استانبول یکی از زیباترین شهرهای جهان است. این شهر سالانه میزبان میلیونها بازدید کننده از سراسر جهان است. شهر استانبول برای ایرانیان نخستین پایگاه گردشگری خارجی است. به علت عدم نیاز به گرفتن ویزا برای ترکیه و زیباییهای این شهر مخصوصا در فصل بهار و تابستان، استانبول را به صدر فهرست گردشگری خارجی برای هموطنانمان رسانده است. اما هر کشور و شهری و بهتر است بگوییم هر فرودگاهی قوانین امنیتی خاص خود را دارد. به علت حساسیت بالای ایمنی پرواز و قوانین شهروندی در استانبول وسایلی که شاید حمل آنها در کشور خودمان مشکلی نداشته باشد، ورودشان به استانبول ممنوع است. در ادامه به معرفی وسایل ممنوعه در فرودگاه استانبول میپردازیم تا اگر پرواز استانبول را تهیه و به زودی عازم سفر به این شهر هستید، دچار مشکل نشوید.
قوانین فرودگاههای استانبول
استانبول دارای دو فرودگاه بین المللی است. فرقی نمیکند از کدام فرودگاه به این شهر سفر میکنید. قوانین و مقررات هر دو فرودگاه مشابه هم هستند و به شرح زیر است.
لیست وسایل ممنوعه در فرودگاه استانبول
اقلام ممنوعه فرودگاه استانبول با بیشتر فرودگاههای اروپایی یکسان است. از این اقلام به علت خطر برای پرواز جلوگیری میشود و از فرودگاه مبدا اجازه خروج آنها را نخواهید یافت. لیست اقلام ممنوعه به شرح زیر است.
- مواد آتش زا و منفجره
- مواد آلی و شیمیایی
- وسایل ضد عفونی بیشتر از ۱۰۰ میلی لیتر
- آهن ربا
- وسایل رادیو اکتیو
- انواع وسایل اسیدی
- فندک های گازی
- انواع کپسول های گاز فشرده مانند: گاز پیک نیک، اسپری فلفل، گاز اشک آور و…
- ایربگ خودرو
- هرگونه وسایل فساد پذیر و قوطی کنسرو
داروهای ممنوعه فرودگاه استانبول
اگر داروی خاصی مصرف میکنید بهتر است تا نسخه پزشک را برای حمل آن دارو به استانبول به همراه داشته باشید. دقت کنید میزان حمل دارو شما بیش از حد نباشد و برای مصرف شخصی دارو مد نظر را حمل کنید. اما به طور کلی ورود داروهای کدئین دار، داروهای آرامبخش به صورت قرص و آمپول، متادون، قرص اعصاب و خواب آور، انواع شربت و انواع مسکن به استانبول ممنوع است و در فرودگاه از ورود شما جلوگیری خواهد شد.
اقلام ممنوعه در کابین هواپیما استانبول
ورود برخی لوازم ممکن است جان دیگران و امنیت کلی پرواز را به خطر بیاندازد. این اقلام را در قسمت بار میتوان حمل کرد اما ورود آنها به کابین هواپیما ممنوع است. لوازمی مانند: حشره کش، درب باز کن بطری، انواع قیچی، کارد فلزی، تفنگ و اشیاء اسباب بازی مشابه سلاح سرد و گرم، ابزار تعمیرات عینک، میل بافتنی و وسایل نوک تیز، انواع طناب و سیم و عطر بیشتر از ۱۰۰ میلی لیتر را نمیتوان به کابین هواپیما برد. همچنین استعمال دخانیات و سیگار الکترونیکی در کابین ممنوع و ورود این اقلام به کابین ممنوع است. خوراکیهایی مانند ژله، سس، سوپ و مربا هم منع ورود به کابین پرواز استانبول را دارند. از دیگر لوازم ممنوعه میتوان به لوازم آرایشی و بهداشتی اشاره کرد و به طور کلی ورود انواع اسپری، انواع کرم و لوسیون، شامپو و نرم کننده، روغن حمام، موچین، اسپری یا هرگونه ژل خوشبو کننده، فرمژه، صابون مایع، لاک پاک کن و لاک، ریش تراش و تیغ به کابین هواپیما ممنوع است.
