یکی از مهمترین فلسفههای روزه به یاد داشتن حال و روز فقرا و درک وضع ضعفای جامعه است. مسلمانان در این ماه، علاوه بر روزه گرفتن، به صدقه دادن و کمک به نیازمندان نیز میپردازند.
با توجه به تعالیم اسلام و قرآن، مومنان در این ماه حرام، در طول روز از خورد و آشامیدن هر گونه خوراکی و آشامیدنی پرهیز میکنند تا زمان افطار و باز کردن روزه فرا برسد.
البته غیرمسلمانان نیز با توجه به قوانین کشورهای اسلامی باید به روزهداران احترام گذاشته و در طول روز ماه مبارک رمضان، از خورد و آشامیدن در اماکن عمومی خودداری کنند و بدانند در صورت عدم رعایت این موضوع طبق قوانین با آنها برخورد میشود.
به هرحال عدهای از گردشگران تمایل دارند این ماه با آداب و رسوم مخصوص به خود را در کشوری اسلامی که غالب جمعیت آن نیز مسلماناند، سپری کنند.
در ماه رمضان، سبک زندگی روزمره، علیالخصوص سبک غذایی مردم تغییر میکند و مسافران و گردشگران خارجی با انبوهی از غذاهای متفاوت و مخصوص این ماه روبرو میشوند.
بسته به کشور و منطقهای که به آن سفر میکنید، هنگام شکستن روزه که به اصطلاح به آن «افطار» میگویند، مراسم خاص خود را دارند.
حال ما در نظر داریم به تعدادی از شهرهای مشهور ایران سفر کنیم و بهترین شهرهای این کشور اسلامی برای سفر در ماه مبارک رمضان را به شما معرفی کنیم.
مشهد؛ شهر مذهبی با افطاری های خوشمزه
حرم امام رضا (ع) در مشهد پایتخت مذهبی ایران نیز نام گرفته است، قرار دارد. بسیاری از مسلمانان و ایرانیان در این ماه به این شهر سفر میکنند.
شله مشهدی، شیشلیگ و دیزی از جمله غذاهایی است که در ماه رمضان در این شهر به وفور سرو میشود.
شیراز؛ باغ ارم و شاه چراغ را فراموش نکنید!
باغ ارم یکی از شلوغترین مکانهای شیراز در ماه مبارک است. قهوهخانهها و رستورانهای سنتی اطراف باغ ارم ضیافت افطاری را به مهمانان پیشنهاد میکنند.
حرم حضرت شاهچراغ در نهمین ماه سال قمری، رمضان، برای پیشواز از جشن این ماه مبارک و استقبال از زائران، بر اساس یک سنت دیرینه غبار روبی میشود.
از غذاهای این شهر زیبا در ماه مبارک، میتوان به آش سبزی، آش کرده، کلم پلو و تره حلوا اشاره کرد.
اصفهان؛ روزه خود را در کنار زایندهرود باز کنید!
تقریبا همهی اصفهانیها برای یک بار هم که شده کنار زاینده رود اصفهان پیک نیک به راه انداخته و افطار کردهاند.
حلیم آماده شده از عدس و شیر، بریونی، حلیم بامجان و شله قلمکار از جمله غذاهای سفرهی اصفهانیها است.
تبریز؛غذاهای محلی را امتحان کنید.
امامزاده سید حمزه در تبریز و پارک ائلگلی از مشهورترین مکانهای اجتماع مردم در رمضان است.
شیربرنج، یکی از وعدههای مشهور سرو شده در سفرههای افطاری تبریز است.
بوی کوفته، دلمه و آش آبغوره نیز در خانههای تبریزیها همواره میپیچد.
رشت؛ دستپخت مادربزرگ در افطار
اگر در ماه رمضان به فکر سفر به رشت افتادهاید، منطقه توریستی و سنتی چلهخانه را فراموش نکنید. در این منطقه مجموعه آشپزخانه «مادربزرگ» قرار گرفته که انواع آشهای سنتی را با استفاده از سبزیجات تازه محلی همان جا میپزند.
در گیلان شیرینی معروفی هم به نام «رشته خوشکار» پخته میشود که با برنج درست میشود.
قزوین؛ حلیم معروف افطاری
در سطح قزوین مراکز توریستی بسیاری وجود دارد که گردشگران را متوجه خود میکند.
به هرحال خوردن حلیم مخصوص قزوین، شله زرد، آش دوغ و شیر برنج را وقتی از این شهر تاریخی میگذرید، فراموش نکنید.
امیدوارم بعد از زمان افطار و با شکمی سیر این مقاله را خوانده باشید و مثل نویسنده این مقاله با حال روزه با این همه غذاهای خوشمزه روبرو نشوید.