سرزمین‌های اسلامی گذاشته‌اید و به گذشته‌های دور سفر کرده‌اید. دروازه خروجی شهرک سینمایی نور قم شما را به سمت بصره هدایت می‌کند و در آنجا کلیسای بحیرا را خواهید دید که با سادگی و زیبایی خاص خود همچنان پا برجاست.

میتوان به خانه ابولهب رفت و به دور خانه خدا که در ابعاد واقعی ساخته شده، به تنهایی طواف نمادین کرد. بت هایی به اشکال مختلف لابه لای ساختمان هایی که گرد و خاک آنها را در میان بیابانی در نزدیکی قم فراگرفته دیده می شود که میتوان به داخلشان رفت. اما خیلی از این خانه ها را باید از پشت درهای بسته و پنجره های نیمه باز دید. خانه هایی که همه اسباب زندگی در آنها تنها زمانی قرار داده می شود که سریالی یا فیلمی درحال ساخت باشد.

معرفی شهرک سینمایی نور (پیامبر اعظم) قم

قرار بود این مکان پس از پایان فیلمبرداری محمد رسول الله در اختیار کشورهایی از جمله ترکیه و اندونزی هم قرار گیرد تا بتوانند از لوکیشن های آن برای ساخت فیلم های سینمایی بهره ببرند. وعده ای که مجیدی داد هیچگاه محقق نشد حتی گفته بودند که قرار است این لوکیشن پس از فیلمبرداری بومگردی شود یا اتفاقات گردشگری در آن بیفتد اما انجام نشد.

پیش از این گفته شده بود که برای ساخت لوکیشن فیلم محمدرسول الله بیش از 14 میلیارد تومان هزینه شده و ماهیانه صد میلیون تومان برای نگهداری و تعمیر این محوطه 220 هکتاری هزینه می شود.

معرفی شهرک سینمایی نور (پیامبر اعظم) قم

شهرک سینمایی نور متعلق به شرکت زیر مجموعه بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی است صادقیان مدیرعامل این شرکت گفته بود که هزینه ساخت دکورهای شهر مکه 141 میلیارد ریال، هزینه ساخت دکورهای شهر مدینه، 42 میلیارد ریال و ساخت و ساز ساختمان اداری 12.2 میلیارد ریال بوده است. عمر استفاده از این سازه 30 سال است و فیلمسازان می توانند از این دکورهای این شهرک استفاده کنند.

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید