موزه مردم شناسی و باستان شناسی مینودشت

نویسنده:

فاطمه

در تاریخ:

مینودشت که خود پیشینه تاریخی در خور توجهی دارد شامل آثار تماشایی تاریخی بی‌نظیر است که مکمل زیبایی طبیعت این منطقه شده‌اند. مینودشت شهری از توابع شهرستان مینودشت در گلستان و ۱۱۰ کیلومتری گرگان است که در گذشته یکی از مخفی‌گاه‌های ایرانیان برای جنگ با دشمنان شمالی به شمار می‌رفته است. 

موزه مردم شناسی و باستان شناسی مینودشت که به اختصار با نام «موزه مینودشت» نیز خوانده می‌شود اولین موزه شهر مینودشت و دومین موزه باستان شناسی گلستان پس از موزه باستان شناسی گرگان به شمار می‌رود.

این موزه که عمارتی زیبا در احاطه درخت‌های سر به فلک کشیده است، موزه‌ای هم برای مردم شناسی و ارج نهادن به فرهنگ این مردم و هم حفاظت از تاریخ مرز و بوم گرگان و گلستان به شمار می‌رود.

قطعا اگر مسافر مینودشت باشید ساختمان سفید رنگ این موزه با سقف قرمز و دیوارهای کوتاهی که پرچین‌ها و گل‌ها آن‌ را پوشانده‌اند حتما نظرتان را جلب خواهد کرد حال اگر بدانید این ساختمان، موزه باستان شناسی مینودشت است قطعا نمی‌توانید جلوی وسوسه دیدن موزه را از خود بگیرید. 

تاسیس موزه مینودشت

موزه مینودشت

تاریخچه بنای موزه باستان شناسی مینودشت به دوران پهلوی اول می‌رسد. در سال ۱۳۸۵ با تصمیم رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری تصمیم بر آن شد تا موزه مینودشت افتتاح شود.

پس از بازسازی موزه مینودشت یا همان موزه باستان شناسی و مردم شناسی مینودشت در ساختمان قدیمی شهرداری مینودشت در محوطه پارک شهر، سال ۱۳۸۸ به همت شهرداری مینودشت و میراث فرهنگی افتتاح شد. 

این موزه در حال حاضر موزه‌ای با محوریت مردم شناسی و باستان شناسی و به خصوص شناساندن اهمیت «تپه تاریخی بازگیر» یکی از مهم‌ترین محوطه‌های باستانی ایران می‌پردازد. موزه باستان شناسی مینودشت دارای دو طبقه است که هر کدام شما را به سفری برای دیدن کاربرد کوچک‌ترین تا بزرگ‌ترین اشیا و پیوندی که با زندگی مردم داشته‌اند، می‌برد.

دیدنی های موزه مینودشت

دیدنی های موزه مینودشت

وقتی وارد موزه می‌شوید، اول از همه باید با دو بخش مختلف این طبقه یعنی طبقه اول موزه آشنا باشید. طبقه اول دو بخش دارد که یکی ابریشم بافی و دیگری آثار تپه بازگیر مینودشت هستند. بخش ابریشم‌بافی به معرفی مراحل بافت و نمایش کلی نوع نوع و پوشش زنان و مردان از دوران قزلباش‌ها تا قاجار و پهلوی می‌پردازد. در این بخش مجسمه‌های مومی در حالت‌های مختلف کارهایشان را انجام می‌دهند و آداب و رسوم این منطقه را نشان می‌دهند. وقتی وارد بخش دوم یعنی یافته‌های تپه بازگیر می‌شود، جادوی واقعی آغاز می‌شود. در مورد این آثار پیش از همه چیز بهتر است بدانید قدمت برخی از آن‌ها به حدود ۴ هزار سال پیش می‌رسد. در این بخش‌ دیدنی‌هایی مانند موارد زیر را مشاهده می‌کنید: 

  • ساطور بزرگ و کوچک
  • سرنیزه
  • تبر تیشه
  • کاردک
  • ابزار نش
  • سه شاخ فلز
  • پاتیل بزرگ
  • تشت کوچک
  • نمایش و گالری مراحل مختلف عملیات کاوش
  • ۵۳ قلم اشیا فلزی و زینتی و اشیا آئینی از تپه بازگیر 

در طبقه دوم نیز صله‌بران، نمدمالی و معرفی خاندان قزلباش‌ها را می‌توانید مشاهده کنید که واقعا جذاب و دیدنی هستند. 

بازدید از موزه مینودشت

بازدید از موزه مینودشت

اولین موزه مینودشت و دومین موزه باستان شناسی گلستان دریچه‌ای است رو به قلب تاریخ مردم این منطقه و پاسداشت هنرها و آشنایی و پیوند زندگی گذشته با امروز بنابراین اگر مسافر تورهای گلستان هستید یا برای سفر به مینودشت می‌روید حتما از این جاذبه دیدنی نیز بازدید کنید.

تپه بازگیر و محوطه تاریخی دشت حلقه در منطقه مینودشت دو جواهر بسیار مهم از گنجینه‌های آثار ملی ایران هستند که باید با افزایش اطلاعات در مورد آن‌ها خود نیز نقشی در نگهداری و درک ارزش واقعی موزه‌های مختلف داشته باشیم. شما می‌توانید همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۷ بعد از ظهر در نیمه اول سال و در نیمه دوم از ساعت ۸ صبح تا ۵ بعد از ظهر از این موزه با تهیه بلیط بازدید داشته باشید.

محصولات سفر

دیدگاه خود را بنویسید