لوازم دارای محدودیت ورود به استانبول
در کنار لوازم ممنوعه، وسایلی وجود دارند که محدودیت ورود دارند و ورود بیش از حد آنها به استانبول ممنوع است. لوازم دارای محدودیت ورود به استانبول به شرح زیر است.
محدودیت ورود دخانیات به استانبول
برای ورود انواع توتون، تنباکو و لوازم دخانی به استانبول با محدودیت هایی مواجه هستید. حمل دخانیات برای افراد زیر ۱۸ سال به طور کلی ممنوع است و برای افراد بالای سن قانونی به شرح زیر است.
- سیگار: ۶۰۰ نخ
- سیگار برگ: ۵۰ نخ
- تنباکو و توتون: ۲۵۰ گرم
- کاغذ سیگار: ۲۰۰ نخ
دقت داشته باشید فقط اجازه حمل یکی از موارد بالا را دارید و برای مثال نمی توانید ۵۰ نخ سیگار برگ به همراه ۲۵۰ گرم توتون را حمل کنید.
محدودیت ورود خوراکی به استانبول
مسافرین استانبول اجازه حمل یک کیلوگرم از شکلات، آبنبات، قهوه و چای برای ورود به استانبول را دارند. همچنین اگر بالای ۱۸ سال باشید اجازه حمل ۱ لیتر مشروبات الکلی را جهت ورود به استانبول خواهید داشت. همچنین هنگام خروج نمیتوانید چای، قهوه، ادویه، کاکائو و فرآوردههای آردی را بیش از حد حمل کنید. این اقلام خروجشان به میزان کم و در حد سوغات موردی ندارد اما اگر بیش از اندازه باشد، کالای قاچاق محسوب میشوند.
مقررات ورود حیوانات خانگی
برای ورود به استانبول هر فرد مجاز است دو حیوان خانگی با خود حمل کند. جهت ورود حیوانات باید دارای گواهی واکسیناسیون، گواهی رسمی دامپزشکی و کارت شناسایی باشند. البته اگر پرواز شما کانکشن است و در فرودگاه استانبول فقط توقف دارید، نیازی به ارائه مدارک پزشکی در فرودگاه استانبول نخواهید داشت.
مقررات ورود اشیاء گرانبها به استانبول
برای ورود اشیاء گرانبها مقررات فرودگاه استانبول کمی سختگیرانه است. به علت مرغوب بودن طلای ایران در مقابل طلای ترکیه، این کالا در مرز کالاهای قاچاق جهت ورود شناخته میشود. به طور کلی هر وسیله گرانبهایی که ارزشی بالای ۱۵ هزار دلار داشته باشد ورودش به استانبول ممنوع است.
قوانین ورود و خروج ارز به استانبول
جهت ورود ارز به استانبول هیچ محدودیتی شامل حال شما نمیشود. شما میتوانید به هر میزانی دلار، یورو، لیر و… وارد استانبول کنید. توجه داشته باشید اگر میزان ارز وارداتی شما بالای ۵۰۰۰ دلار است این مقدار در پاسپورت شما قید شود. هنگام خروج اگر کالایی با ارزش بیش از ۵۰۰۰ دلار داشته باشید نیاز به ارائه مدرک ورود ارز بیش از حد را دارید و هنگام خروج فقط میتوانید معادل ۵۰۰۰ دلار ارز از استانبول خارج کنید. البته اگر در پاسپورت شما میزان ورود ارز بیشتر قید شده باشد جهت خروج آن از شما جلوگیری نخواهد شد.
کلام پایانی
در استانبول را با رعایت قوانین برای خود سفری خاطره انگیز و دلچسب رقم بزنید. بدهی است ورود و خروج اشیاء تاریخی و باستانی به استانبول و هر شهر دیگری ممنوع است. اگر بلیط هواپیما استانبول را از آژانس هواپیمایی پته خریداری کردهاید، میتوانید در خصوص همه قوانین ایرلاین و سفر خود از کارشناسان خبره این آژانس کمک بگیرید و سوالات خود در خصوص سفر را با شماره ۰۲۱۹۱۰۹۴۰۰۰ در میان بگذارید.